Κυριακή 10 Μαΐου 2020

 

 

«Η Ελληνική Λύση ας πάει να ζήσει στα …πεντάστερα της Μόριας» (vid)


Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι είναι σε αντιδραστική κατεύθυνση και πως για τις αιτίες του ξεριζωμού είναι συνυπεύθυνες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν τις πολεμικές επεμβάσεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

«Η Ελληνική Λύση ας πάει να ζήσει στα ...πεντάστερα της Μόριας»

Σημείωσε ότι φέρουν επίσης ευθύνες για την αποδοχή του κανονισμού του Δουβλίνο και της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας που μετατρέπουν την Ελλάδα σε φυλακή προσφύγων και μεταναστών.


Κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ για υποβολή των αιτήσεων ασύλου στο έδαφος της Τουρκίας και από εκεί να διαμοιράζονται στις χώρες προορισμού τους.

Απαντώντας στα ιδεολογήματα της κυβέρνησης ότι δήθεν με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση «στέλνει μήνυμα» στους πρόσφυγες, ότι αυστηροποιοεί τα μέτρα και ότι έτσι η Ελλάδα παύει να είναι «θελκτικός» προορισμός, ο Θανάσης Παφίλης είπε:

«Δεν θέλω να πω ότι είναι γελοίο (το επιχείρημα). Στην Ελλάδα δεν έρχονται επειδή είναι «θελκτικός» προορισμός, αλλά επειδή είναι αναγκαστικός δρόμος (προς τη Δυτ. Ευρώπη) και δεν μπορούν να πάνε από αλλού».

«Η Ελληνική Λύση ας πάει να ζήσει στα ...πεντάστερα της Μόριας»
«Η Ελληνική Λύση ας πάει να ζήσει στα …πεντάστερα της Μόριας» (Η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, γελά με την ατάκα του Παφίλη)
 
Στα φασιστικής κοπής επιχειρήματα που εκστόμισε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κώστας Χήτας από την Χρυσή Αυγή«Ελληνική Λύση» ότι δήθεν οι πρόσφυγες περνούν υπέροχα και ότι «νταντεύονται» στον παράδεισο της Μόριας, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, έδωσε πληρωμένη απάντηση.

Βάζοντας στο «παιχνίδι» και την βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, είπε:

«Μαρία, κανόνισε για τον κ. Χήτα και την κοινοβουλευτική ομάδα της «Ελληνικής Λύσης» να πάνε να ζήσουν στα… πεντάστερα της Μόριας!
Στείλτους εκεί, κλείσε, να πάνε στα πεντάστερα της Μόριας! Να ζήσουν εκεί, να ζήσουν πλούσια, να ευχαριστηθούν και να μην παιδεύονται!»,
προκαλώντας το γέλιο, όχι μόνο της βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ, αλλά και πολλών άλλων βουλευτών που ήταν μες την αίθουσα!

Σχετικά με τα θύματα της Marfin έκανε λόγο για υποκρισία από όλες τις κυβερνήσεις, καθώς επί 10 χρόνια δεν βρέθηκαν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί και υπογράμμισε ότι ήταν μια στημένη προβοκάτσια που σαν βόλι χτύπησε το εργατικό λαϊκό κίνημα.

Ανέφερε ακόμα ότι την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει φιέστες, προχωρούσε σε αίτηση αναίρεσης της δικαστικής απόφασης που έδινε αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων και μετά αναγκάστηκε να δηλώσει πως παραιτείται.

«Η Ελληνική Λύση ας πάει να ζήσει στα …πεντάστερα της Μόριας» (vid)



Με πληροφορίες από: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου