Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Παρεμβάσεις σε Κέντρα Υγείας για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 

 Στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου συγκεντρώθηκαν υγειονομικοί, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και γυναίκες διεκδικώντας την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σε ένα Κέντρο Υγείας που καλείται να σηκώσει μεγάλο βάρος από την ευρύτερη περιοχή, ενώ είναι υποστελεχωμένο και με σοβαρές ελλείψεις. Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της Μέρας Δράσης για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με ευθύνη της κυβέρνησης, που αναδεικνύονται ιδιαίτερα τώρα στην περίοδο της πανδημίας, κατήγγειλε η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ και του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ. Επισήμανε την ανάγκη της αναβάθμισης της ΠΦΥ με κάλυψη των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για να καλύπτουν τις ανάγκες όχι μόνο στους εμβολιασμούς, αλλά και για τις υπόλοιπες ανάγκες των ασθενών. 

Κάλεσμα συμμετοχής στους υγειονομικούς στην πανυγειονομική απεργία στις 16 Φλεβάρη για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, απηύθυνε ο Χρήστος Καραχρήστος, γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Θεσσαλονίκης και στην απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα, στις 10 το πρωί στο υπ. Μακεδονίας - Θράκης. 

Άλλες κινητοποιήσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη έχουν προγραμματιστεί στο ΚΥ Θέρμης και στο Τοπικό Ιατρείο Βότση - ΕΟΠΥΥ στην Καλαμαριά.

 




902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου