Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Τέτοιο ανακάτεμα της ιστορίας, μόνο ο Τσίπρας…


Τέτοιο ανακάτεμα της ιστορίας, μόνο ο Τσίπρας…

Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, χρησιμοποιεί τη βαθιά συμβολική, ιστορική σημασία του Σκοπευτηρίου για να ενισχύσει το δήθεν αριστερό του προφίλ: Το Γενάρη του 2015, ως φρεσκοεκλεγμένος πρωθυπουργός της ο κ. Τσίπρας είχε καταθέσει στεφάνι στο χώρο εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών.

Τότε που τους κομμουνιστές τους βάφτισε γενικά και αόριστα αριστερούς
Σίγουρα δεν θυμάστε τι έγραψε η «Αυγή» στις 27.1.2015, την επομένη μέρα που ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας στις 26.1.2015.

Έγραψε λοιπόν: «Φόρος τιμής στο Σκοπευτήριο, η πρώτη πολιτική πράξη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Καταχειροκροτούμενος, σε έντονα φορτισμένο κλίμα, ο νέος πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, επέλεξε ως πρώτη πολιτική πράξη να καταθέσει – με το χέρι στην καρδιά – λίγα κόκκινα τριαντάφυλλα στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τις κατοχικές δυνάμεις κομμουνιστών, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Αγκαλιάζοντας τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί και εν μέσω συνθημάτων όπως “ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ ο δρόμος των λαών”, ο Αλ. Τσίπρας, αποχώρησε από την Καισαριανή χωρίς δηλώσεις».


Αυτόν το «φόρο τιμής» τον ακολούθησε το 3ο μνημόνιο, που οδήγησε στο νόμο-λαιμητόμο 4387/2016 του ψαλιδοχέρη υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, με το σφαγιασμό των συντάξεων.  Με το άρθρο 44 αυτού του αντιασφαλιστικού εκτρώματος επιβλήθηκε εισφορά 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ ακόμα και στις συντάξεις των λίγων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που βρίσκονται ακόμα στη ζωή. Η σύνταξή τους απ’ την 1.7.2016 μειώθηκε από 66,51 σε 62,52 ευρώ για να χρηματοδοτηθεί ο «γιατρός της γειτονιάς» που τάζει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Αυτή την “τιμή” –δηλαδή τον απροκάλυπτο κυνισμό σε βάρος όλων των συνταξιούχων που έκτισαν τη μεταπολεμική ερειπωμένη Ελλάδα- επιφύλαξε ο πρωθυπουργός για τη «δρακογενιά της Αντίστασης», όπως είπε μεγαλόστομα – αυτή τη φορά- χτές στη φιέστα της Καισαριανής. Σε μια εκδήλωση με την οποία επιχείρησε να εξιλεώσει τη βάρβαρη πολιτική της συγκυβέρνησής του με τους ΑΝΕΛ με την απόδοση του Σκοπευτηρίου στο δήμο της πόλης, που αποτελεί κατάκτηση των πολύχρονων αγώνων του λαού της Καισαριανής.

Και κάτι ακόμα: Είναι –αν δεν με απατά η μνήμη μου- η πρώτη φορά που εξισώνεται η θυσία των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στο Γράμμο στην πάλη τους ενάντια στο μοναρχοφασισμό της χώρας, με τη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο της Κορέας ενάντια στον κομμουνισμό.

Τα χώματα της Καισαριανής και της Κοκκινιάς. Ο Γοργοπόταμος. Μα και οι ματωμένες κορυφές του Γράμμου και τα σκορπισμένα νιάτα στην Κορέα. Το Πολυτεχνείο. Μα και η Κύπρος. Αυτή είναι η Ιστορία μας. Πως μπορεί κανείς να την σβήσει αυτή την Ιστορία;

Αυτό κι αν αποτελεί διαστροφή της ιστορίας, την οποία αποκήρυξε –μεγαλόστομα κιόλας- ο Αλέξης Τσίπρας.

Αυτή την «ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση» -όπως έγραψε στην πρόσκλησή του- επιφύλαξε για τους εναπομείναντες  αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης που οργάνωσε –μιας και η δημοτική αρχή της Καισαριανής το αρνήθηκε -και προσκάλεσε τον πρωθυπουργό να μιλήσει στο Σκοπευτήριο. Η πρόσκλησή τους επιστρέφεται από μας, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας γιατί προσβάλλει το πνεύμα και τους αγώνες του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και του ΔΣΕ.

(Ενα τμήμα από όσα είπαμε στη σημερινή εκπομπή του ΑΤΕΧΝΩΣ στην ΕΡΤopen στους 106,7)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου