Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

’’ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΑΣ’’




’’ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΑΣ’’

      Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι συνταξιούχοι

      Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων όπως: την πολιτική των περικοπών στις κύριες συντάξεις, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τον επανυπολογισμό όλων των συντάξεων, την καθυστέρηση της έκδοσής τους και παράλληλα διαπραγματεύεται την διατήρηση του αυτόματου δημοσιονομικού κόφτη για πολλά χρόνια μετά το 2018, την άμεση κατάργηση της προσωπικής διαφοράς πολύ πριν το 2019 που προέβλεπε η αρχική συμφωνία του 3ου μνημονίου.

      Οι εγκύκλιοι που πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν και αφορούν την εφαρμογή του τελευταίου αντιασφαλιστικού νόμου της κυβέρνησης, Αποκαλύπτουν το βάθος των ανατροπών σε βάρος των συνταξιούχων. Κραυγαλέο παράδειγμα αποτελεί η κατακρεούργηση των συντάξεων χηρείας, που συρρικνώνονται μέχρι και 22,5% του ποσού της σύνταξης που έπαιρνε ο συνταξιούχος πριν πεθάνει.

      Συνάδελφοι συνταξιούχοι


      Η δεύτερη αξιολόγηση, που τόσο βιάζεται να κλείσει η κυβέρνηση, θα προσθέσει νέα βαριά μέτρα στις πλάτες και των συνταξιούχων. Η ακόμα μεγαλύτερη μείωση του αφορολόγητου, θα αφαιρέσει ένα σημαντικό ποσό από το εισόδημά μας, που τόσο πολύ είναι απαραίτητο για την επιβίωσή μας.

      Η μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και η μείωση των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών που απαιτούν οι εργοδότες, θα στερήσουν από τα ασφαλιστικά μας ταμεία μεγάλα ποσά εισφορών και θα διογκώσουν ακόμα περισσότερο τα ελλείμματα τους.

     Δανειστές και μεγαλοβιομήχανοι υποστηρίζουν ότι οι συντάξεις μας είναι υπερβολικά μεγάλες και απαιτούν από την κυβέρνηση οριζόντιες περικοπές, για να καλυφθεί το κενό που θα προκύψει από τη μείωση της φορολογίας, που ζητούν για τα δικά τους κέρδη.

      Συνάδελφοι
      Η κυβέρνηση είναι με την πλευρά των μεγαλοβιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των μεγαλοεργολάβων και των τραπεζιτών. Για τα δικά τους συμφέροντα διαπραγματεύεται. Τα μέτρα που παίρνει σε βάρος μας είναι δικές τους απαιτήσεις.

Συνεπώς για μας δεν υπάρχει άλλος δρόμος, από το δρόμο του αγώνα.
Γι’ αυτό οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα, με συγκέντρωση των συνταξιούχων όλου του νομού, την Πέμπτη 9 Μάρτη στις 10:30 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:
·        ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΑ 
·        ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΝΑΤ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ
www.syntaxio.blogspot.com        -------     e-mail:suntax.ika@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου