Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Οταν η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ασχολήθηκε με το Πολυτεχνείο...

 

17 Νοέμβρη-Πολυτεχνείο 1973: Ημέρα μνήμης και προβληματισμού -  Mothersblog.gr

 

Με την πορεία του Πολυτεχνείου είπε να ασχοληθεί μετά από πολλά χρόνια και η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη ΝΔ και τα παπαγαλάκια της, για να δώσει κι αυτή «κλότσο να γυρίσει» στο παραλήρημα ενάντια στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση.

Ετσι, με χτεσινή της ανακοίνωση, η φοιτητική παράταξη της ΝΔ καλεί «τους φοιτητικούς συλλόγους (...) ενόψει της 47ης επετείου του Πολυτεχνείου να τιμήσουν αυτή την ημέρα μνήμης χωρίς να πραγματοποιήσουν πορείες και μαζικές εκδηλώσεις που μπορεί να προκαλέσουν συνωστισμό διακινδυνεύοντας την υγεία όλων μας».

Και στην προσφιλή της τακτική, ανακατεύει μέσα τη δημοκρατία, τον φασισμό («οποιουδήποτε χρώματος» προφανώς) και τον αγώνα για να ...«κερδίσουμε τη ζωή και την υγεία μας» (!).

Προσπερνώντας την ειρωνεία του πράγματος, αφού η ΔΑΠ, που φιλοδοξεί να «κατεβάσει ρολά» στο Πολυτεχνείο, δεν είχε τίποτα πυρετώδεις προετοιμασίες τα προηγούμενα χρόνια για την επέτειο, περνάμε στην ουσία:

Σχόλιο πρώτο:

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ σε ποια χώρα ζουν και σπουδάζουν; Ποια νοσοκομεία επισκέπτονται; Γιατί, δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς ο φόβος που νιώθουν για αγωνιστικές παρεμβάσεις και η ...αφοβία τους για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, σε χώρους δουλειάς ή για το γεγονός ότι το σύστημα Υγείας έχει καταρρεύσει, χωρίς να έχουν μπει στον κόπο να πουν μια κουβέντα μήνες τώρα, ενώ σε τοποθετήσεις τους στα ΔΣ φοιτητικών συλλόγων λένε πως είναι υπερβολές!

Σχόλιο δεύτερο:

Η «δημοκρατία» που επικαλείται η νεολαία της ΝΔ είναι περίεργο πράγμα... Δεν χωράει τη διοργάνωση της πορείας του Πολυτεχνείου από συλλογικούς φορείς που έχουν ήδη αποφασίσει ότι θα πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Οπως δεν χωράει εδώ και 8 μήνες την οποιαδήποτε διεκδίκηση φοιτητών, αφού όπως λέει «είναι γκρίνια», που δεν στηρίζει την «προσπάθεια της κυβέρνησης».

Σχόλιο τρίτο:

Αφού αποφάσισε να τα βάλει με «φασίστες οποιουδήποτε χρώματος», ας ξεκινήσει από στελέχη της, εκπροσώπους και υποψηφίους στα ψηφοδέλτιά της... Δεν χρειάζεται να ψάξει πολύ: Στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν καμπάνια με εθνικιστικά συνθήματα, ρατσιστικά σχόλια, αντικομμουνιστικό οχετό κ.ά.

Φυσικά δεν περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από τις δυνάμεις της ΝΔ στα πανεπιστήμια, που νιώθουν «δικαιωμένες» που οι σχολές αντί για καθηγητές θα έχουν αστυνόμους, αντί για βιβλία κάρτες εισόδου και αντί για υποδομές κάμερες!

Ο,τι και να κάνουν η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές τους μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια, η πορεία του Πολυτεχνείου προς την αμερικάνικη πρεσβεία θα πραγματοποιηθεί. Με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα θα ακουστούνε δυνατά! Οπως δυνατά θα ακουστούν και οι διεκδικήσεις του λαού και της νεολαίας για να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, των νοσοκομείων, της Εκπαίδευσης.


Χ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου