Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Αγαπητέ κ. Υπουργέ,
πάντοτε σας θαύμαζα για την πολιτική οξυδέρκειά σας, το πνεύμα σας και το ήθος σας, γι αυτό παίρνω το θάρρος να σας απευθύνω αυτή την επιστολή:
είμαι ένας άθλιος απεργός που 27 χρόνια κοίταζα μόνο πως θα βάλω τον μισθό στην τσέπη μου και τίποτε άλλο. Αντιθέτως, επιβάρυνα τον δημόσιο προϋπολογισμό με εκατοντάδες ευρώ για φωτοτυπίες, σημειώσεις, χρήση ηλ. ρεύματος σε διαδραστικούς πίνακες, βιντεο κλπ. Οταν κρυώναμε στην ταξη είχα την απαίτηση να ανάβουν τα καλοριφερ, επίσης είχα την απαίτηση να έχω λίγους μαθητές στην τάξη για να γίνεται καλύτερο μάθημα. Φωναζα για τα λειτουργικά κενά και έλεγα πως είστε απαράδεκτοι που στα μέσα της χρονιάς έλειπαν δάσκαλοι και καθηγητές για να κάνουν μαθήματα. Διαμαρτυρήθηκα επισης, όταν μοιράσατε τα cd, επειδή ήμουν, τότε, κατά της ελεύθερης αγοράς και του δικαιώματος να πλουτίζουν συγγενικά πρόσωπα σε βάρος των μαθητών και του ελληνικού κράτους. Φώναξα, για τον ίδιο λόγο, όταν δώσατε τα βιβλία σε ιδιώτες, καταργώντας τον ΟΕΔΒ. Τι βλάκας που ήμουν!! Να φωνάζω απένατι στο απαράγραπτο δικαίωμα της ελευθερίας του καθένα να κερδοσκοπεί ασύστολα σε βάρος του ελληνικού λαού. Μα γι αυτά τα περίφημα δικαιώματα έχασαν τη ζωή τους εκατομμύρια συνάνθρωποί μας.
Η αθλιότητά μου, όμως, δεν είχε όρια: φώναζα για αυξήσεις μισθών, για διορισμό και άλλων καθηγητών, για δαπάνες για την παιδεία. Φώναζα για τα δικαιώματα των μαθητών και των καθηγητών για μια καλύτερη παιδεία. Αίσχος, αυτά οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό που βρίσκεται. Νόμιζα πως οι πολιτικοί έκαναν πάρτυ με τα δημόσια έσοδα και κατηγορούσα τα δύο κόμματα της συμπολίτευσης ενώ, μόλις τώρα, κατάλαβα τον ανιδιοτελή αγώνα τους να σώσουν την ελληνική παιδεία και την Ελλάδα.


Αγαπητέ κ. Υπουργέ, η αναβλητικότητα είναι κακός σύμβουλος. Η σωτηρία της πατρίδας μας προέχει όλων. Παίρνω το θάρρος να σας προτείνω μερικές λύσεις που θα βοηθήσουν το θεάρεστο έργο σας.
- απολύστε όλες τις καθαρίστριες απ' όλα τα υπουργεία. Η βρώμα αυτού του τόπου δεν ξεπλένεται με τίποτα
- απολύστε και άλλους φύλακες. Αφήστε την ιδιωτική πρωτοβουλία να λειτουργήσει ελεύθερα σε μια ελεύθερη αγορά. Όλα όσα θα κλαπούν θα τινάξουν τις τιμές στα ύψη. Θα αγοράζουμε κι άλλα και έτσι θα αυξηθεί η παραγωγή και οι θέσεις εργασίας
- απολύστε χιλιάδες δάσκαλους, κλείστε σχολεία. Το κράτος θα εξοικονομήσει εκατομμύρια ευρώ. Σε τελευταία ανάλυση ας πάνε τα παιδια στα κατηχητικά που είναι δωρεάν και βγάζουν όλες τις ειδικότητες που επιθυμεί η κυβέρνηση: υπάκοους πολίτες, όχι αλήτες αναρχικούς.
- απολύστε χιλιάδες καθηγητές, καταργήστε ειδικότητες αυξήστε το ωράριο κατα 6 ώρες εβδομαδιαία. Π.χ. τι χρειάζονται οι γυμναστές; τα παιδιά μας πρέπει να είναι στον καναπέ και στον υπολογιστή ή στην τηλεόραση που είναι η πηγή της ελεύθερης πληροφόρισης, της καλλιέργειας καλού γούστου και εγκυκλοπαιδικών γνώσεων. Βάλτε το LOL υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία. Τα παιδιά θα μάθουν πως θα σκοτώνουν περισσότερους και πως θα διαπραγματεύονται περισσότερα κέρδη ανάλογα με τους θάνατους. Τι χρειάζονται οι πολιτικοί επιστήμονες, οι κοινωνιολόγοι, αυτοί είναι όργανο των κομμουνιστών. Διδάσκουν για πολιτικά δικαιώματα, πολιτικές ελευθερίες, ελευθερία σκέψης και άποψης, για υπακοή στους νόμους και το Σύνταγμα. Ας μην κρυβόμαστε κ. Υπουργέ, ποιοί νόμοι και ποιό Σύνταγμα;;; σιγά μην αφήσουμε τους άλλους να πάρουν την εξουσία, τόσα χρόνια ιδρώνουμε γι αυτήν. Αναγκαστικοί Νόμοι, Προεδρικά Διατάγματα και Υπουργικές αποφάσεις, αυτά αρκούν. Απολύστε χιλιάδες φιλόλογους που διδάσκουν στα παιδιά το κομμουνιστικό μανιφέστο του Επιτάφιου του Περικλέους. Απολύστε χιλιάδες φυσικούς και χημικούς που μαθαίνουν στα παιδιά την αθεϊα και ότι, δήθεν, υπάρχουν φυσικοί νόμοι ανεξάρτητα από τη θλιβερή ύπαρξή μας. Τα Εικαστικά!! Μα είναι δυνατόν μια σύγχρονη ολιγαρχία (συγνώμη δικτ.., δημοκρατία, όλο μπλέκω αυτούς τους όρους) να επιδιώκει την καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών, χαμένες ώρες και χαμένα υλικά που κοστίζουν χιλιάδες ευρώ, άσε που μπορεί κανένα από αυτούς τους διαβόλους να σου ζωγραφίσει κανένα σφυροδρέπανο ή ένα τεράστιο Α σε κύκλο και να σκορπίσει τον πειρασμό σ' όλη την τάξη!! Απολύστε χιλιάδες εκπαιδευτικούς, η τηλεόραση και ο υπολογιστής ας γίνει ο δάσκαλος του παιδιού.
- καταργήστε τις δαπάνες για κτίρια, φως, νερό, τηλέφωνο, διαδίκτυο, πετρέλαιο κ,α, Εχετε σκεφτεί πόσα εκατομμύρια ευρώ θα εξοικονομίσουμε;; Αν δεν βλέπουν, ας κάτσουν σπίτι. Αν κρυώνουν επίσης, αν πεινάνε να πάνε να δουλέψουν [παρεμπιπτόντως, ήταν εκπληκτική η πνευματική σύλληψη του θεσμού της "μαθητείας", σιγά μην πληρώνουμε τα κοπρόσκυλα δώδεκα χρόνια να κάθονται. Εκεί θα γνωρίσουν την πραγματική ελευθερία, την ελεύθερη αγορά: δουλεύεις και δεν πληρώνεσαι! Πως θα μεγαλουργήσουν οι επιχειρηματίες, πως θα κάνουν κι άλλες επενδύσεις για να απορροφήσουν τα εκατομμύρια των άνεργων;; ορίστε, εμείς προσφέρουμε δουλειά και τα κωλόπαιδα αρνούνται, θέλουν , λέει, να πληρώνονται!!! Και η πατρίδα;; τι θα γίνει η πατρίδα αν ο καθένας ζητούσε μισθούς, αφάλιση, περίθαλψη και τόσα άλλα ξεπερασμένα, πλέον, πράγματα;;;;]
- καταργήστε τις δαπάνες για μεταφορές μαθητών. Θα γλυτώσουμε πολλά ευρώ. Αν είναι μακρυά από το σχολείο να έρθουν με τα πόδια ή να χρησιμοποιήσουν γαϊδούρια και μουλάρια. Εμείς, δηλαδή, πως το κάναμε; Αν δεν μπορούν, να κάτσουν στο σπίτι τους, τι στο διάολο, παντού έχει πια τηλεόραση (και με ψηφιακό σήμα). Ε, τι άλλο θέλουν;; Ασε που θα περιορίσουμε τη μόλυνση του περιβάλλοντος με τόση βενζίνη που δεν θα καταναλωθεί!
Τελειώνοντας, κ. Υπουργέ θα μπορούσα να σας προτείνω δεκάδες πράγματα για τα Πανεπιστήμια αλλά, νομίζω ότι, το βασικό είναι ένα: αν παίρνουν πτυχία θα θέλουν να κάνουν απόσβεση (άκου πόσο λάθος χρησιμοποιούν τη λέξη!!) και θα θέλουν μεγαλύτερους μισθούς. Κε Υπουργέ, ως πανεπιστημιακός (αν ποτέ ήσασταν, αυτό δεν το γνωρίζω), νομίζω ότι ξέρετε καλύτερα από εμένα τι χρειάζεται για τα Πανεπιστήμια. Είναι, απολύτως, άχρηστα. Η μεγάλη μας μητέρα (ΕΕ ή ΗΠ) μας έχει έτοιμα ότι θα χρειαστούμε γιατί, λοιπόν, να ξοδεύουμε τόσα ευρώ;;
Τελικά, για να μην σας κουράζω, με όλη την εκτίμηση που έχω προς το πρόσωπό σας, θαυμάζοντας την οξυδέρκεια που σας διακρίνει,την λαμπρότητα που ακτινοβολεί η πολυμάθειά σας, νομίζω ότι έχετε κατανοήσει ποια είναι η λύση στην εκπαίδευση. Έχετε πολύ δουλειά ακόμη να κάνετε, μην ξεχνάτε, όμως, ότι από εδώ κι εμπρός θα είμαι πάντα κοντά σας, θα είμαι ένας συνειδητός απεργοσπάστης, εχθρός κάθε λαϊκού κινήματος, προπαγανδιστής του θεάρεστου έργου σας ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΤΕ.
Παντοτινά δικός σας
Ένας μετανοήσας (ειλικρινά) πρώην απεργός.
----
Υ.Γ. πολλές ευχαριστίες στα σώματα καταστολής και στα σώματα εφόδου της ΧΑ. Χωρίς αυτά θα είχαμε χαθεί.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου