Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Περισσότερο προβληματισμό και όχι ανακούφιση προκάλεσε το κλείσιμο της Νέας Παραλίας




Σε ανακοίνωσή της για το κλείσιμο της Νέας Παραλίας η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης αναφέρει:

«Περισσότερο προβληματισμό και όχι ανακούφιση προκάλεσε η προχτεσινή (30.3.2020) απόφαση κυβέρνησης, περιφερειάρχη και δημάρχου Θεσσαλονίκης για κλείσιμο της Νέας Παραλίας.

Σημειώνουμε ότι η εφαρμογή του δόγματος της "ατομικής ευθύνης" και των περιορισμών κυκλοφορίας, που είναι κοινός παρονομαστής κάθε πρωτοβουλίας της κυβέρνησης, ούτε αρκεί για να προστατέψει την υγεία του λαού (θυμίζουμε τις επισημάνσεις του ΠΟΥ ότι η καραντίνα δεν αρκεί από μόνη της, αλλά πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες υπηρεσίες στη Δημόσια Υγεία, ώστε τα κρούσματα να εντοπίζονται, να απομονώνονται και να ιχνηλατούνται οι επαφές τους, για να "σπάσει" η αλυσίδα της μετάδοσης) ούτε και μπορεί να κρύψει τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας τις οποίες προκάλεσε η πολιτική ΕΕ - κυβερνήσεων. Και, σαφώς, όταν η "ατομική ευθύνη" ανάγεται στο μόνο όπλο, τότε η καραντίνα θα επεκτείνεται όλο και περισσότερο.


Επισημαίνουμε, επίσης, για τη διοίκηση Ζέρβα ότι οι επικοινωνιακές επιδιώξεις και αποφάσεις, στηριζόμενες σε "μονταρισμένα" βίντεο (ιδιαίτερα μετά τις μαρτυρίες που αμφισβητούν τις εικόνες συνωστισμού που επιβάλλεται να ελεγχθούν), για να δημιουργήσουν εικόνα γενικευμένης ανευθυνότητας και να μεταφέρουν στο λαό τις δικές τους ευθύνες, δεν αφήνουν το παραμικρό αποτύπωμα. Κι αυτό ειδικά όταν λείπουν οι θετικές πρωτοβουλίες για την προστασία της δημόσιας υγείας, ειδικότερα δε σε ζητήματα αρμοδιότητας του δήμου: Μόλις πριν λίγες ημέρες 250 σχολικοί καθαριστές συγκεντρώθηκαν στο χώρο του ΣΜΑ με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, ο ένας πάνω στον άλλο, παρά τα μέτρα κατά του συνωστισμού, για να κατανεμηθούν υποτίθεται σε άλλες υπηρεσίες. Θυμίζουμε ότι εντέλει άλλοι στάλθηκαν να εργαστούν χωρίς μέσα προστασίας, ενώ άλλοι πήγαν σε υπηρεσίες κλειστές... Στις Υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Τεχνικών Συνεργείων του Δήμου Θεσσαλονίκης η δουλειά βγαίνει χωρίς τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Για να μην αναφερθούμε σε εργασιακούς χώρους μεγάλων εταιρειών όπου εκατοντάδες εργαζόμενοι εργάζονται χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα αποφυγής του συνωστισμού και δεν δείχνουν την ίδια ευαισθησία ο δήμαρχος, ο περιφερειάρχης και η κυβέρνηση.

Καλούμε τη διοίκηση του δήμου να βάλει αυτά τα ζητήματα κατ' αρχάς σε προτεραιότητα: Το να λειτουργεί ο δήμος σαν λαγός της κυβέρνησης δεν απαντά στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και οι πρωτοβουλίες που υποτάσσονται στην εύκολη δημοσιότητα έχουν πάντα κοντά ποδάρια...».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου