Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Νέα εκδοχή ταγμάτων εφόδου οι ομάδες που έβαλαν χειροπέδες σε γυμνασιάρχη

 

KO ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που με τις παλινωδίες της αφήνει έδαφος σε σκοταδιστικές πρακτικές

 

 

Καλούμε το λαό να απομονώσει τέτοιες ομάδες, που αποτελούν νέα εκδοχή ταγμάτων εφόδου τονίζει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σε σχόλιο για το γεγονός με τις χειροπέδες στον διευθυντή γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας. Επισημαίνει πως είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που με τις παλινωδίες της για την πανδημία και τον εμβολιασμό, αφήνει έδαφος να αναπτυχθούν ανορθολογικές και σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές.

Συγκεκριμένα, σημειώνει: «Η επίθεση στον διευθυντή γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας είναι ενέργεια αποτρόπαια και καταδικαστέα. Πρόκειται για ομάδες που, όποιο τίτλο και αν χρησιμοποιούν, αποτελούν νέα εκδοχή ταγμάτων εφόδου. Η άρνηση της μάσκας και των εμβολίων, που επικαλούνται, είναι το όχημα μέσα από το οποίο προσπαθούν να περάσουν φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, οι οποίες εκπορεύονται από συγκεκριμένα μορφώματα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από άλλες τέτοιες κινήσεις, από αντίστοιχες ομάδες, όπως τα ναζιστικά εμβατήρια στην συγκέντρωση έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ ή τις φωτογραφίες του - γνωστού γι' αυτές τις απόψεις - προέδρου του σωματείου του ΑΧΕΠΑ με το μόρφωμα του Κασιδιάρη κ.λπ.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που όλο αυτό το διάστημα, με την έλλειψη ουσιαστικής και τεκμηριωμένης ενημέρωσης, τις παλινωδίες σε σχέση με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και τον εμβολιασμό, αφήνει έδαφος να αναπτυχθούν ανορθολογικές και σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές. Με την στάση της ενισχύει όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν "βολικό αντίπαλο", ώστε να κρύψει τις πραγματικές της ευθύνες για τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στο δημόσιο σύστημα υγείας και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Καλούμε το λαό της Κεντρικής Μακεδονίας να απομονώσει τέτοιες ομάδες. Να διεκδικήσει την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσωπικό και μέσα, την επίταξη χωρίς κανένα κόστος του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Μέτρα προστασίας στα σχολεία, τις σχολές, στους χώρους δουλειάς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε όλους τους χώρους διασποράς. Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου - δωρεάν εμβολιασμού, επιστημονικά τεκμηριωμένη εμβολιαστική εκστρατεία με προσωποποιημένη ενημέρωση και κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου