Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Με την ίδια ορολογία


Από τις καταστροφές στην Χαλκιδική 
Από τις καταστροφές στην Χαλκιδική

Την «τιμητική» της είχε και πάλι όλες τις προηγούμενες μέρες η συζήτηση περί «ακραίων καιρικών φαινομένων», με αφορμή τόσο τα όσα έγιναν στη Χαλκιδική, με τις τεράστιες καταστροφές και τους επτά νεκρούς, όσο και τις νέες καταστροφές από τις βροχές και το χαλάζι στη Θεσσαλία, στη Ναυπακτία και αλλού μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να αποδώσει όλες τις καταστροφές και τους νεκρούς ούτε λίγο ούτε πολύ στο πρωτόγνωρο των καιρικών φαινομένων, στην κλιματική αλλαγή κ.ο.κ. Ο,τι έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν, ό,τι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η ταύτιση αυτή, η ίδια γλώσσα που χρησιμοποιούν, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι: Επιβεβαιώνει ότι ακραία δεν είναι τα φυσικά φαινόμενα, αλλά η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα και τις προτεραιότητες των επιχειρηματικών ομίλων και θεωρεί πολυτέλεια την προστασία της ζωής των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων από τα φαινόμενα αυτά.


Αυτήν την πολιτική, τη ρίζα των προβλημάτων που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα, προσπαθούν και οι δύο να συγκαλύψουν.

Το κριτήριο του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων είναι αυτό με βάση το οποίο μια σειρά από απαραίτητα για το λαό έργα θεωρούνται «μη επιλέξιμα», αφού είναι κοστοβόρα και χωρίς το προσδοκώμενο ποσοστό κέρδους για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Με βάση αυτό το «ζύγι» κόστους - οφέλους για το κεφάλαιο, η πολιτική της ΕΕ ορίζει με κυνισμό ότι ανά περιπτώσεις είναι προτιμότερο να πνίγονται και να αποζημιώνονται τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα, παρά να δημιουργούνται έργα υποδομής που θα τους προστατεύουν.

Αλλά και εκεί που τέτοια έργα τελικά επιλέγονται, με βάση τα ίδια αυτά κριτήρια κερδοφορίας, επειδή ακριβώς δεν γίνονται στο πλαίσιο ενός ενιαίου σχεδιασμού τις περισσότερες φορές απλά μεταφέρουν το πρόβλημα σε δίπλα περιοχές, ή ακόμα γίνονται και αιτία για νέες συμφορές για τα λαϊκά στρώματα.

Με τα ίδια άλλωστε κριτήρια διαχρονικά οι αστικές κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν και το ζήτημα της ασφάλειας εγκαταστάσεων, σπιτιών, επιχειρήσεων και δημόσιων χώρων, με δεδομένο πάντα ότι αυτά έρχονται όλο και περισσότερο αντιμέτωπα με τέτοια οξυμένα φαινόμενα. Η εικόνα των ελάχιστων και χωρίς τις απαραίτητες υποδομές χώρων, το νομοθετικό πλαίσιο που ολοένα και «ξεγυμνώνεται» από τις όποιες προβλέψεις για την προστασία των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, του περιβάλλοντος, αφού αυτά θεωρούνται εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων μιλάνε από μόνα τους.

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, καθόλου τυχαίο δεν είναι και το γεγονός ότι εμφανίζονται ως πανάκεια επιμέρους παρεμβάσεις, όπως π.χ. το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης. Παρεμβάσεις που παρότι είναι παραπάνω από απαραίτητες, στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής έρχονται για να ενισχύσουν την αντιδραστική λογική περί «ατομικής ευθύνης» των καμένων και πνιγμένων.

Και βέβαια το κράτος «έχει συνέχεια» και σε ό,τι αφορά την υποβάθμιση, τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, οργανισμών και υπηρεσιών που σχετίζονται με τις ανάγκες προστασίας της ζωής του λαού, όπως είναι η Πυροσβεστική, η δασοπροστασία, οι μονάδες διάσωσης, το ΕΚΑΒ, οι δομές Υγείας κ.ο.κ. Παρουσιάζει μοναδική ικανότητα και ετοιμότητα όταν είναι να στηρίξει τα συμφέροντα των λίγων, των επιχειρηματικών ομίλων, και μεγάλη αδυναμία και ανικανότητα για την υπεράσπιση της ζωής και της περιουσίας της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας. Η επιλεκτικότητα αυτή δεν είναι τυχαία. Αφορά τον ίδιο τον ταξικό χαρακτήρα του αστικού κράτους και των κυβερνήσεών του.

Αντί σε κάθε εποχή να αγωνιούμε για τα φυσικά φαινόμενα και να μετράμε θύματα και καταστροφές, το καλύτερο είναι να οργανώσουμε την πάλη μας, τον αγώνα μας, να διεκδικήσουμε τις υποδομές που χρειάζονται, την ανακούφιση όσων πλήττονται, μέτρα προστασίας, και ταυτόχρονα να δυναμώσει ο αγώνας εκείνος που θα βάζει στο στόχαστρο την πραγματική αιτία, την ανάπτυξη με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος, το αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις που το στηρίζουν.

Το άρθρο αυτό αναδημοσιεύεται από την στήλη «Η Άποψή μας» του Ριζοσπάστη της Τρίτης 16 Ιούλη 2019.

902gr

3 σχόλια:

  1. ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΗΤΗΡ ΜΑΘΗΣΕΩΣ


    Ανώνυμος14 Ιουλίου 2019 - 12:25 μ.μ.

    Μπήκε δειλά-δειλά ΑΛΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ο Ναζισμός μέσα στην ζωή μας με την ΜΟΡΦΗ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ"!

    Ποτέ μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ (ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΝΤΕΣ) δεν είτανε αισθητή από μια γενιά ανθρώπου!

    Ο Ανθρωπογενής παράγωντας επίδραση πάνω στην Ατμόσφαιρα ΕΙΝΑΙ ΜΑΧ.~1%!!!

    Ο Ανθρωπογενής παράγωντας παραγωγής π.χ. Μονοξειδίου ή Διοξειδίου του Άνθρακα ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝ ΣΕ ΣΧΈΣΗ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΕΣ/ΩΚΕΑΝΟΥΣ/ΛΙΜΝΕΣ/ΔΑΣΟΣ/και άλλα!!!

    Τα Φαινόμενα προσωρινής Ατμοσφαιρικής "Ανακατοσούρας" είναι ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ! Σας θυμίζουμε την Ηφαιστιακή Εκρηξη του Ηφαιστίου Κρακατάου στην Ινδονησία το 1879! Για σχεδόν δύο (2) χρόνια ο Ήλιος σε ΌΛΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΚΑΘΑΡΟΣ! Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΠΕΣΕ ΣΧΕΔΟΝ 2°C!!!

    Σας θυμίζουμε πριν μερικά χρόνια η έκρηξη του Ηφαιστίου στην Ισλανδία το τί γινόταν Ατμοσφαιρικά στην Ευρώπη και όχι μόνον!

    Το τί ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ τί ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΝ Ο .... ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΞΕΡΕΙ!!!

    Αφήστε την παραμύθα για "προστασία" της Φύσης ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΝΩΣΗ για Μονοξείδιο και Διοξειδίο του Άνθρακα!!

    Ποιό Ηφαίστειο στην Ιταλία πρόσφατα ενεργοποίησε την Ατμόσφαιρα; ή ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΌΣΑ ΜΙΚΡΑ ή ΜΕΣΑΙΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ (ή μάλλον ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ!!!)!

    ΌΣΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ/ΜΑΝΑΣ ΓΗΣ" ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ! ΔΙΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΩΝΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ!!!

    ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ "ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ" ΤΩΝ ΟΙΚΟΦΑΣΙΣΤΩΝ!!!



    ΥΓ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΊΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΉΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ/ΚΛΊΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ..... ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!!!

    Απάντηση

    Απαντήσεις

    Ανώνυμος14 Ιουλίου 2019 - 12:44 μ.μ.

    Τυπογραφικό λάθος και διόρθωση: 1883 και όχι 1879!

    Επ' Ευκαιρία θυμίζουμε και την έκρηξη του Ηφαιστίου Ταμπόρα το 1815 πιό ισχυρώτερο από του Κρακατάου του 1883!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΤΑΙ!


    Ανώνυμος12 Ιουλίου 2019 - 12:51 π.μ.

    ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ:

    1ον. Πόσο Δυνατός είτανε ο Ανεμος; ΌΧΙ υπολογισμούς κατινίστικους αλλά ΣΤΟΙΧΕΙΑ!

    2ον. ΟΙ Φωτογραφίες δείχνουν ομπρέλες καρέκλες και φυτά!

    3ον. ΤΑ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΑ ΔΕΝΔΡΑ που βλέπουμε στης φώτο ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΑΠΙΑ!! ΌΣΑ ΔΕΝΔΡΑ ΈΠΕΣΑΝ ΚΑΤΑ 97.78% ΕΙΤΑΝ ΣΑΠΙΑ!!! ΥΠΆΡΧΕΙ (γενικά) ΕΛΕΓΧΟΣ στα δένδρα σε Αστικές περιοχές;;; Με Εγγυητική Επιστολή λέμε: ΌΧΙ!!!

    4ον. Εμείς μετρήσαμε 51 ηλιακούς κολέκτωρες πάνω στη πέργολα/σκέπαστρω! α) ο κάθε κολλέκτωρας ζυγίζει ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ από 19κιλά/τετραγωνικό m έως 47κιλά τα 2.5 τετραγωνικά m!!! Απλή Ερώτηση ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ και όχι Διαφορικών Εξισώσεων και Ολοκληρωμάτων πόσο ζύγιζαν μίνιμουμ τα 51 τεμάχια;;; β) Οι Ηλιακοί/Φωτοβολταϊκά ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΠΙΣΤΩΠΟΙΗΣΕΙΣ Εγκατάστασεις ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ... ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ (γιατί άραγε;;;)!!! γ) ΌΧΙ μόνον ο Τσατζικάς φταίει για τον θάνατο των 2 ανθρώπων και των Τραυματισμών των άλλων ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ (βλ. ΜΑΤΙ/ΜΑΝΔΡΑ!)!

    5ον. Κόψτε τα επιπλέον ψέματα! Το Αυτοκινούμενο τροχόσπιτο το συγκεκριμένο ζυγίζει max 3.5 τόνους η αρχιτεκτονική/γεωμετρική Δομή του είναι ευάλωτη ακόμη και με 70χιλ. αέρα την ώρα έν κίνηση!!! Στα 120χιλμ.-140χιλμ. έν κίνηση ΕΧΕΙ καταστροφικό αποτέλεσμα το ίδιο και σε ακινησία!

    6ον. Όπου ρίξω την ματιά μου ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΘΛΟΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟΙΚΙΑ βλέπω και από κοντά οι μπαστουρμάδες των ΜΜΕ με Σοφιστικά τραλαλά δικαιολογούν τα ΠΑΝΤΑ! ΑΠΌ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΝΔΡΑ ΜΕΧΡΙ ΜΑΤΙ!

    7. (ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΕΡΙΔΕΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΘΛΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ) ΠΩΣ ΛΈΓΟΥΝ ΤΟ "ΠΟΔΙ" ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ;;; ... ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ;;; .....ααααααα! Κατάλαβα!


    ... και...


    8ον. Πρέπει να ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΑΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ! ΚΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!
    αλλά τί να περιμένουμε από μια Αποικία που μιλούν τάχατες Ελληνικά Επιπέδου Τζέφρη τα "Επιστημονικά" Επιπέδου του Τσίπρα τα του Τζακαλώτου... Δόμνας και Χρυσοχοϊδη;;; Λέτε να ξέχασα τον Κυριάκο;;; ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Νεφέλωμα NG/3-4RF! Αμάν πότε θα έρθουν να σηκωθούμε θα την κάνουμε να φύγουμε σε ΑΛΛΟΥΣ ΓΑΛΑΞΙΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΕΣ οι φωτογραφίες από την "βιβλική καταστροφή" δείχνουν ένα πράγμα:

    Ξαπλώστρες Φυτά Καρέκλες Λελούδια Κλαδιά Σκουπιδοντενεκέδες Σάπια κυρίως Δένδρα και το Αυτοκινούμενο Τροχόσπιτο!


    Ερώτηση:

    1. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΏΤΟ ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΆ ΤΕΜΑΧΙΑ ΝΑ ΤΑ .... ΞΑΝΑΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ;;; Εκεί που θρηνούσα να 2 Ατομα;;

    2. Στην Φώτο του Αυτό κειμένου Σας βλέπουμε πάνω δεξιά μια ξύλινη κατασκευή! Εάν και τόσο ψηλά αυτή η ξύλινη κατασκευή ΔΕΝ ΈΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΠΟΥ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΙΧΕ ΌΛΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΑΈΡΑ ΠΟΥ ΟΥΔΕΙΣ ΈΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (Επιστημονική ΜΈΤΡΗΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ) για την Ταχύτητα του Ανέμου/Αέρα!


    ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΑΘΛΙΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή