Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Κατάσχεσαν την επιχορήγηση του Κέντρου Αποκατάστασης Τυφλών για τον ΕΝΦΙΑ

Ζητάνε απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα τραπεζών και μηχανεύονται απάτες για τη μείωση του φόρου ακινήτων πολιτικών, ενώ προβαίνουν σε κατασχέσεις της κρατικής επιδότησης ιδρυμάτων τυφλών για να εξοφληθεί ο ΕΝΦΙΑ, αφήνοντας τους λίγο πριν τα Χριστούγεννα χωρίς καθόλου πόρους, ούτε καν για τη σίτιση τους! 


 Της Βασιλικής Σιούτη

Την ώρα που ο Γιάννης Στουρνάρας ζητά την απαλλαγή των κτιρίων της Τράπεζας της Ελλάδος από τον ΕΝΦΙΑ για να απαλλάξει από το φόρο τους ιδιώτες μετόχους, την ώρα που κυβερνητικά στελέχη μηχανεύονται διάφορα τρικ για να πετυχαίνουν γενναίες «εκπτώσεις» στα χαράτσια, το κράτος ζητά από το Κέντρο Απακατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) 250.000 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο μάλιστα προεισέπραξε ολόκληρο εχθες, παρακρατώντας την επιχορήγηση του Κέντρου και παρά το γεγονός ότι ο εν λόγω φόρος είχε ρυθμιστεί με διακανονισμό και πληρωνόταν σε δόσεις.

Η απίστευτη αναλγησία της κυβέρνησης ξεπερνά καθημερινά κάθε προηγούμενο όριο της. Αυτή τη φορά αποφάσισε να καταδικάσει τα τυφλά παιδιά του ΚΕΑΤ ( Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών) καθώς και τους 80 υπαλλήλους που τα φροντίζουν και οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ κι ένα χρόνο.
Με μια πρωτοφανή απόφαση του, το υπουργείο Οικονομικών, κατάσχεσε ακόμα και τα ελάχιστα χρήματα της επιχορήγησης που έλαβαν αυτό το μήνα (πολύ λιγότερα από όσα δικαιούνται) , προκειμένου να πληρωθεί (αναγκαστικά) όλος ο ΕΝΦΙΑ, τον οποίο όμως η διοίκηση του ΚΕΑΤ είχε ρυθμίσει σε δόσεις, τις οποίες και αποπλήρωνε κανονικά!



Περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ (998.000) ήταν η φετινή επιχορήγηση για το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, αλλά από αυτό, μέχρι χθες, είχαν λάβει μόνο 250.000 ευρώ.

Εχθές θα λάμβαναν άλλα 197.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, φυσικά, δεν θα επαρκούσε παρά μόνο για τα στοιχειώδη, όσο να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς υπάρχουν πολλές βασικές ελλείψεις και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, από 8 έως 18 μήνες.

Η κυβερνητική αναλγησία όμως αποφάσισε να δείξει το πιο ακραίο πρόσωπό της απέναντι στα τυφλά παιδιά, στερώντας τους ακόμα και τα στοιχειώδη.  Κατάσχεσε τα 197.000 ευρώ με το που μπήκαν στο λογαριασμό του Κέντρου Αποκατάστασης, προκειμένου να τα συμψηφίσει με τον ΕΝΦΙΑ.

Το ποσό του ΕΝΦΙΑ του ΚΕΑΤ ήταν 250.00 ευρώ - ποσό τεράστιο, που οφείλεται στα πολλά ακίνητα που διαθέτει λόγω δωρεών και κληρονομημάτων. Τον δυσβάσταχτο αυτό φόρο, που επέβαλλε η κυβέρνηση σε ένα κέντρο στο οποίο δεν αποδίδει την κρατική επιχορήγηση, δεν δέχθηκε ούτε καν να τον ελαφρύνει. Η διοίκηση του ΚΕΑΤ που είχε προβεί στον διακανονισμό, είχε πληρώσει ήδη τις πρώτες δύο δόσεις. Παρόλα αυτά οι εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών, που κάνουν τα στραβά μάτια σε όσους βγάζουν τα αφορολόγητα εκατομμύρια τους στο εξωτερικό και εξαντλούν την αυστηρότητά τους σε φτωχούς και ς αδυνάτους, παρακράτησαν ακόμα και τη δόση των 197.000 ευρώ από την τακτική επιχορήγηση!

Το άμεσο αποτέλεσμα αυτής της αναλγησίας είναι να υπάρχει αβεβαιότητα πλέον ακόμα και για τη σίτιση των παιδιών του ΚΕΑΤ στα κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και φυσικά οι απλήρωτοι εργαζόμενοι να μη λάβουν ούτε το δώρο Χριστουγέννων.

Το θέμα αποκάλυψε χθες το βράδυ η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα, με ανάρτησή της στην προσωπική της ιστοσελίδα στην οποία αναρωτιέται : «Ποιος ανάλγητος εγκέφαλος, ποιος ιταμός γραφειοκράτης συμπεριφέρεται χειρότερα και από τον χειρότερο υπάλληλο της τρόικας, επιλέγοντας να αφήσει χριστουγεννιάτικα σε ένδεια τυφλά παιδιά και απλήρωτους εργαζόμενους ; Πόσο πιο χυδαία μπορεί να γίνει αυτή η κυβέρνηση στα ξέπνοά της;» Και καταλήγει, προειδοποιώντας: «Ας μην ελπίζουν ότι η ύβρις θα μείνει ατιμώρητη».

πηγή:  ThePressProject

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου