Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ Στα αποκαΐδια της πολιτικής τους στήνουν νέο αποπροσανατολιστικό καβγά


Eurokinissi
Την ώρα που οι σοβαρές ελλείψεις τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταστολή των πυρκαγιών, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής όλων των αστικών κυβερνήσεων, που αφήνει «γυμνές» και υποστελεχωμένες, χωρίς μέσα και πόρους τις πυροσβεστικές υπηρεσίες «έβγαζαν μάτι», παραδίνοντας στο έλεος των πυρκαγιών δάση, σπίτια και περιουσίες, κυβέρνηση και ΝΔ επέλεξαν τα αποκαΐδια για να επιδοθούν σε έναν ακόμα γύρο αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης, με στόχο να κρυφτεί η «εμπρηστική» πολιτική που υπηρετούν.
 Σε αυτό το πλαίσιο κι ενώ ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο «Twitter» ανέφερε πως «ζήτησα την πλήρη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κρατικού μηχανισμού και του Πυροσβεστικού Σώματος» και ότι «αυτές τις δύσκολες ώρες είμαστε δίπλα στους κατοίκους, στους εθελοντές και τους πυροσβέστες που μάχονται με τις φλόγες», παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ) μίλαγαν για «σχέδιο εμπρησμών σε όλη τη χώρα, ενόψει του τριημέρου».


Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στελέχη, σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούνταν από το γεγονός ότι οι πυρκαγιές εκδηλώνονται σε περιοχές στις οποίες ο χάρτης πρόληψης κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο (Δείκτη 4), οι πυρκαγιές εκδηλώνονταν λίγες ώρες πριν αρχίσουν τα καιρικά φαινόμενα και σε διαφορετικές περιοχές, που έχουν ως αποτέλεσμα τη διάσπαση δυνάμεων και την ταυτόχρονη ύπαρξη πολλών μετώπων.

Βέβαια, ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη σχεδίου εμπρησμών, το γεγονός που δεν μπορεί να αποκρύψει η κυβέρνηση είναι ότι η φετινή αντιπυρική περίοδος βρήκε το σύστημα δασοπροστασίας της χώρας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του αλλά και το Πυροσβεστικό Σώμα σε ακόμη δυσμενέστερη κατάσταση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, υποστελεχωμένες, με ελάχιστο δυναμικό και τη χρηματοδότηση για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών τους σε χαμηλότερα από ποτέ επίπεδα. Οπως γεγονός είναι ότι το «χέρι» των εμπρηστών «οπλίζει» η πολιτική εμπορευματοποίησης της γης, την οποία συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση.

Γι' αυτά βέβαια ούτε λόγος από την κυβέρνηση, όπως και από τη ΝΔ, που σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για κυβερνητική ανικανότητα, προσωποποιώντας τη μάλιστα στον Ν. Τόσκα: «Η ανικανότητα της κυβέρνησης και προσωπικά του κατ' ευφημισμόν υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα έχει τραγικά αποτελέσματα. Αυτός είναι ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας». Επίσης, σχολιάζοντας το «σχέδιο εμπρησμών σε όλη την χώρα» ανέφερε ότι «αν ο κ. Τόσκας διαθέτει στοιχεία που να αποδεικνύουν τα περί σχεδίου αποσταθεροποίησης ενόψει τριημέρου οφείλει να ενεργήσει άμεσα και να ενημερώσει υπεύθυνα τον ελληνικό λαό και τους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται». Πρόσθετε ότι «ας αφήσουν επιτέλους τις φθηνές δικαιολογίες και τα σενάρια συνωμοσίας και ας πράξουν τα αυτονόητα».

Τη σκυτάλη ξαναπήρε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά συνεχίζουν τη φτηνή αντιπολίτευση τη στιγμή ακριβώς που οι άνδρες της Πυροσβεστικής, κάτοικοι και εθελοντές δίνουν μάχη με τις φλόγες», καλώντας «την αντιπολίτευση να μην παίζει με τη φωτιά κάνοντας φτηνή "πολιτική"».

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως «δυστυχώς για μια ακόμη φορά η ανικανότητα και η αδυναμία της κυβέρνησης στοιχίζουν ακριβά», προσθέτοντας πως «ο τραγικός κ. Τόσκας αγωνίζεται, ως νέος Κλουζώ, να ανακαλύψει συνωμότες και συμμορίες. Η περιφερειάρχης κα Δούρου αναζητείται» και «ακόμη χειρότερα ο κ. Τσίπρας δίνει εντολές κινητοποίησης με πολύωρη καθυστέρηση μέσω tweet».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ανέφερε πως «η φωτιά κατακαίει την Ελλάδα και τις περιουσίες των ανθρώπων γιατί δεν υπήρξε σχέδιο πρόληψης και επικρατεί απόλυτο χάος στον συντονισμό», προσθέτοντας ότι «το γεγονός ότι όλες οι μεγάλες καταστροφές προήλθαν από αναζωπυρώσεις δείχνει την παντελή έλλειψη οργάνωσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού».

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου