Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ωραιοκάστρου



ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


            Στη τελευταία της έκδοση του 2018, η εφημερίδα "ωραιόκαστροtoday", ασχολήθηκε με τα "τρωτά σημεία" των υποψήφιων δημάρχων.     Για τους άλλους υποψήφιους, δεν ανακάλυψε καμία πολιτική αδυναμία . Για τον ένα μάλιστα δεν αναφέρει κανένα πρόβλημα. Στο τέλος, γράφει για τον υποψήφιο της Λαϊκής Συσπείρωσης: "ακολουθεί μία κομματική γραμμή και αποτελεί μία υποψηφιότητα που δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Γεγονός που και ο ίδιος δεν το έχει κρύψει ποτέ". 

            Πρόκειται για μία έντεχνη παραποίηση της πραγματικότητας.


            Αυτά "συμπεραίνουν" από την επί 9 χρόνια παρουσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παραβλέπουν τη συμμετοχή στην επιτροπή ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, τις διεκδικήσεις για τη σχολική στέγη (λ.χ. δημοτικό  Μελισσοχωρίου), για τη μεταφορά των μαθητών, τους παιδικούς σταθμούς. ΄Εντεχνα αγνοούν τις προτάσεις για την ύδρευση - αποχέτευση Καλλιθέας - Μυγδονίας, την εναντίωση για νέα λατομεία σε Μονόλοφο - Δρυμό και στη καύση απορριμμάτων στο "ΤΙΤΑΝ". Την αντίθεση στην αύξηση των δημοτικών τελών και στην παραχώρηση ακινήτων του δήμου στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Τη στήριξη των απλήρωτων και απολυμένων συμβασιούχων του δήμου, των προσφύγων και της εκπαίδευσης των παιδιών τους κλπ.

            Αποσιωπούν τη δράση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ως αντιπολίτευσης που στήριξε κάθε εργατικό - λαϊκό αίτημα. Απέναντι σε όσους αυτοαποκαλούνται "ανεξάρτητοι", με βασική τους διαφορά τα αξιώματα και κοινό στόχο έναν δήμο - επιχείρηση. 

            Ιστορικά, υπήρξε καθοριστική η συμβολή των κομμουνιστών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σήμερα, η εμπειρία από τις δημοτικές αρχές που πλειοψηφεί η Λ.Σ. αποδεικνύει ότι, παρά τις δυσκολίες, υπάρχει η δυνατότητα φιλολαϊκής αντιμετώπισης των προβλημάτων. 

            Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε την αποτυχία των τριών συστημικών - δεξιών δημάρχων και των παρατάξεών τους στο δήμο μας κατά τα τελευταία χρόνια.

            Γι αυτό καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να ενισχύσουν και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.  
  
        ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ  

                                                                                          Θεμελής    Θ.Αγγελος


Υποψήφιος δήμαρχος της "Λαϊκής Συσπείρωσης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου