Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ποιος είναι τότε ο απατεώνας;!

skitso-tsip-foymara-aytapates

Οι περισσότεροι όταν αναφέρονται σ’ αυτούς που άρπαξαν την ψήφο του λαού με ένα κάρο ψέματα, φροντίζουν να τονίσουν ότι είναι πολιτικοί απατεώνες και όχι κοινοί απατεώνες. Εάν το κάνουν επειδή θεωρούν ότι ο πολιτικός απατεώνας είναι κλάσεις ανώτερος από τον κοινό απατεώνα τότε έχει καλώς. Εάν όμως το κάνουν διότι φοβούνται να τους πούνε απατεώνες ή θεωρούν πως η απάτη τους είναι μικρότερη από τις κοινές απάτες, διότι δεν βάζουν απευθείας το χέρι στην τσέπη, τότε λανθάνουν.

– Οι τύποι αυτοί για να αποπροσανατολίσουν τον λαό και να αποτρέψουν κανένα ανοσιούργημα εκ μέρους του, την περίπτωση δηλαδή να δώσει δύναμη στις ταξικές δυνάμεις και τότε το σύστημα να τρέχει και να μη φτάνει, αράδιασαν μία θάλασσα ψέματα για το ότι θα δώσουν πίσω τα κλεμμένα που άρπαξαν οι προηγούμενοι, για το ότι θα κάνουν τους ξένους να χοροπηδάνε στο ρυθμό του καρσιλαμά, για το ότι θα φέρουν ένα σύστημα το οποίο θα είναι ένας «ελπιδοφόρος» κομμουνισμός και με τους κοιλαράδες χορτάτους και με τους λιπόσαρκους να γεμίζουν κι αυτοί τις κοιλιές τους! Σ’ αυτό το τελευταίο βέβαια βρισκόταν η παγίδα γιατί η πίττα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος δεν γίνεται.

– Οι τύποι αυτοί προκειμένου να μην δώσει ο λαός δύναμη στη δύναμή του, προκειμένου να μην στηρίξει τις ταξικές δυνάμεις, κατεύθυναν τον κόσμο στις πλατείες ανδρώνοντας εκτός από τον εαυτό τους και τους φασίστες. Οπορτουνιστές και φασίστες σε αγαστή συνεργασία προκειμένου να αποδυναμωθεί η πρωτοπορία της εργατικής τάξης.


– Οι τύποι αυτοί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν την διαχείριση του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και για μερικούς μήνες δούλευαν τον λαό ότι ήταν έτοιμοι να κάνουν όσα υποσχέθηκαν και όσοι λένε ότι δεν θα τα κάνουν είναι συκοφάντες! Τελικά έσυραν τον λαό σε ένα δημοψήφισμα για να ψηφίσει εάν θέλει νέο μνημόνιο, λες και πέντε μήνες πριν δεν ψήφισε εκφράζοντας τη βούλησή του να καταργηθούν και τα προηγούμενα μνημόνια και όχι να ψηφιστεί νέο.

– Οι τύποι αυτοί ενώ ήταν υπέρ του νέου μνημονίου, συντάχθηκαν με το «ΟΧΙ» για να κοροϊδέψουν για μία ακόμη φορά τον λαό. Γιατί με την ετυμηγορία του λαού με συντριπτικό ποσοστό υπέρ του «ΟΧΙ» στο νέο μνημόνιο εάν είχαν ταχθεί με το «ΝΑΙ», τότε όλα όσα έκαναν μετά θα ήταν ένα κανονικό πραξικόπημα! Ενώ με αυτόν τον άθλιο τρόπο ψήφιζαν το μνημόνιο με μαύρο δάκρυ ενώ και αυτοί ήταν εναντίον του μνημονίου, αλλά το έκαναν για το καλό του λαού, που δεν κατάλαβε ως βλάκας που είναι και ψήφισε «ΟΧΙ»! Τότε βέβαια οι ταξικές δυνάμεις προειδοποιούσαν ότι το ντέρμπι ήταν στημένο κι από πριν ξεπουλημένο και όποιο και να ήταν το αποτέλεσμα το νέο μνημόνιο θα ψηφιζόταν, αλλά τότε οι περισσότεροι δεν τους άκουσαν.

– Οι τύποι αυτοί αφού έκαναν τα παραπάνω κι άλλα πολλά ξαναέσυραν τον λαό σε εκλογές για να επικυρώσει τα όσα άθλια είχαν πράξει. Ακόμα όμως και σ’ εκείνες τις τελευταίες εκλογές δεν του είπαν ότι τα ψέματα τέλειωσαν και ότι θα του πατήσουν το κεφάλι στις πλάκες και θα του το λειώσουν. Τον κορόιδεψαν για μία φορά ακόμα με παράλληλα προγράμματα και άλλες τέτοιες ψευτιές με τις οποίες δήθεν θα αποκαθιστούσαν τμήμα της χαμένης του ζωής. Σύρθηκε κι ο λαός απογοητευμένος χωρίς να έχει τη δύναμη να σηκωθεί και να τσακίσει νέους και παλιούς λαομπαίχτες και θεομπαίχτες και προτίμησε τους νέους μέσα στην παραζάλη του ονείρου που του είχαν στήσει οι οπορτουνιστές!

Ξύπνησε ο λαός από το όνειρο στο οποίο τον έβαλαν οι οπορτουνιστές και άκουσε πλέον σοβαρές φωνές να του λένε ότι από την αρχή ήξερε ότι δεν μπορούν να γίνουν αυτά που του έταζαν, ότι από τα ταξίματα μεσολάβησαν τρεις εκλογικές μάχες κι ότι στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση του είπαν την αλήθεια, ότι εάν δεν έκαναν όλα αυτά που έκαναν τώρα ο τόπος θα ήταν κατεστραμμένος κι ότι απαιτούνταν κι άλλες θυσίες! Ακριβώς αυτά δηλαδή που έλεγε ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης κι ο Καρατζαφέρης.

Έτσι έβαλαν πιο γερά από τους προηγούμενους το χέρι στην τσέπη του λαού και δεν λένε να το βγάλουν ψάχνοντας μήπως ξεχαστεί μέσα κανένα ψίχουλο!

Εάν δεν είναι οι οπορτουνιστές η κορυφή της απάτης, τότε ποιοι είναι;!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου