Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Χορεύοντας με τους λύκους

Οι περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας ανέδειξαν πρώτη δύναμη το «ακροδεξιό» κόμμα της Λεπέν, στη δεύτερη το «συντηρητικό» του Σαρκοζί και στην τρίτη θέση τους «σοσιαλιστές» του Ολάντ. Οι εκλογές έρχονται λίγες βδομάδες μετά το πολλαπλό φονικό χτύπημα τζιχαντιστών τρομοκρατών στο κέντρο του Παρισιού με εκατοντάδες αθώα θύματα, νεκρούς και τραυματίες, που «συντάραξε την κοινή γνώμη» της «πολιτισμένης» δύσης (που ευαισθητοποιείται μόνο όταν τσουρουφλιστεί ο πισινός της…).

Τι κέρδισε ο γαλλικός λαός από το αποτέλεσμα των εκλογών; Βρίσκεται έστω μισό βήμα σε καλύτερη θέση απ’ ότι πριν δυο μέρες; Οι μόνοι που τρίβουν τα χέρια τους από χαρά είναι οι πλουτοκράτες -μέτοχοι των γαλλικών πολυεθνικών και άλλοι. Η εξουσία τους (η πραγματική εξουσία, που το τυράκι των «κακών» πολιτικών δεν μας αφήνει να διακρίνουμε) ενισχύεται  πάνω στον  τρόμο, την ξενοφοβία, το χτίσιμο τειχών στα σύνορα των κρατών και τις ψυχές των ανθρώπων. Το αδυσώπητο κεφάλαιο, που δεν σταματά ούτε μπροστά στο ανθρώπινο αίμα προκειμένου να φέρει και άλλα νέα κέρδη, θριαμβεύει σε κάθε πισωγύρισμα των λαών. Όσα άλλα ακούγονται στα «παράθυρα» είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Αρκεί κάποιος να σκεφτεί ποιοι και γιατί δημιούργησαν και εξόπλισαν τους τζιχαντιστές (ή τους ταλιμπάν παλιότερα), ποιοι και γιατί επεμβαίνουν σε κυρίαρχα κράτη χρησιμοποιώντας κενά προσχήματα, ποιοι ωφελούνται από τα ποτάμια αίματος που χύνονται στο όνομα του Αλλάχ ή της υπεροχής του δυτικού πολιτισμού, ποιων συμφέροντα υπηρετούν «αντισυστημικά» κόμματα τύπου Λεπέν, Χρυσής Αυγής κ.ά., ποιοι σχεδιάζουν και επιβάλλουν την ανάπτυξή τους με μνημόνια, μέτρα, φωτιά και μολύβι. Κεφάλαιο, κέρδος, καπιταλισμός, ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και συμμαχίες, λέξεις που σε πολλούς ακούγονται «ξύλινες», είναι η απάντηση.

Οι λύκοι έστησαν χορό στον πλανήτη πάνω από διακόσια χρόνια τώρα· κατασπαράσσουν ανθρώπινες ζωές και όποτε χρειαστεί τρώγονται και μεταξύ τους. Οι λαοί πληρώνουν το τίμημα. Η ιστορία διδάσκει: αν δεν είσαι λύκος δεν χορεύεις ιπποτικά μαζί τους, θα σε φάνε.

Δευτέρα 7 Δεκέμβρη 2015. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου