Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Δεν απέχουμε... Ενισχύουμε το ΚΚΕ και διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει


Στις ευρωεκλογές του Μάη ένα μεγάλο κομμάτι νέων απείχε από αυτές. Αλλοι από αντίδραση σε αυτό που βιώνουν, άλλοι από απογοήτευση και πεποίθηση ότι τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν, άλλοι από αδιαφορία.
 Σε αυτές τις εκλογές, η ίδια η καθημερινότητά μας πρέπει να αποτελέσει κριτήριο! Την επόμενη μέρα των εκλογών, με μια επιθετική κυβέρνηση που θα εκλεγεί, που η αντιλαϊκή πολιτική και οι συνέπειές της θα είναι εδώ, χρειάζεται να ισχυροποιήσουμε εκείνη τη φωνή που θα μάχεται για τα δικαιώματά μας, μέσα και έξω από τη Βουλή! Γι' αυτό χρειάζεται να ισχυροποιήσουμε το ΚΚΕ!

Καθημερινά, όλο και περισσότεροι ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ανασφάλεια και την ανεργία, 6 στους 10 εργαζόμενους δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας, στους χώρους δουλειάς επικρατούν ωράρια - λάστιχο και μισθοί - χαρτζιλίκι. Από το σχολείο και το πανεπιστήμιο παίρνουμε μισή μόρφωση, μαθαίνουμε στην παπαγαλία, ενώ για να αντεπεξέλθουμε χρειάζεται να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ο ελεύθερός μας χρόνος, όταν υπάρχει, παραμένει ουσιαστικά αναξιοποίητος. Οι αγωνίες μας για τη ζωή παραμένουν και εντείνονται: Για το αν θα έχουμε το δικό μας σπίτι, αν θα μπορέσουμε να πάμε διακοπές και άλλα πολλά.


Η πείρα που έχουμε αποκτήσει, αποδεικνύει ότι η αποχή ή ο ατομικός δρόμος που μπορεί ο καθένας να ακολουθήσει δεν έχει συμβάλει ώστε να δούμε τη ζωή μας να αλλάζει προς το καλύτερο, παρά μόνο το αντίθετο!

Από την άλλη, όταν μπαίνουμε μαζικά στο προσκήνιο, με τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή, βάζουμε στο στόχαστρο την πολιτική που χτυπάει τη ζωή μας για να κερδίσουν οι «λίγοι», κερδίζουμε πράγματα, καθυστερούμε ή και εμποδίζουμε τα χειρότερα να έρθουν! Αυτό έκαναν οι μαθητές που κινητοποιήθηκαν μαζικά την περασμένη χρονιά, ενάντια σε υπουργείο, κυβέρνηση και ΕΕ, και διεκδίκησαν ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, αυτό έκαναν οι φοιτητές σε μια σειρά τμήματα και πανεπιστήμια όταν προχώρησαν στην ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του πτυχίου τους, αυτό κάνουν οι εργαζόμενοι σε μια σειρά χώρους δουλειάς που παλεύουν για υπογραφή ΣΣΕ, να επαναπροσληφθούν απολυμένοι, να δοθούν αποζημιώσεις κ.ο.κ.

Ολα αυτά αποδεικνύουν ότι «μας αφορά η πολιτική» και σε αυτές τις εκλογές δεν πρέπει να αφήνουμε, για μια ακόμα φορά, όσους στηρίζουν το δρόμο που μας έφερε έως εδώ (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), τους φασίστες, τους ρατσιστές και ακροδεξιούς να μιλάνε εξ ονόματος της νεολαίας. Αλλά να κάνουμε τη διαφορά ενισχύοντας τη δική μας φωνή και τη δική μας δύναμη, το ΚΚΕ!

Το σύστημα δεν φοβάται την αποχή...
 
Το ίδιο το αποτέλεσμα των εκλογών και το πώς αυτό ερμηνεύτηκε, απέδειξε ότι η αποχή δεν αποτέλεσε μια μετρήσιμη «δύναμη», μια επικίνδυνη για το σύστημα «δύναμη»... αφού έτσι κι αλλιώς ο χάρτης της Ελλάδας «βάφτηκε». Αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι με άλλον τρόπο πρέπει να διοχετεύσουν η νεολαία και ο λαός την αγανάκτηση, τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή τους.

Η αποχή και η δήθεν αδιαφορία απέναντι σε όσα γίνονται, δίνει το πράσινο φως σε κυβέρνηση, υπουργεία, εργοδότες κ.τ.λ. να «ασελγούν» εις βάρος των ονείρων μας και των προσδοκιών μας, προκειμένου να υλοποιήσουν πιο αποφασιστικά την πολιτική της ΕΕ, των υπόλοιπων καπιταλιστικών συμμαχιών για να πετύχουν μεγαλύτερη κερδοφορία για το κεφάλαιο.

Το σύστημα φοβάται την ισχυροποίηση του ΚΚΕ!
 
Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που το σύστημα δεν θέλει να βγει ενισχυμένο. Είναι ενδεικτικό με τι μένος το πολέμησαν το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζουν να το κάνουν... Στους δήμους που διεκδικούσε να έχει δήμαρχο, από κοινού όλες οι πολιτικές δυνάμεις συνεργάστηκαν ανοιχτά (από πρωτοκλασάτα στελέχη κομμάτων μέχρι και τοπικά) για να το αποτρέψουν! Κυβερνητικά στελέχη εξαπολύουν έντονη επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ (βλ. δηλώσεις Τσακαλώτου, Δραγασάκη) για να το συκοφαντήσουν.

Γιατί οι κομμουνιστές:

-- Παλεύουν για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Παλεύουν για την Ελλάδα του σοσιαλισμού, για την οικοδόμηση εκείνης της κοινωνίας, όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ο σκοπός της παραγωγής θα καθοριστεί από τις κοινωνικές ανάγκες και όχι από το πώς οι καπιταλιστές θα κερδίζουν παραπάνω.

-- Σταθερά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων, προβάλλουν το πώς μπορούμε να ζούμε, να εργαζόμαστε, να σπουδάζουμε και τα «μετατρέπουν» σε πλαίσιο πάλης στο σήμερα!

-- Δεν θα διστάσουν, αλλά θα αποκαλύψουν, μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο, το τι συμβαίνει και το τι πρόκειται να έρθει από την πολιτική που εφαρμόζεται, από τις δεσμεύσεις και τις συμφωνίες που έχουν κάνει κυβέρνηση - αστικά πολιτικά κόμματα - ιμπεριαλιστικές συμμαχίες (ΕΕ, ΝΑΤΟ κ.τ.λ.) για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Γι' αυτό και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ μέσα στη Βουλή σταθερά καταθέτει προτάσεις, κάνει Ερωτήσεις που στο επίκεντρο βάζουν το πώς θα ανακτήσουμε απώλειες των τελευταίων χρόνων, πώς θα έχουμε κάποιες κατακτήσεις, πώς θα βάλουμε εμπόδιο σε αυτά που έρχονται.

Το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με τα κόμματα του συστήματος
 
-- Ποτέ δεν είπε ψέματα ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες εντός των τειχών αυτού του συστήματος.

-- Δεν είναι βουτηγμένο στα βρωμόνερα της διαφθοράς και της σαπίλας αυτού του συστήματος! Δεν έχει σχέση με διαπλοκές και προσωπικά συμφέροντα!

-- Είναι σταθερό στις απόψεις του, γιατί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας είναι σταθερά. Γι' αυτό δεν συμμετέχει και στα αλισβερίσια που γίνονται στο «πολιτικό προσωπικό» ανάμεσα στα υπόλοιπα κόμματα.

Σε αυτές τις εκλογές έχουμε μία διπλή ευκαιρία... Να δείξουμε ότι δεν ανεχόμαστε τη ζωή που μας έχουν ετοιμάσει και όλα αυτά που σχεδιάζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Και επιπλέον, να ισχυροποιήσουμε το ΚΚΕ, για να είμαστε την επόμενη μέρα ακόμα πιο δυνατοί, για να μετατρέψουμε την αγανάκτησή μας και την οργή μας σε δύναμη αγώνα και διεκδίκησης!

Δεν θα αφήσουμε τη ζωή μας στα χέρια τους! Παίρνουμε ΕΜΕΙΣ τη ζωή μας στα χέρια μας!


Της
Κωνσταντίνας ΤΣΙΟΥΠΡΑ*
*Η Κωνσταντίνα Τσιουπρά είναι μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ
 
 
Ριζοσπάστης  Σάββατο 22 Ιούνη 2019 - Κυριακή 23 Ιούνη 2019
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου