Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Το όνειρο του Δένδια, εφιάλτες για τους Αλεξανδρουπολίτες.

 

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

Όνειρο που έγινε πραγματικότητα η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο των ΗΠΑ

 

Πηγή: www.mfa.gr 
Πηγή: www.mfa.gr

 

Σαν όνειρο που έγινε πραγματικότητα εμφάνισε τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, με τη μεγαλύτερη απόβαση αμερικανικών στρατευμάτων που έγινε ποτέ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Κατά την ομιλία του στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Αλεξανδρούπολης, ο Ν. Δένδιας αναφέρθηκε στην επίσκεψη του στο λιμάνι της πόλης και είπε ότι «είδα σαν πραγματικότητα αυτά που ονειρευόμουν το 2019» όταν υπέγραψε την πρώτη στρατιωτική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

«Είμαι λοιπόν ένας ευτυχής άνθρωπος, γιατί πρέπει να σας πω ότι συνήθως στην πολιτική τα όνειρα ωριμάζουν πολύ αργά και δεν προλαβαίνεις να τα δεις», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, την ώρα που η εξέλιξη αυτή, που εμπλέκει ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, είναι σίγουρο ότι θα μετατραπεί σε εφιάλτη για τον ελληνικό λαό, σε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία.

Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ο Έλληνας ΥΠΕΞ, ισχυρίστηκε πως πρώτος στόχος της κυβέρνησης, αναφορικά με το λιμάνι, ήταν ο «αμυντικός άξονας» ο οποίος «με τις δύο Συμφωνίες που υπογράψαμε με τις ΗΠΑ, την MDCA και την τροποποιητική της, υπηρετείται απολύτως. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει μπει μέσα στους σχεδιασμούς, και υπηρετεί με τον τρόπο αυτό, με την πιο καθαρή έννοια, το ελληνικό, το εθνικό συμφέρον».

Εξάλλου, κατά την ομιλία του στην τελετή ανακήρυξής του, ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «πρότυπο αντίστασης στη νέα γενιά υβριδικών απειλών», τη βίαιη καταστολή προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο τον Μάρτη του 2020, όταν χιλιάδες άνθρωποι είχαν βρεθεί στις «μυλόπετρες» των ανταγωνισμών ανάμεσα σε Τουρκία και ΕΕ.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου