Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

ΣΟΥΠΕΡ! ΦΟΡΟΣ ΣΤΟΥΣ 18 ΑΡΗΔΕΣ – 3000Χ25%Χ10%= 75 ευρώ – Η βλακεία δεν έχει όρια…


Μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρέπει όσοι έχουν κλείσει τα 18 να πάνε στη ΔΟΥ τους και να πάρουν αριθμό φορολογικού μητρώου. Και μέχρι τον Ιούνιο πρέπει να συμπληρώσουν και φορολογική δήλωση.
Οι δηλώσεις αυτές βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας θα «χρεώνονται» αυτόματα κατά την εκκαθάριση τους με το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ. Τα 3.000 ευρώ είναι μεν αφορολόγητα, αλλά θα πρέπει να καλυφθούν κατά 25% με αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών.
Διαφορετικά, θα πρέπει ο 18χρονος, που συντηρείται από την οικογένεια του, να πληρώνει φόρο 10% του 25% των 3.000 ευρώ που δεν θα έχει καλύψει από τις αποδείξεις.
ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΖΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ!
Αλλά η κυβέρνηση έχει μεριμνήσει να δώσει την ευκαιρία στους νεαρούς φορολογούμενους να αποδείξουν ότι δεν έχουν εισοδήματα. Πως; Με τη διαδικασία αμφισβήτησης, όπως προβλέπει ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος.
Μόνο που για να αμφισβητηθεί ότι υπήρχαν εισοδήματα, πρέπει να υποβληθεί χειρόγραφα στην αρμόδια ΔΟΥ από τον ίδιο τον φορολογούμενο (ή εξουσιοδοτημένο συγγενικό πρόσωπο) και μαζί με το έντυπο της δήλωσης, να υποβάλει να τα δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν ότι ο συγκεκριμένος νέος συντηρείται από τους γονείς του.
Και φυσικά πρέπει να πεισθεί και ο εφοριακός που θα παραλάβει τη δήλωση και τα δικαιολογητικά. Τότε, το τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ θα διαγραφεί από τη δήλωση του νεαρού και θα μεταφερθεί σε αυτή των γονιών του.
Όμως από εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει πως ίσως χρειαστεί να κατατεθεί πρώτα η φορολογική δήλωση, να εκκαθαριστεί και αφού σταλεί το εκκαθαριστικό, να πάει ο φορολογούμενος στην αρμόδια ΔΟΥ με τα δικαιολογητικά.
πηγή:inews.gr

1 σχόλιο: