Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας από το ΚΚΕ - Θ. Παφίλης: Έγκλημα σε βάρος του λαού (VIDEO)


ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ





Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για τα νομοσχέδια του υπουργείου Ενέργειας που κυρώνουν τις τέσσερις συμβάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Κρήτη και στο Ιόνιο θα καταθέσει το ΚΚΕ, όπως ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Θανάσης Παφίλης.

Ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε πως το ΚΚΕ ζητάει την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας για να πάρει ο καθένας τις ευθύνες του απέναντι σε αυτό το έγκλημα που συντελείται σε βάρος του ελληνικού λαού, δηλαδή την εκχώρηση σε επιχειρηματικούς ομίλους ενός μη αναπληρώσιμου ορυκτού πλούτου του λαού.


Για την αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σχολίασε πως είναι ψεύτικη και υποκριτική.

Τις συμβάσεις αυτές τις είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την «Total», την «ExxonMobil», την «Repsol» και τα ΕΛΠΕ. Τώρα, εντελώς υποκριτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως θα ψηφίσει «παρών» για την κύρωση των συμβάσεων, γιατί τάχα με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ «έχουν αλλάξει οι συνθήκες». Ωστόσο, πρόκειται για την επιτομή της υποκρισίας, καθώς η μεταβίβαση των Ελληνικών Πετρελαίων στο ΤΑΙΠΕΔ είχε συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. 

Με αφορμή την τοποθέτηση του Κυριάκου Βελόπουλου που «θίχτηκε» επειδή το ΚΚΕ αποκάλεσε ρατσιστικό και ξενοφοβικό κόμμα την Ελληνική Λύση, ο Θάνασης Παφίλης του επισήμανε πως θέλει να πάρει τη θέση της Χρυσής Αυγής. Στον δε Γιάννη Βαρουφάκη, απάντησε πως οι θέσεις που διατυπώνει το ΚΚΕ για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων αφορά μια άλλη κοινωνία και οικονομία και όχι τον καπιταλισμό (δείτε εδώ το video). 

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου