Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Το ασχημοκάστρο στης ρατσιστικές ξενοφοβικές του δόξες.

 
Τρείς είναι πλέον οι σύλλογοι γονέων που πήραν αποφάσεις για την μη αποδοχή των παιδιών των προσφύγων - μεταναστών σε σχολεία του δήμου Ωραιοκάστρου, όπου φοιτούν και τα δικά τους παιδιά.
Οι τρεις σύλλογοι αναφέρουν στις αποφάσεις τους ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες  δεν δέχονται να φοιτήσουν τα παιδιά αυτά στα σχολεία και οτι σε αντίθετη περίπτωση θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις - καταλήψεις των σχολείων.
Μάλιστα, οι αποφάσεις έχουν αποσταλεί στην Ένωση Γονέων του Δήμου Ωραιοκάστρου (και συγκεκριμένα στον πρόεδρο κ Αθ. Τσολακίδη), ζητώντας την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης ώστε να συζητηθεί το θέμα.

Δείτε τις αποφάσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων:



1 σχόλιο:

  1. Από το 2004 που ασχολήθηκα με τους συλλόγους γονέων είναι ίσος η πρώτη φορά που κάποιος σύλλογος κάνει ΔΣ πριν τον αγιασμό!
    Και ποιος εξουσιοδότησε τα ΔΣ να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις για λογαριασμό όλων των γονέων? Χωρίς απόφασης Γενικής Συνέλευσης?
    Για αυτά τα αιτήματα δεν έκανα ποτέ ΔΣ:
    Καθαρισμός χώρου, όπως αντικείμενα που βρίσκονται σε χώρους που περιφέρονται μαθητές, να μαζευτούν τα μπάζα που κλείνουν το πεζοδρόμιο. Να κλείσουν σωστά όλες οι προσβάσεις στο χώρο του εργοταξίου.

    3) Την αυτονόμηση των Σχολείων.

    4) Ζητάμε λόγο της ιδιαιτερότητας που έχει το σχολείο μας ( στην άκρη της πόλης) και να απαιτήσουμε από κοινού, από τον ΟΑΣΘ να μετακινούνται με ένα εισιτήριο αυτό του πρωινού, να τροποποίηση ο ΟΑΣΘ κάποια πρωινά δρομολόγια σύμφωνα με της ανάγκες των μαθητών ( χάνουν την πρώτη ώρα λόγο καθυστέρησης).

    5) Ασφάλεια των μαθητών κατά την προσέλευση αλλά και την αποχώρηση τους στο Σχολείο. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει μικροατυχήματα γι΄αυτό πριν βρεθούμε αντιμέτωποι σε κάποιο σοβαρό ατύχημα. Εδώ δεν ζητάμε αλλά απαιτούμε:

    • Την παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας που θα ρυθμίζει την κυκλοφορία ( σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους των Σχολείων) κατά την προσέλευση.

    • Την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην 25ης Μαρτίου μέχρι εκεί που μπαίνει το λεωφορείο, για όση ώρα διαρκή η αποχώρηση των μαθητών. Με την παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας άμεσα και αργότερα ίσος και με βυθιζόμενες μπάρες.

    • Πεζοδρόμια. Η σωματική είναι πολυτιμότερη από κάποιες θέσης παρκινγκ. Μπορεί να κατασκευαστή πεζοδρόμιο από την μια πλευρά του δρόμου.

    6) Ζητάμε από τον Δήμο την δημιουργία ενός πολυχώρου ( στέκι νεολαίας) και σαν χώρο προτείνουμε το εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια αναψυκτήριο στη Θες/νίκης με Λ. Δημοκρατίας.

    7) Την δημιουργία για μικρούς και μεγάλους Δημοτικού κινηματογράφου στο κτίριο του Παύλου Μελά.
    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

    http://sullogos2gel.blogspot.gr/2013/03/blog-post_11.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή