Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Διαπιστευτήρια


Η «καλή» μέρα από το πρωί φαίνεται... Στους πανηγυρισμούς της ΝΔ για τη διαφαινόμενη αυτοδυναμία, αμέσως μετά το «exit poll», ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης «απαντούσε» με διαβεβαιώσεις για «προγραμματική και εποικοδομητική αντιπολίτευση», διαφημίζοντας τις «προγραμματικές και τεκμηριωμένες» θέσεις που πρόβαλλε προεκλογικά το κόμμα του. Αλλά και ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ έδινε διαπιστευτήρια για μια «υπεύθυνη αντιπολίτευση», που θα επιδιώκει «συνέργειες και συναινέσεις» όπου υπάρχει δυνατότητα. Η «προγραμματική» αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και η «υπεύθυνη» του ΚΙΝΑΛ δεν μοιάζουν μόνο σαν δυο σταγόνες νερό, κρίνοντας από τις θέσεις και τα προγράμματά τους, αλλά είναι και η άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής που θα υλοποιήσει από αύριο η ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Απ' αυτήν την «αντιπολίτευση» δεν έχει τίποτα να περιμένει ο λαός. Η ελπίδα βρίσκεται στο δυνάμωμα των αγώνων του από σήμερα κιόλας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που όλοι μαζί υπηρετούν, σε όλες τις παραλλαγές της και βέβαια ενάντια στον συσχετισμό, που παραμένει αρνητικός για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Σ' αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ θα καταθέσει όλες του τις δυνάμεις.

Διπλή αξία
 
«Στις εθνικές εκλογές στηρίζω τις υποψηφιότητες των φίλων ... στον Νότιο Τομέα Αθηνών και του ... στην Α' Πειραιά. Με φιλικούς χαιρετισμούς ... παρακαλώ προωθήστε το μήνυμα αυτό σε φίλους σας!!!». Αυτό είναι ένα από τα πολλά μηνύματα που στάλθηκαν χτες και τις προηγούμενες μέρες σε εργαζόμενους από τους εργοδότες τους, δίνοντας «κατεύθυνση» για το τι να ψηφίσουν. Το συγκεκριμένο ανήκει σε εργοδότη από τον κλάδο του τουρισμού, ο οποίος το έστειλε μαζικά ανήμερα των εκλογών στους εργαζόμενους της επιχείρησής του, ασκώντας και μ' αυτόν τον τρόπο πιέσεις πάνω από την κάλπη. Εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς τι γινόταν όλες τις προηγούμενες μέρες σε χώρους δουλειάς, όπου η εργοδοσία έδωσε πραγματικά τα ρέστα της για να κατευθύνει ψήφους στα κόμματα της αρεσκείας της, κατά βάση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Με δεδομένα τα παραπάνω, αλλά και την πόλωση και τα ψευτοδιλήμματα, αποκτά διπλή και τριπλή αξία η ψήφος όσων έφτασαν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι.

Ταμείο
 
Το «ταμείο» κάνουν από χτες βράδυ, με το κλείσιμο της κάλπης, τα αστικά κόμματα. Η ΝΔ μετράει μία προς μία τις ψήφους που πήρε ως «πράσινο φως» για να συνεχίσει την αντιλαϊκή επέλαση πάνω στη λεωφόρο που της έστρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει μία προς μία τις ψήφους που πήρε ως «συγχωροχάρτι» για το 3 μνημόνιο και τις μεταμνημονιακές «δεσμεύσεις» που φόρτωσε στο λαό και ως εδραίωσή του ως βασικής δύναμης της σοσιαλδημοκρατίας, ως της βασικής εφεδρείας, δηλαδή, για το παιχνίδι της δικομματικής εναλλαγής. Το ΚΙΝΑΛ καθώς και τα κόμματα μιας χρήσης παρουσιάζουν μία προς μία τις ψήφους που πήραν ως τις πραγματικά «χρήσιμες» εφεδρείες για τη «σταθερότητα» και για τις «διευρυμένες» αντιλαϊκές πλειοψηφίες που θα απαιτήσουν τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα. Και τη «σούμα» όλων αυτών κάνουν το κεφάλαιο και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που γελάνε και τα μουστάκια τους με την πλούσια σοδειά και τις τόσες επιλογές που έχουν. Αυτά με το δικό τους ταμείο. Στο «ταμείο» του λαού, όμως, βρίσκεται η πραγματική εγγύηση για τα δικά του συμφέροντα: Κι αυτή δεν είναι άλλη από τη δύναμη του ΚΚΕ, που από σήμερα κιόλας θα καταθέσει στον αγώνα του λαού στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που είναι εδώ και την επόμενη μέρα.

Σε κάθε λέξη
 
«Ο λύκος κι αν εγέρασε», λέει ο λαός και η παροιμία ταιριάζει «γάντι» στον Τσακαλώτο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προσπαθούσε χτες με κάθε τρόπο να τσουβαλιάσει το ΚΚΕ με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα, που συγκρότησαν τάχα μέτωπο ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτό ηττήθηκε. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά απευθυνόμενος στο ΚΚΕ έθεσε το «ερώτημα» «τι θα πει στον κόσμο» όταν η ΝΔ ως κυβέρνηση θα «ξηλώσει» τα ...φιλολαϊκά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας να λέει ότι «το ΚΚΕ είναι αδιάφορο» για όσα ετοιμάζει η ΝΔ. Εντάξει, το έργο το έχουμε ξαναδεί... Αλλά πάει πολύ να ακούς τις ίδιες μπαγιάτικες χοντροκοπιές από τον υπουργό Οικονομικών του 3ου μνημονίου, που λανσάρεται μάλιστα ως η «αριστερή» πτέρυγα (!) του σοσιαλδημοκράτη ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, ο Τσακαλώτος κατάπιε τη γλώσσα του όταν ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο ίδιο πάνελ τού θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο έστρωσε το δρόμο στη ΝΔ, «δικαιώνοντας» την αντιλαϊκή πολιτική της, αλλά τα δυο κόμματα, μαζί και το ΚΙΝΑΛ, απέρριψαν τις προτάσεις νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για την πραγματική ανακούφιση του λαού, με επιχειρήματα - καρμπόν, ότι «δεν αντέχει η οικονομία», την ίδια ώρα που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα χρυσώσει το κεφάλαιο με περισσότερα προνόμια, φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις. Οσο κι αν προσπαθούν, συγχωροχάρτι για την αντιλαϊκή τους πολιτική δεν πρόκειται να πάρουν. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενάντια στην πολιτική της νέας κυβέρνησης, αλλά και ενάντια σε κάθε προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ξεπλύνει τις αντιλαϊκές πομπές του, οι οποίες είναι και «σε κάθε λέξη του προγράμματος» που παρουσίασε προεκλογικά.




Ριζοσπάστης  Δευτέρα 8 Ιούλη 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου