Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΑΤΡΑ : Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ !!! [ video ]



Είδηση της ημέρας η επέκταση του βιολογικού.
 
Ένα έργο που περίμεναν οι Πατρινοί εδώ και πολλά χρόνια, μπαίνει σε φάση υλοποίησης.


Πρόκειται για την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού που θα δώσει τη δυνατότητα να λειτουργήσει δίκτυο αποχέτευσης σε περιοχές της βόρειας και νοτιοανατολικής Πάτρας.



 
 

Η ΔΕΥΑΠ προχώρησε σήμερα σε προκήρυξη του έργου όπου η ολοκλήρωσή του προβλέπεται σε 30 μήνες, ενώ ο προυπολογισμός του φθάνει τα 10 εκ. ευρώ.

Κι όμως, αυτό το σημαντικό έργο πέρασε ΄΄στα ψιλά΄΄, ενώ ως ΄΄σπουδαίες ειδήσεις΄΄ προβάλλονται από τοπικά ΜΜΕ η σύνθεση του ΔΣ στον Καρναβαλικό Οργανισμό, η προσευχή στο Βρεφοκομείο και ορισμένες ακόμη μικροπολιτικές ανοησίες.

 
 


 Όσοι όμως γνωρίζουν τις ελλείψεις σε βασικές υποδομές, αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα του έργου καθώς θα απαλλάξει χιλιάδες νοικοκυριά από το βραχνά των βόθρων. Άλλωστε είναι γνωστό ότι, εδώ και 8 χρόνια έχει κατασκευαστεί δίκτυο αποχέτευσης σε Αγ. Βασίλειο και Ρίο, αλλά παραμένει από τότε ανενεργό επειδή τα λύματα αυτών των περιοχών δεν χώραγαν στον βιολογικό της Πάτρας.
 
 


Για το συγκεκριμένο έργο εξέδωσε ανακοίνωση ο Δήμος Πατρέων, στην οποία αναφέρονται τα εξής : 

Από την ΔΕΥΑΠ προκηρύχτηκε ένα ακόμα σημαντικό έργο για τον Δήμο και τους κατοίκους περιοχών, που θα συνδεθούν με τον Βιολογικό Καθαρισμό.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για το χρηματοδοτούμενο έργο «επέκταση εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Πάτρας», δυναμικότητας 30.000 κατοίκων, προϋπολογισμού 9.915.000 ευρώ και προβλεπόμενης διάρκειας ολοκλήρωσης του έργου, 30 μήνες.

 
 


Η διαδικασία είναι ανοιχτή και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών είναι 10 Δεκεμβρίου 2019.

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα συνδεθούν με τον Βιολογικό Καθαρισμό, οι περιοχές: Αγ. Βασίλειος, Ρίο, Μιντιλόγλι, Ροΐτικα, Μονοδένδρι, Βραχνέικα, και Αγ. Στέφανος Σαραβαλίου.


Η προκήρυξη έχει ήδη δημοσιευθεί σε εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων), αλλά και στον Τοπικό Τύπο.


 



Ρεπόρτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου