Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Χαιρετίζει όσους και όσες έδωσαν μαζί με τις Κομματικές Οργανώσεις τη μάχη για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης


Σε ανακοίνωσή της για την ολοκλήρωση της Οικονομικής Εξόρμησης, η ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

 

«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με υπερκάλυψη του πανελλαδικού πλάνου, με 128,3%, η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης που είχε προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ. Αντίστοιχη επιτυχία αποτελεί και η υπερκάλυψη, για μια ακόμη φορά, του πλάνου της ΚΝΕ κατά 137,4%. Πρόκειται για μια επιτυχία που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, συνεκτιμώντας τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες δόθηκε αυτή η μάχη. Συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, πανδημίας Covid-19, χειροτέρευσης της θέσης των εργαζομένων και κατασταλτικών μέτρων.

Με αυτήν την επιτυχία απαντήσαμε πως "Ναι! Μπορούμε" να πιάνουμε μεγάλους και απαιτητικούς στόχους, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για το λαό!

Η ΚΕ του ΚΚΕ νιώθει την ανάγκη να χαιρετίσει και να συγχαρεί όλους όσοι για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κόμματος και το ενίσχυσαν ακόμα και από το υστέρημά τους. Ευχαριστεί όλους τους εργαζόμενους, τα μέλη, τους οπαδούς, τους φίλους και όσους συμπορεύονται μαζί μας, που έδωσαν με επιτυχία και αυτήν τη δύσκολη μάχη.

Ευχαριστεί κάθε άνθρωπο καλής θέλησης που ενισχύει οικονομικά και αναγνωρίζει στο Κόμμα μας και στα μέλη του τα χαρακτηριστικά της ανιδιοτελούς και ακούραστης καθημερινής δράσης, της συνέπειας στην υπεράσπιση των λαϊκών - εργατικών δικαιωμάτων.

Η συμμετοχή στη μάχη ιδιαίτερα φίλων, οπαδών, ανθρώπων που συνεργάζονται και συμπορεύονται με το Κόμμα μας, αποτελεί συστράτευση που δείχνει το δρόμο για νέα βήματα και επιτυχίες στις μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Η μάχη αυτή δόθηκε με πείσμα και αποφασιστικότητα, ξεπερνώντας τα πρόσθετα εμπόδια που δημιούργησε η πανδημία, βρίσκοντας τρόπους συνάντησης με χιλιάδες εργαζόμενους σε καθεστώς αναστολής εργασίας, τηλεργασίας, υποαπασχόλησης και ανεργίας, με βιοπαλαιστές επαγγελματίες της πόλης και της υπαίθρου, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με νέα βάρη και δυσκολίες.


Ιδιαίτερη σημασία έχει επίσης η προσφορά που έγινε από ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό, από την Ευρώπη, τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, έως τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ακόμα και τη μακρινή Αυστραλία. Τους ευχαριστούμε όλους, που δεν ξεχνούν, αλλά θρέφουν τις ιστορικές πολιτικές ρίζες του Κόμματός μας σε κάθε γωνιά της Γης.

Είναι ιδιαίτερα συγκινητικές οι προσφορές που έγιναν από συγγενείς, φίλους και απογόνους, στη μνήμη εκατοντάδων λαϊκών αγωνιστών, που έδωσαν πολλά στον κοινό μας αγώνα, πολλοί απ' αυτούς ακόμα και την ίδια τη ζωή τους, γράφοντας λαμπρές, ηρωικές σελίδες στην Ιστορία του Κόμματος και αφήνοντας μια πλούσια παρακαταθήκη.

Είναι συγκινητική και αξιοσημείωτη, ξεχωριστής σημασίας, η προσφορά απλών ανθρώπων, που ένιωσαν την ανάγκη να απαντήσουν μαχητικά στην επίθεση που δέχεται το Κόμμα μας με την επιβολή προστίμων, με την εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων. Η προσφορά τους αυτή αποτελεί μια θαρραλέα πράξη και ταυτόχρονα επιβράβευση της περήφανης και αταλάντευτης στάσης του Κόμματος, που αρνείται να δώσει στις αρχές τα ονόματα και τα στοιχεία των μελών, φίλων, άλλων εργαζομένων που το ενισχύουν οικονομικά.

Οσα και να κάνουν το αστικό κράτος, η ΕΕ, με αντιδραστικούς νόμους και με πρόστιμα, ο λαός μας δεν πρόκειται να σταματήσει να ενισχύει το ΚΚΕ, όπως το απέδειξε για άλλη μια φορά. Τους αγωνιστικούς και πολιτικούς - ιδεολογικούς δεσμούς του Κόμματος με το λαό, δεμένους και με αίμα, δεν θα μπορέσουν να τους σπάσουν και να τους υπονομεύσουν, όσους νόμους κι αν ψηφίσουν, όσα εμπόδια κι αν προσπαθήσουν να βάλουν το επόμενο διάστημα.

Το Κόμμα μας, αντλώντας δύναμη από την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ορμή να οργανώνει την πάλη στους χώρους δουλειάς, στους χώρους εκπαίδευσης, στις γειτονιές. Οσο ενισχύεται το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατή γίνεται η φωνή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση που οξύνεται η συνολικότερη επίθεση στον εργαζόμενο λαό και στο κίνημά του, εντείνεται ο αντικομμουνισμός, η καταστολή και ο αυταρχισμός. Παίρνοντας υπόψη τις μεγάλες ανάγκες και απαιτήσεις του αγώνα, καλούμε όλους αυτούς που συνέβαλαν στην επιτυχία και αυτής της μάχης να συμβάλουν σ' αυτή την προσπάθεια, ώστε να συνεχίσουμε σταθερά και αποφασιστικά για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και των αγώνων του λαού μας.

Το 21ο Συνέδριο του Κόμματός μας, η πετυχημένη πανεξόρμηση για τη διακίνηση του πρώτου κειμένου των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το Συνέδριο, μαζί με τον "Ριζοσπάστη", μπορούν και πρέπει να σηματοδοτήσουν ένα ακόμα πλατύ άνοιγμα συζήτησης στο λαό και τη νέα γενιά για "Δυνατό ΚΚΕ. Νου - Καρδιά - Οργανωτή της εργατικής-λαϊκής πάλης για το Σοσιαλισμό"».

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου