Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Σόιμπλε: Η νέα κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις μνημονιακές δεσμεύσεις.
Σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα απευθύνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι η χώρα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του μνημονίου, διαφορετικά θα πρέπει να "υποστεί τις συνέπειες".


Σόιμπλε: Η νέα κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις μνημονιακές δεσμεύσεις

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αν στις κάλπες ο ελληνικός λαός εκλέξει μια πλειοψηφία που δεν σεβαστεί τις υποχρεώσεις, θα πρέπει να υποστεί η χώρα τις συνέπειες, προσθέτοντας μάλιστα ότι η συμμετοχή στην ΕΕ είναι μια «οικειοθελής απόφαση».

Υποστήριξε ακόμη ότι τα αποτελέσματα τόσο των ελληνικών, όσο και των γαλλικών εκλογών δεν θα έχουν καμία ουσιαστική επίπτωση στη γερμανική οικονομική πολιτική, ενώ αναφερόμενος στην Ισπανία, σημείωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας είναι «στο σωστό δρόμο», αλλά έχει, όπως είπε, ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ απαντώντας στο καθιερωμένο κυβερνητικό μπρίφινγκ σε ερώτηση για τις ελληνικές εκλογές, είχε πει ότι το ζητούμενο είναι να προκύψει "σταθερή κυβέρνηση".
πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου