Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Για τ΄ αφέντη τους το ψωμί...

 

Λύσσαξαν...

 

 

Γαργάρες θα χρειαστούν από σήμερα τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας μπας και γλυκάνουν τον λαιμό τους, αφού χτες λύσσαξαν να ουρλιάζουν ενάντια στην απεργία των λιμενεργατών. Σαν καρμπόν κυκλοφορούσαν δημοσιεύματα σε διάφορες ιστοσελίδες όλη μέρα, τα οποία μάλιστα το βράδυ έγιναν και τηλεοπτικά ρεπορτάζ (π.χ. στον «ΣΚΑΪ»), κατασυκοφαντώντας με τόνους λάσπης τον αγώνα των λιμενεργατών για ΣΣΕ.

Ταυτόχρονα έκαναν εκκλήσεις στην κυβέρνηση να τους τσακίσει, «εφαρμόζοντας τον νόμο», γιατί τα κέρδη των εφοπλιστών και των μεταφορέων δεν μπορούν να περιμένουν. Και, προφανώς, δεν έλειπε το δηλητήριο για το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, που οργανώνει αυτό τον αγώνα. Τι «έβλεπαν» τα τυφλωμένα από το μίσος για τους εργατικούς αγώνες ΜΜΕ; «50 συνδικαλιστές που έκλεισαν το λιμάνι», όπως έλεγαν ξανά και ξανά.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν υπήρχε ούτε ένας εργαζόμενος που να πάτησε το πόδι του για δουλειά χτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, η συμμετοχή στην απεργία ήταν 100% κι αυτό ήταν που έτσουξε κυβέρνηση, εργοδοσία και τους κονδυλοφόρους τους. «Μερικές δεκάδες συνδικαλιστές εμποδίζουν πάνω από 2.000 εργαζόμενους να μπουν για δουλειά», έλεγε με στόμφο μεγαλοδημοσιογράφος.

Βέβαια, είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να μη βρήκαν τόσα ΜΜΕ, και με τόσες κάμερες στημένες, ούτε έναν από τους ...χιλιάδες εργαζόμενους που ήθελαν να ...δουλέψουν αντί να απεργήσουν. Ο μόνος που βρήκαν ήταν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενωσης - δηλαδή των εφοπλιστών - που έσκουζε κι αυτός τον πόνο του. Τον συγκεκριμένο όμως μόνο εργαζόμενο δεν τον λες...

902gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου