Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Κάποια παρατράγουδα στο κοινοβουλευτικό χώμα, πολλά ακόμα στον αγώνα



Ενα από τα στοιχήματα κάθε βουλευτικής αναμέτρησης είναι και ποιους άριστους επέλεξε να σταυρώσει ελληνικός λαός. Όταν από τη βουλή έχει περάσει ένας Γιώργος Ανατολάκης, ο πήχυς μπαίνει σε δυσθεώρητα ύψη, αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Αυτή τη φορά, η σουργελοσύνη κυμάνθηκε σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, αφού για κάθε δυνατό παρατράγουδο, έμεινε έξω άλλο, κρατώντας ισοσκελισμένο τον προϋπολογισμό της φαιδρότητας.

Στα δυναμικά new entries αναμφίβολα ξεχωρίζουν οι είσοδοι Μπάμπη Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνου Μπογδάνου και Γιάννη Λοβέρδου. Η φαλακρή γοητεία του νεοφιλελευθερισμού, σε συνδυασμό με την πηγαία ποιητική φλέβα στη δεύτερη περίπτωση, φαίνεται πως γοήτευσαν τους γαλάζιους ψηφοφόρους. Το ίδιο και η κρυστάλλινη ευφυία του Γιάννη Λοβέρδου, που φήμες τον θέλουν να γίνεται δεκτός στη ΜΕΝΣΑ άμα τη εμφανίσει, χωρίς να δώσει καν το τεστ. Ο γίγας των ΜΜΕ και της πολιτικής που διακρίνεται στο ταλέντο του να ξεχωρίζει το βόλεϊ από το τρόλεϊ, μπαίνει στη βουλή κι εκτοπίζει έναν παλιό αγαπημένο κωμικό, το Τζέρι Γιακουμάτο, σκορπίζοντας θλίψη στους απανταχού θαυμαστές του και στους συντελεστές της Ελληνοφρένειας. Ο νεοδημοκρατικός λαός δεν μπορούσε παρά να επιβραβεύσει και την καταδρομική πρωινή επιχείρηση του Θάνου Πλεύρη στην Πλατεία Εξαρχείων, δίνοντας του την 3η θέση στην Α’ Αθηνών, καθιστώντας πιθανή την έγερση χάλκινου ανδριάντα προς τιμήν του στον τόπο της ηρωικής του πράξης. Δυνατά ονόματα συσσωρεύονται και στο Νότιο τομέα, πλην του Μπάμπη εννοούμε, ανάμεσά τους ο αιώνιος δαπίτης Κυρανάκης, που θα μοιράζει επιδόματα βάσει DNA, η – το “μαλλί πώς είναι” Σοφία Βούλτεψη και ένας από τους γυρολόγους του Ποταμιού, ο Χάρης Θεοχάρης. Στην ίδια περιφέρεια όμως η σάτιρα μετράει βαριές απώλειες, αφού ο Ψαριανός δεν καταφέρνει να εκλεγεί με το κόμμα της καρδιάς του, ενώ εκτός μένει και η Χαϊμαδή Λιβανίου, γνωστή για τις τηλεμαχίες με το σύγχρονο Σεβάχ Τέρενς Κουίκ, που επίσης αντιμετώπισε την αχαριστία του συριζαϊκού λαού, και για τις 500 λαϊκές που έχει επισκεφτεί, ρεκόρ που δεν άγγιξε ούτε ο Κίμωνας ο Κουλούρης τα παλιά καλά πασοκικά χρόνια. Απερίσπαστος να περιθάλψει και την υπόλοιπη μισή Αθήνα μένει για μια ακόμα τετραετία και ο Πέτρος Τατσόπουλος. Αντίθετα, κρατά την έδρα του, ο πρώην ΠΑΣΟΚ, πρώην ΔΗΜΑΡ και νυν ΝΔ Βασίλης Οικονόμου. Από τον χώρο των “παραδοσιακών” σελέμπριτις, η Νόνη Δούνια στην Α’ Πειραιά έρχεται να δώσει ένα άρωμα από τα αγαπημένα – λέμε τώρα – 90ς.
Στο έτερο στρατόπεδο, καθότι ηττημένο, λογικό είναι να έχουμε κυρίως – ηρωικώς – πεσόντες. Από τις μεγαλύτερες απώλειες εκείνες της επιστήμονος της ΝΑΣΑ Αυλωνίτου, του Γ. Κυρίτση που μπορεί να αφιερωθεί πλέον ολοκληρωτικά στο διαδίκτυο, και της Ράνιας Σβίγγου. Thankyounext είπαν οι Συριζαίοι και στην Κατερίνα Παπακώστα, που έχει αποδείξει όμως και στο παρελθόν πως λίγο μόνο καιρό ξαποσταίνει. Οι ΑΝΕΛ εκπροσωπούνται μετά θάνατον πανάξια με την εκλογή του Κώστα Ζουράρι και τον Παπαχριστόπουλο, ενώ το παλιό ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο μένει κραταιό, μείον τον Κουρουμπλή, αλλά με είσοδο του Ραγκούση και Μωραΐτη, για ισχυρή αντιδεξιά αντιπολίτευση. Από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ, ξεχωρίζει η τεράστια επιτυχία του “αν δεν πουλήσουμε εμείς όπλα στη Σαουδική Αραβία, θα το κάνει κάποιος άλλος” Κώστα Ζαχαριάδη, του οποίου η συγκινητική εκστρατεία με φωτογραφίες μαζώξεων στα σόσιαλ απέδωσε καρπούς μετά από τόσα χρόνια και μπράβο του. Δικαίωση επιτέλους και για την παλαίμαχο Ραλλία Χρηστίδου, που μεταξύ μας μέχρι αποδείξεως του εναντίου διεκδικεί και τα πρωτεία της σοβαρότητας σε συγκριτικά με τους προαναφερθέντες.
Το ΚΙΝΑΛ επέμεινε σε παραδοσιακές σημιτικές αξίες με βασικά πουλέν Καμίνη και κατά τα φαινόμενα και την επανακάμψασα στη βουλή αρχετυπική πασπίτισα Νάντια Γιαννακοπούλου.
Για την Ελληνική Λύση δεν έχουμε να πούμε και πολλά προς το παρόν, από τη μια πιστεύουμε ότι μπορούν να αναδειχθούν σε ικανά παρατράγουδα, από την άλλη με τα “λίγο ναζιστικά” των ακολούθων του τηλεχριστέμπορα μας κόβεται το γέλιο εν τη γενέσει έτσι κι αλλιώς.
Το βάρος λοιπόν για την αναπλήρωση του θιάσου Λεβέντη στη βουλή μοιάζει να πέφτει στο Μέρα25, όπου εκτός από τον σταρ πρόεδρο και τους Σακοράφα-Γρηγοριάδη, επικράτησε το αλάνθαστο κριτήριο της αλφαβητικής σειράς στην εκλογή των υποψηφίων, αποδεικνύοντας το βαθύ ρίζωμα του κόμματος στην κοινωνία και τα κινήματα. Χάρη σε αυτό, αλλά και στην προϋπηρεσία του ως ευρωβουλευτής στο πλευρό του ΓΑΠ, μπαίνει στη βουλή και ο Κρίτων Αρσένης, για μια πράσινη ανάγνωση μαρξισμού – φιλελευθερισμού που θα τσακίσει κόκαλα.
Αυτά, κι αν ξεχάσαμε ή χάσαμε κάτι από τις τελευταίες εξελίξεις, με το μπαρδόν, ήταν δυνατό το ρόστερ και δεν ξέραμε τι να πρωτοδιαλέξουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου