Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Τετάρτη 26 ΙΟΥΝΗ 2019 στις 11:00 το πρωί, στην μεγάλη αίθουσα του ΕΚΘ, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των συνταξιουχικών σωματείων της Κεντρικής Μακεδονίας



ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
   ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com



 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Συνάδελφοι συνταξιούχοι

Η κάλπικη αντιπαράθεση που παρακολουθούμε  μπροστά στις εκλογές ανάμεσα στα κόμματα που κυβέρνησαν, που ψήφισαν τα μνημόνια, τους αντιλαϊκούς, αντισυνταξιουχικούς,  εφαρμοστικούς νόμους, που τσάκισαν τη ζωή μας, τις συντάξεις μας, την υγεία,  τις κοινωνικές παροχές και ό,τι με θυσίες και αγώνες κερδίσαμε, γίνεται με στόχο για το πιο κόμμα θα κάτσει στην κυβερνητική καρέκλα, για να συνεχισθούν οι ίδιες πολιτικές με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.
Τα μεγάλα λόγια για σταθερότητα, ανάπτυξη, προοδευτικές λύσεις κρύβουν και θολώνουν σκόπιμα την αλήθεια, ότι και μετά τις εκλογές τα μνημόνια, οι εφαρμοστικοί νόμοι, τα μέτρα επιτήρησης, τα ματωμένα πλεονάσματα, όλες οι περικοπές θα  είναι εδώ,  θα εφαρμόζονται και θα έρχονται νέα μέτρα. Στόχος τους η μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα, με την κατάργηση σε ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.

Θεωρούμε ότι οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους   δεν θα πρέπει να πέσουν στην παγίδα της πόλωσης αλλά να κρίνουν τα κόμματα και όλες  τις πολιτικές δυνάμεις, με βάση τις πολιτικές τους και τη στάση που κράτησαν απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας.
Αυτό να είναι το κριτήριο της ψήφου, να καταδικάσουν όλα εκείνα τα κόμματα που έβαλαν το χέρι τους, τόσο από κυβερνητικές θέσεις ή στήριξαν με την ψήφο τους το τσάκισμα της ζωής μας.
Οι μαχητικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, για τη λύση των προβλημάτων που μας έχουν φορτώσει όλες οι κυβερνήσεις, αποτελούν παρακαταθήκη για τη συνέχισή τους με ακόμα μεγαλύτερη ορμή, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα βρεθεί στο τιμόνι της κυβέρνησης.

Έχουμε πείρα!! 

Ότι μέχρι σήμερα καταφέραμε να κερδίσουμε, όπως η μη περικοπή των συντάξεων από την 1.1.2019, η μη μείωση του αφορολογήτου από το 2020, η απόδοση της εισφοράς αλληλεγγύης στις επικουρικές, η διαφορά στην παρακράτηση για την υγεία, το πενιχρό επίδομα που η κυβέρνηση το ονόμασε 13η σύνταξη, την αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας, είναι αποτέλεσμα του αγώνα μας και όχι δικαστικών αποφάσεων, όπως κάποιοι σκόπιμα υποστηρίζουν. 

Απορρίπτουμε την επιδοματική λογική. Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια.
Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:

-          Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφισθεί από όλες τις κυβερνήσεις. Άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

-          Να επιστραφούν όλες οι περικοπές στις συντάξεις μας σε όλους τους συνταξιούχους δίχως προσφυγές και προαπαιτούμενα.

-          Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ με ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ από τα 360 που είναι σήμερα.

-          Όχι στην περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων. Απόδοση στις συντάξεις του ΟΑΕΕ ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης. Άμεση έκδοση των ενημερωτικών σημειωμάτων σύνταξης. .

-          Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση.
Συνάδελφοι.
 Την Τετάρτη 26 ΙΟΥΝΗ 2019 στις 11:00 το πρωί, στην μεγάλη αίθουσα του ΕΚΘ, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των συνταξιουχικών σωματείων της Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα την ενημέρωση των συναδέλφων για την πορεία των προβλημάτων μας και την προετοιμασία από τώρα αγωνιστικού προγράμματος δράσης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ, ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΣΑΣ, ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου