Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Οι Υπουργοί Άμυνας Π.Καμμένος και Κ.Ήσυχος παραχωρούν τα πάντα στην ιδιωτική κερδοσκοπία!

Παραχωρούν στους ιδιώτες και 22 στρατιωτικά αεροδρόμια!
Ούτε στα πιο τρελά όνειρα των Σαμαρά-Βενιζέλου και στους εφιάλτες του λαού μας δε θα μπορούσε να συμβεί η παραχώρηση προς οικονομική εκμετάλλευση στο ιδιωτικό κεφάλαιο της τεράστιας κοινωνικής περιουσίας που μας έχει αρπάξει ο Στρατός, τόσο γρήγορα και με την προπαγάνδα της αντίληψης περί «εθνική σωτηρία»!
Μιας περιουσίας που οι πολίτες των τοπικών κοινωνιών διεκδίκησαν με αγώνες να τους επιστραφεί. Κοινωνικές διεκδικήσεις που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση στις μνημονιακές κυβερνήσεις, αλλά που σήμερα, διαπραγματευόμενη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το νέο Μνημόνιο,  αντί να παραδώσει στην κοινωνία το παραδίδει στους επιχειρηματίες.
 
Όταν αναφερόμαστε σε περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν πρέπει να πηγαίνει το μυαλό μας μόνο σε ακίνητα. Οι εκτάσεις στις οποίες έχουν ιδιοκτησία οι ΕΔ είναι πολλές και με σημαντική αξία. Για να έχουμε μια ιδέα για τι ακριβώς συζητάμε δείτε ΕΔΩ που και ποιες είναι αυτές οι “στρατιωτικές” εκτάσεις που θα αξιοποιηθούν.
 
Αυτό είναι το σχέδιο για μετατροπή  της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων σε πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων όπως ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε στρατιωτικούς συντάκτες μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και σύμφωνα με τον υπουργό θα παραχωρηθεί στους κεφαλαιοκράτες μέσω μακροχρόνιων μισθώσεων. Ανέφερε πως στόχος του υπουργείου είναι η αξιοποίηση των «καθαρών» ακινήτων - δηλαδή εκείνων για τα οποία δεν υπάρχουν διεκδικήσεις - να αποφέρει έσοδα ύψους 1,1 δισ. ευρώ ετησίως. Ο υπουργός Άμυνας σε ομιλία του στη Βουλή το Φλεβάρη του 2015 είχε αναφέρει ότι η ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων εκτιμάται στα 32 δισ. 496 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η προηγούμενη συγκυβέρνηση στόχευε στην «αξιοποίηση» της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.
 
Η εμπορευματοποίηση της δημόσιας περιουσίας που καπηλεύεται ο Στρατός συνδυάζεται με το μιλιταριστικό πατερναλισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που διεκδικεί με κάθε τρόπο την στήριξη του στρατιωτικού κατεστημένου. Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση αρνείται να κάνει πράξη τις προεκλογικές δεσμεύσεις της στους έφεδρους –να καταργήσει το ιδιωτικό ΚΨΜ στο ΚΕΝ Θήβας, να επαναφέρει τις καταστάσεις επιβίβασης, να βάλει τέλος στην εργασιακή εκμετάλλευση των στρατευμένων κλπ-, εντείνει την οικονομική και εργασιακή τους εκμετάλλευση για να εξυπηρετήσει μάλιστα συχνά τα προνόμια των στρατιωτικών και εντείνει την ταξική της επίθεση.
 
Όχι μόνο οι επιστήμονες στρατευμένοι καλούνται με την φθηνή ή και δωρεάν εργασία τους κατά περίπτωση να καλύψουν τις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες, αλλά και τις θέσεις εργασίας –εντείνοντας την ανεργία και μετανάστευση-   αλλά επίσης  θα αποτελέσουν τμήμα των νέων 1000 Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ αλά καρτ! Οι μηχανικοί-αρχιτέκτονες-οικονομολόγοι κλπ. καλούνται λοιπόν με το μικρότερο οικονομικό και ασφαλιστικό κόστος να εργαστούν για 2-3 χρόνια στη ΜΟΜΑ.
 
Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Άμυνας έχει συγκεκριμένο σχέδιο για το νέο γύρο αστικής ανάπτυξης με πυλώνα τις Ένοπλες Δυνάμεις, συμβάλλοντας στην κερδοφορία του αστικού κόσμου και την ικανοποίηση των τοκογλύφων, Ελλήνων και ξένων, μέσω του συνδυασμού της έντασης της ταξικής εκμετάλλευσης και της εμπορευματοποίησης της κοινωνικής περιουσίας.
 
 Στα σχέδια των Καμμένου-Ήσυχου προβλέπεται ότι και τα κλειστά αεροδρόμια μπορούν να δοθούν για εκμετάλλευση. Πρώτος μεγάλος στόχος του ΥΕΘΑ είναι να αξιοποιηθεί το στρατόπεδο της Μαλακάσας και να κατασκευαστεί εκεί ο πρώτος μεγάλος στρατιωτικός οικισμός. Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή κατοικιών για περίπου 200 οικογένειες στρατιωτικών. Παράλληλα μ΄ αυτό δόθηκε εντολή να γίνει το ταχύτερο δυνατό σε εκτάσεις ακριτικών περιοχών.
 
Τους στρατιωτικούς οικισμούς σύμφωνα πάντα με το σχέδιο Καμμένου θα αναλάβουν να τους κατασκευάσουν τα συνεργεία της νέας ΜΟΜΑ. Το σχέδιο αξιοποίησης των αεροδρομίων που ανήκουν στην δικαιοδοσία των ΕΔ προβλέπει την “ηλεκτρονική δημοπράτηση” 22 κλειστών σήμερα αεροδρομίων. Με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από κάποιο ιδιώτη η προσφορά του θα δημοσιοποιείται άμεσα και σε διάστημα λίγων ημερών θα γίνεται μέσω του διαδικτύου η κατάθεση των προσφορών άλλων ενδιαφερομένων αν υπάρχουν. Η διαδικασία θα είναι ταχύτατη!
 
Εμείς καλούμε τους φαντάρους, την νεολαία, τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες να αντιδράσουν.
 
Ήδη το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει ξεκινήσει  καμπάνια πληροφόρησης και πρότασης αγώνα σε φοιτητικούς συλλόγους-εργατικά σωματεία, καλώντας την νεολαία να μην γίνει Μισθοφόρος Σε Στρατό και Αστυνομία.

Πρέπει τώρα οι Κινήσεις Πόλης να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν την κοινωνική περιουσία που καπηλεύεται ο Στρατός και ετοιμάζεται να  εκμεταλλευτεί με τους επιχειρηματίες.
 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου