Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΝΕΑ ΑΘΩΩΣΗ για τους δικαζόμενους κατοίκους της Ευκαρπίας

Η βιομηχανία προανακρίσεων στα αστυνομικά τμήματα, ανακρίσεων στα δικαστήρια και σωρεία δικών που ακολούθησαν για τους αγωνιζόμενους κατοίκους στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσαν από ότι φαίνεται τον πρώτο κύκλο με την πανηγυρική αθώωση όλων των κατηγορουμένων στη δίκη της Δευτέρας 3 Φλεβάρη.
Δικάζονταν και ξαναδικάζονταν οι αγωνιστές κάτοικοι με την κατηγορία της δήθεν άσκησης "παράνομης βίας" σε βάρος των εργαζόμενων του εργοταξίου κατασκευής του τεράστιου ΣΜΑ στην Ευκαρπία, πίσω από την τσιμεντοβιομηχανία "ΤΙΤΑΝ".
Αθωώθηκαν και πάλι οι δικαζόμενοι γιατί δεν ασκήθηκε καμιά βία σε κανέναν εργαζόμενο, εάν ασκήθηκε βία, ασκήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής, οι οποίες στρατοπέδευσαν (οι διμοιρίες των ΜΑΤ) γύρω από το εργοτάξιο και απαγόρευσαν τους κατοίκους να επισκέπτονται ή να κινούνται και σε δημοτικούς χώρους.
Οι εργασίες σε αυτό το καθεστώς πολιορκίας ξεκίνησαν από τα τέλη του Ιούλη και συνεχίζονται μέχρι σήμερα καταστρέφοντας το τοπίο και ετοιμάζονται να συγκεντρώσουν όγκους σκουπιδιών, ενώ η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ ετοιμάζεται για να πάρει την έγκριση για να ξεκινήσει την καύση των σκουπιδιών.
Οι κάτοικοι όμως δεν το βάζουν κάτω και ξεκινούν νέους αγώνες ακόμα πιο αποφασιστικούς και καλύτερα οργανωμένους για να δικαιωθούν οι αγώνες, όπως δικαιώθηκαν και οι δικαζόμενοι κάτοικοι.
πηγή:

1 σχόλιο: