Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

   Σας καλούμε σε μαζική παράσταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, την Τρίτη
22/1/2013, στις 4μ.μ.,
για να διεκδικήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την υλοποίηση μιας σειράς μέτρων υπέρ των άνεργων, άπορων συμπολιτών μας.Ήδη έχει κατατεθεί σχετικό κείμενο στο Δήμο Ωραιοκάστρου(δείτε επισυναπτόμενο κείμενο) , το οποίο υπογράφουν πολλές δεκάδες συμπολιτών μας και στο οποίο συνεχίζεται η συλλογή νέων υπογραφών.
Την εποχή που η πολιτική κυβέρνησης, ΔΝΤ, Ε.Ε., τραπεζιτών, κ.τ.λ. οδηγεί σε φαινόμενα μαζικής φτώχειας, αποτελεί ανάγκη επιβίωσης για χιλιάδες λα'ι'κούς ανθρώπους ο δρόμος της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟ'Υ'ΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ, ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
Επειδή η μαζική παρουσία θα κάνει πιο δυνατή τη φωνή μας ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ-ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ- ΕΚΕΙ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑ'Ι'ΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ




                                                                                    Ωραιόκαστρο, 14-1-2013

Προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου

     Είναι διαπιστωμένο από το σύνολο των πολιτών της χώρας μας, ότι οι κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων, οι οποίες υλοποιούν τις απαιτήσεις παραγόντων όπως οι τραπεζίτες –δανειστές, το Δ.Ν.Τ., η Ε.Ε., κτλ., οδηγούν με πολύ γρήγορο ρυθμό σε φαινόμενα μαζικής φτώχειας. Ο αριθμός των ανέργων πλησιάζει  (κατά τα επίσημα στοιχεία) το 1,5 εκατομμύριο. Ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες πάνω από τους μισούς είναι άνεργοι. Άνθρωποι που μέχρι χθες ζούσαν μια ‘’κανονική’’ ζωή έχοντας εργασία, σήμερα δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα αναγκαία για την επιβίωσή τους(τροφή, κατοικία, θέρμανση, περίθαλψη, κτλ.).
  Παράλληλα με τον αυξανόμενο αριθμό των απολύσεων, μια σειρά μέτρα όπως οι αυξήσεις των τιμών στα τρόφιμα, τα μέσα θέρμανσης, η κατάργηση της δωρεάν περίθαλψης, κτλ. κάνουν ακόμα πιο τραγική την κατάσταση για χιλιάδες ανθρώπους δίπλα μας.
  Απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Όσοι ακόμα έχουμε εργασία, δεν έχουμε καμιά εγγύηση ότι θα έχουμε και αύριο. Θεωρούμε ότι όλοι οι λαϊκοί άνθρωποι πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ  σ’ αυτήν την κατάσταση. Να αναδείξουμε την αξία της αλληλεγγύης, της αξιοπρεπούς ζωής, του αγώνα γι’ αυτά στο ψηλότερο βάθρο. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση ξέρουμε ότι θα επικρατήσουν οι νόμοι της ζούγκλας και της αλληλοεξόντωσης για ένα κομμάτι ψωμί.
  Με βάση τα παραπάνω, απευθυνόμαστε στο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Ωραιοκάστρου και ζητούμε να αποφασίσουν τόσο τη λήψη ορισμένων μέτρων που αφορούν το Δήμο Ωραιοκάστρου, όσο και τη συμβολή στη διεκδίκηση άλλων αιτημάτων προς άλλους φορείς, για τη στήριξη των ανέργων και απόρων χωρίς διακρίσεις εθνικής καταγωγής, φυλετικές, θρησκευτικές, κ.ά.
  Ζητούμε λοιπόν- σύμφωνα και με προτάσεις που κατατέθηκαν από συμπολίτες μας στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Ωραιοκάστρου Ενάντια στα Αντιλαϊκά Μέτρα(8/10/2012), την υλοποίηση από το Δήμο ή τη στήριξη της διεκδίκησης των παρακάτω:
1.    Την καταγραφή των ανέργων και άπορων του Δήμου μας.

2.    Την απαλλαγή απ’ τα δημοτικά τέλη των ανέργων- άπορων.

3.    Τη στήριξή τους με οργάνωση διανομής δωρεάν τροφίμων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

4.    Την επανάληψη σε τακτά χρονικά διαστήματα πρωτοβουλιών για πώληση φθηνών τροφίμων (πατάτες, ρύζι, λάδι, κ.ά.) κατευθείαν από παραγωγούς.

5.    Εξασφάλιση με πρωτοβουλία του Δήμου φτηνών θερμαντικών μέσων, όπως φτηνά ξύλα και φτηνό πέλετ. Για την υλοποίηση των παραπάνω μπορούν να αξιοποιηθούν τα κλαδιά που προέρχονται από κλαδέματα στο χώρο του Δήμου μας ή η μαζική παραγγελία  ξύλων κατευθείαν από δασικούς συνεταιρισμούς.

6.    Ιδιαίτερη φροντίδα πρέπει να υπάρξει για την εξασφάλιση της τροφής (πρωινού- κολατσιού ) στα παιδιά, για να αποφύγουμε τα φαινόμενα που παρατηρούνται τελευταία στη χώρα μας, της λιποθυμίας δηλ. παιδιών στα σχολεία από ασιτία. Σ ‘ αυτό οι Σύλλογοι των εκπαιδευτικών και των γονέων μπορούν να συμβάλλουν  σημαντικά.

7.    Την εξασφάλιση της δυνατότητας για τους άνεργους- άπορους της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για κάθε περίπτωση που έχουν ανάγκη.

8.    Τη δυνατότητα της δωρεάν μετακίνησης μέσω του ΟΑΣΘ, τόσο για τους ίδιους, όσο ιδιαίτερα για τα παιδιά τους στην καθημερινή μετακίνηση προς και από το σχολείο τους.

9.    Την οργάνωση μαθημάτων παραγωγής τροφίμων από φτηνές πρώτες ύλες, όπως το αλεύρι. Κάτι τέτοιο ήδη γίνεται από ομάδες συμπολιτών μας και η εμπειρία και γνώση τους μπορούν  να αξιοποιηθούν.

10.Την παραχώρηση από το Δήμο στους πολίτες του Δήμου με προτεραιότητα  σε άνεργους-άπορους, χώρων για καλλιέργεια λαχανικών- φρούτων, με εξασφάλιση δωρεάν παροχής ή φτηνού νερού.

11.Έμπρακτη στήριξη των ανέργων –άπορων κατοίκων από το Δήμο απέναντι σε άλλους φορείς όταν αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα όπως π.χ. μακροχρόνια διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ.
    Ξέρουμε ότι ακόμα κι αν υλοποιούνταν τα παραπάνω ή άλλα τέτοια μέτρα, το πρόβλημα της ανεργίας και της φτώχειας δε θα λυνόταν, παρά μόνο αν εξασφαλιζόταν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με αμοιβές που να ανταποκρίνονται στο κόστος της ζωής. Κάτι τέτοιο όμως δε φαίνεται να χωρά στη συγκεκριμένη κοινωνία που ζούμε, μιας και αυτοί που κατέχουν τον πλούτο  έχουν άλλες προτεραιότητες. Εμείς όμως σήμερα ζούμε και γι’ αυτό διεκδικούμε (εκτός των παραπάνω) άμεσα: Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας. Η κατάκτηση ενός τέτοιου αιτήματος θα δώσει τη δυνατότητα αξιοπρεπούς επιβίωσης χωρίς εξάρτηση από την ελεημοσύνη κανενός.
   Όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο ζητούμε την έμπρακτη –και όχι απλά φιλολογική-ανταπόκριση του Δήμου στα παραπάνω αιτήματα, δηλώνοντας ταυτόχρονα την πρόθεσή μας για στήριξη εκ μέρους μας της υλοποίησής τους.
  Επίσης ζητούμε τη συζήτηση των αιτημάτων μας ‘’προ ημερησίας διάταξης’’ στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, για την ημέρα πραγματοποίησής του οποίου αναμένουμε να μας ενημερώσετε ώστε να παραβρεθούμε και να τοποθετηθούμε σχετικά.

ΟΝΟΜΑ                    ΥΠΟΓΡΑΦΗ          ΤΗΛΕΦΩΝΟ           Ε-ΜΑΙL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου