Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Παρεμβάσεις για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού από την πανδημία (ΦΩΤΟ)

 

 

«Κινέζικα» πανό στην βιομηχανική περιοχή Σίνδου Θεσσαλονίκης, τοποθέτησαν οι Οργανώσεις της Τομεακής Οργάνωσης Βιομηχανίας του ΚΚΕ, στο πλαίσιο πλατιάς εξόρμησης στους εργαζόμενους για την προάσπιση της υγείας και της ζωής τους. 

Επίσης, μοίρασαν σχετική ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, διεκδικώντας να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας από την πανδημία.

Μέτρα που αφορούν σε:

- Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας - Πρόνοιας.

- Μαζικά τεστ και κρατικός έλεγχος ευαίσθητων χώρων.

- Αποσυμφόρηση σε Μέσα Μεταφοράς και σχολεία.

- Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Κανένας έλεγχος στους μεγάλους εργασιακούς χώρους

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Όλο το προηγούμενο διάστημα, αντί η κυβέρνηση να πάρει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του λαού, ξόδεψε το χρόνο για να κάνει "δωράκια" δισεκατομμυρίων στις μεγάλες επιχειρήσεις. Πήρε το ένα μέτρο μετά το άλλο για να διευκολύνει τους εργοδότες στο ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Έκανε τη ζωή του λαού κόλαση, αφού εκτός από την πανδημία είχε να αντιμετωπίσει την ανεργία, τις απολύσεις, τις αναστολές σύμβασης, την εντατικοποίηση της εργασίας και η λίστα δεν έχει τέλος, το βαρέλι δεν έχει πάτο.

Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από την ατομική ευθύνη και στους μεγάλους εργασιακούς χώρους που συγκεντρώνονται εργαζόμενοι δεν γίνεται κανένας έλεγχος».

1 / 2



 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου