Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Λευκά Κράνη... ιμπεριαλιστών


Οι «ατσαλάκωτοι» της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» στην αντάρα του πολέμου στο Χαλέπι...
Οι «ατσαλάκωτοι» της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» στην αντάρα του πολέμου στο Χαλέπι...
Εδώ και καιρό, βλέποντας κανείς τα «ρεπορτάζ» ελληνικών και ξένων αστικών ΜΜΕ για τη Συρία, παρατηρεί πως «διανθίζονται» συχνά με πλάνα από τις προσπάθειες ορισμένων σωστικών συνεργείων σε βομβαρδισμένες περιοχές ειδικά στο Χαλέπι, με διακριτικό τα λευκά κράνη. 
Πρόκειται για μέλη οργάνωσης που αυτοαποκαλείται «Λευκά Κράνη» και η οποία ήταν φέτος μεταξύ των υποψηφίων για Νόμπελ Ειρήνης.
Οι πιο παρατηρητικοί διακρίνουν στα τηλεοπτικά πλάνα τον άρτιο εξοπλισμό των συνεργείων, τη σχεδόν «ατσαλάκωτη» αμφίεση, την άνετη πρόσβαση σε ψηφιακά μέσα σε συνθήκες πολέμου!

Η αλήθεια είναι πως τα «Λευκά Κράνη» δεν είναι τόσο ανθρωπιστική, ούτε τόσο «αυθόρμητη» κίνηση «πολιτών».


Δημιουργήθηκε το 2013 από την αμερικανική κυβερνητική υπηρεσία «USAID» («Υπηρεσία των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη» - παραμάγαζο της CIA) και χρηματοδοτήθηκε με 23.000.000 δολάρια. Τη συγκρότησή της στο συριακό έδαφος ανέλαβε ο Αγγλος πρώην αξιωματικός, βετεράνος ΝΑΤΟικών επεμβάσεων στα Βαλκάνια και μετέπειτα μισθοφόρος, James Le Mesurier.

Η οργάνωση ζητά τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία και δεν κρύβει ότι επιδιώκει την ανατροπή της κυβέρνησης Ασαντ. Δεν διστάζει να υπονομεύσει ανθρωπιστικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ «όσο καιρό ο ΟΗΕ συνεχίζει να αναγνωρίζει το καθεστώς Ασαντ». Σύροι που συμμετέχουν σε αποστολές του ΟΗΕ για διανομή βοήθειας έχουν καταγγείλει τα «Λευκά Κράνη» πως τους στοχοποιούν σαν «συνεργάτες του Ασαντ» ή πως συμμετέχουν σε ωμότητες τζιχαντιστών της «Αλ Κάιντα» στο Χαλέπι...

Προ μηνών, διαφημίστηκαν με «ντοκιμαντέρ» από τη διαδικτυακή πλατφόρμα ταινιών και σειρών NETFLIX, από την εταιρεία δημοσίων σχέσεων «Τhe Syria Campaign», που έχει φτιαχτεί στη Βρετανία με λεφτά του δισεκατομμυριούχου Σύρου της «αντιπολίτευσης» Αϊμάν Ασφάρι, από αστέρες του Χόλιγουντ, από συμβούλους της Κλίντον, από την κακόφημη «ιδιωτική εταιρεία διεθνούς ανάπτυξης» «Chemonics», που έχει επωφεληθεί από «αγαθοεργίες» από την Αϊτή έως το Αφγανιστάν.

«Αξια» τα λεφτά τους...

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου