Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Και κει που κάποιες φορές παω να λυγίσω, να τη πετιέται η ελπίδα!

 

Τηλεκπαίδευση: Μαθητές γυμνασίου αγοράζουν τάμπλετ για συμμαθητές τους που δεν έχουν

Και κει που κάποιες φορές παω να λυγίσω, να τη πετιέται η ελπίδα!


Τα παιδιά που λίγο καιρό πριν έκαναν κατάληψη για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην μόρφωση με ασφάλεια, αυτά τα παιδιά που η κυβέρνηση τους έριχνε δακρυγόνα, αυτά τα παιδιά έχουν φιλότιμο και στέκονται αλληλέγγυα στους συμμαθητές τους που δεν έχουν υπολογιστή.
Αυτά τα παιδιά κάνουν όσα κανένα υπουργείο, καμιά κυβέρνηση δε φρόντισε να κάνει.


Συγκεκριμένα:

Το 15μελές του 7ου Γυμνασίου Κορυδαλλού ζήτησε την άδεια από την διευθύντρια του ωστε να εντοπίσει πόσοι συμμαθητές τους δεν μπορούν να έχουν για οικονομικούς λόγους τεχνικό εξοπλισμό ωστε να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους .

Οι μαθητές του 15μελούς μιλώντας με τους συμμαθητές τους διαπίστωσαν οτι 16 παιδιά δεν έχουν κανένα τρόπο για να κάνουν τηλεκπαιδευση «σίγουρα κυρία είναι περισσότερα παιδιά γιατί κάποιοι ντράπηκαν να μας που οτι δεν έχουν» είπαν στη διευθύντρια του σχολείου τους μετά την έρευνά τους.

Τα μέλη του 15μελούς προχώρησαν σε αυτή την έρευνα γιατί έχουν σκοπό να δώσουν τα χρήματα που έχουν μαζέψει από τις δράσεις τους για να προμηθευτούν οι συμμαθητές τους τάμπλετ.

Η διευθύντρια του σχολείου δηλώνει:«έχουμε περίπου 30 παιδια που παρακολουθούν τα μαθήματα τους από το κινητό των γονιών τους. Επτά ώρες σε ένα κινητο».
Αυτά τα παιδιά είναι η ελπίδα μας! Τα καμαρώνω και υποκλίνομαι στο ήθος τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου