Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Ακου λοιπόν κ. Χαρδαλιά...


  Πηγή: Eurokinissi

* Του Βάλσαμου Συρίγου

Χτες, τελευταία μέρα του Μάρτη και μέρα πληρωμής συντάξεων, ήταν λογικό να συμβεί αυτό που συμβαίνει χρόνια τώρα έξω από τις τράπεζες. Είναι η μέρα που πρέπει να πιάσεις ουρά από νωρίς για να πληρώσεις τη δόση του δανείου, μη χάσεις τη ρύθμιση, αυτό που εύχεται ο τραπεζίτης για να αρπάξει το σπίτι σου.
 «Μα καλά, δεν μπορούσαν να πάνε εχθές, προχθές, πριν δέκα μέρες, να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους; Την τελευταία μέρα περίμεναν;». Και η απάντηση είναι: ΟΧΙ, δεν μπορούν να πάνε άλλη μέρα, γιατί πολύ απλά στο παρά πέντε συμπληρώνεις το ποσό για να πληρώσεις τη ρημαδιασμένη τη δόση. Πρέπει να πάρεις τη σύνταξη του παππού, της μάνας σου και από αυτή να προσθέσεις το υπολειπόμενο ποσό για τη δόση. Να πάρεις παράταση διαμονής στο σπίτι σου για έναν ακόμα μήνα... Και μετά να πας την υπόλοιπη σύνταξη στους γονείς σου με κατεβασμένο το κεφάλι, γιατί ξέρεις ότι αυτά τα λειψά δεν θα τους φτάσουν για όλο το μήνα.


Ο συνταξιούχος που πάει στην ουρά και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ηλεκτρονικά μέσα, δεν πάει για να δει τους τόκους, όπως αγανακτισμένοι μας «ενημερώνουν» ορισμένοι δημοσιογράφοι. Πάει γιατί η σύνταξη του προηγούμενου μήνα έχει εξαντληθεί εδώ και 10 μέρες. Με τη σύνταξη αυτήν την πενιχρή προσπαθεί να κρατήσει την αξιοπρέπειά του. Να πάει στον φαρμακοποιό για να πληρώνει τα φάρμακα, να πάει στο σπίτι για να μοιράσει τα χρήματα για το νερό, το τηλέφωνο, το ρεύμα, να πάρει τα παιδιά να δει τι λείπουν στα εγγόνια του. Αυτοί, λοιπόν, κατά Χαρδαλιά, είναι οι «απαράδεκτοι». Μάλιστα, στη χτεσινή ενημέρωση, έφερε και την γενική γραμματέα των τραπεζών να μας πει ότι υπάρχουν τα ηλεκτρονικά μέσα διαμέσου των οποίων μπορούμε να πληρώνουμε!
 Εμείς γνωρίζουμε, και πλέον καταλαβαίνει και η πλειοψηφία του λαού, ότι η επιμονή σας στη στοχοποίηση αποκλειστικά και μόνο της «ατομικής ευθύνης» γίνεται για να κρύψετε τις κρατικές ευθύνες για ό,τι σας καταλογίζουν οι μάχιμοι γιατροί, για τις ελλείψεις που παραμένουν στο σύστημα της δημόσιας Υγείας.

Ακου λοιπόν κ. Χαρδαλιά: Στο σπίτι σου που θα γυρίσεις και θα πας να πλύνεις τα χέρια σου «πολύ σχολαστικά», όπως θα σηκώσεις το κεφάλι θα δεις έναν απαράδεκτο και πίσω από αυτόν την κυβέρνησή του και τους τραπεζίτες. Είναι αυτοί, μαζί με εσένα, που δεν πήρατε μέχρι τώρα κανένα μέτρο, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει καμία διευκόλυνση για τα δάνεια, για τις ρυθμίσεις των δανείων που αυτόματα χάνονται αν λήξουν. Εσείς είστε που ακόμα και σήμερα δεν παίρνετε κανένα μέτρο προστασίας της πρώτης κατοικίας, που και αυτή η πενιχρή λήγει τέλος Απρίλη. Οι τράπεζες, από την άλλη, έκλεισαν εκατοντάδες παραρτήματα, προχώρησαν σε χιλιάδες απολύσεις που ονομάστηκαν «οικειοθελείς», με αποτέλεσμα τον συνωστισμό στα εναπομείναντα παραρτήματα. Κατανοούμε το γεγονός ότι δεν μπορείς να αντιληφθείς την αγωνία αυτών που παλεύουν να κρατήσουν την αξιοπρέπειά τους με τα ψίχουλα. Ναι, είναι λίγο ακατανόητα αυτά για σένα κ. Χαρδαλιά, αλλά είπαμε: Απαράδεκτος...

Υ.Γ. Είναι απορίας άξιο: Τέτοια λύσσα από δημοσιογράφους ενάντια σε μερικούς γερόντους, ούτε με τα μνημόνια...

* Ο Βάλσαμος ΣΥΡΙΓΟΣ είναι γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

902gr

1 σχόλιο:

  1. Στου κουφού την πόρτα.... πάρε την πόρτα και φύγε!

    ΚΑΙ έτσι αποδεικνύεται ότι ο κρυφός είναι και ... τυφλός!

    Δεν ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή