Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Υποκλοπές: «Στόχος» του Predator ο Αδ. Γεωργιάδης – Η προκλητική «αφωνία» του υπουργού και τα ερωτηματικά

 


 

Σε μία εξαιρετικά σημαντική αποκάλυψη προχώρησαν οι Reporters United για το σκάνδαλο των υποκλοπώ. Η ομάδα ερευνητικής δημοσιογραφίας φέρνει στο φως της δημοσιότητας την πληροφορία πως ο υπουργός της κυβέρνησης έπεσε έντεκα φορές θύμα απόπειρας παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου. Μάλιστα οι Reporters United τονίζουν πως ενημερώθηκε από την ΑΔΑΕ επίσημα, αλλά δεν είπε δημόσια τίποτα, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης όχι μόνο δεν κινήθηκε νομικά ως όφειλε ως υπουργός αλλά -όλο το προηγούμενο διάστημα- υπερασπιζόταν την κυβέρνηση για τον τρόπο που έχει χειριστεί την υπόθεση. «Αφού ο Άδωνις Γεωργιάδης λέει ότι δεν ήταν η κυβέρνηση πίσω από τις υποκλοπές, γιατί δεν μηνύει αυτούς που τον παγίδευσαν 11 φορές με Predator;», ρωτούν οι Reporters United.

Και συνεχίζουν σημειώνοντας πως μετά το απαλλακτικό πόρισμα του Αρείου Πάγου για το «κουκούλωμα» των υποκλοπών, ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Δεν υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών. Όποιος αμφισβητεί το πόρισμα του Αρείου Πάγου θέτει σε αμφισβήτηση το πολίτευμα της χώρας».

Οι Reporters United υπογραμμίζουν πως «η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τη δημοσιογραφία, αλλά από την αφωνία του κ. Γεωργιάδη και άλλων παρακολουθούμενων υπουργών, η οποία συγκαλύπτει τις παρακολουθήσεις σε βάρος του κράτους δικαίου».

Επιπλέον, αναφέρουν ότι «ο κ. Γεωργιάδης δεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να εντοπιστεί ποιος αξιωματούχος ή ιδιώτης τον στοχοποίησε μέσω Predator ενώ ήταν υπουργός».

«Ο κ. Γεωργιάδης είναι πρωταθλητής του Predator, έχοντας λάβει 11 μολυσμένα SMS, τα περισσότερα από κάθε άλλο στόχο του Predator» αποκαλύπτουν,παραθέτοντας τις ημερομηνίες που έγιναν οι απόπειρες παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου.

  • 29.1.2021
  • 19.2.2021
  • 31.5.2021
  • 6.7.2021
  • 9.7.2021
  • 15.7.2021
  • 17.8.2021
  • 16.9.2021
  • 5.10.2021
  • 20.10.2021
  • 9.11.2021

«Όπως όλα τα θύματα του Predator, έτσι κι ο κ. Γεωργιάδης ενημερώθηκε επίσημα με επιστολή από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για τις απόπειρες παγίδευσης του κινητού του μέσω Predator. Δεν μπορεί να παριστάνει ότι δεν γνωρίζει», τονίζουν. «Η αφωνία Γεωργιάδη άφησε απροστάτευτο όχι μόνο τον ίδιο, αλλά κυρίως το δημόσιο αξίωμα που έφερε κατά τη στοχοποίησή του από το Predator».

 


Και συνεχίζουν: «Στη δικαιοσύνη δεν προσέφυγαν κι άλλοι αξιωματούχοι, όπως ο υπουργός Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης και ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Χ. Λαλούσης. Και οι δύο παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ υπό το Μαξίμου».

Ακόμα, αναφέρουν: «Αν, όπως λέει ο Άρειος Πάγος, οι υποκλοπές της ΕΥΠ ήταν νόμιμες (δηλαδή υπήρχε λόγος εθνικής ασφάλειας σε βάρος των στόχων), πώς οι κ. κ. Χατζηδάκης και Λαλούσης έγιναν αργότερα υπουργοί;».

Τέλος οι Reporters United ξεκαθαρίζουν ότι επικοινώνησαν -στα πλαίσια του ρεπορτάζ- με τον Άδωνι Γεωργιάδη «ωστόσο, επέλεξε, πάλι, τη σιωπή». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου