Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ντρέπεστε καθόλου;



Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ντρέπεστε καθόλου;

Γράφει ο Νίκος Μόττας //
«Η επιλογή του Κ. Πελετίδη να μην παραχωρήσει στην εγκληματική οργάνωση της Χ. Α. δημοτικό χώρο κατά την προεκλογική περίοδο, για την οποία του είχε ασκηθεί η μήνυση, δίνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για το ρόλο που καλείται να παίξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στον αγώνα κατά του φασισμού και του ρατσισμού». Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την αθώωση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο του κομμουνιστή δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη.

Το γεγονός ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν χάσει προ πολλού κάθε ίχνος ντροπής το γνωρίζαμε. Όπως επίσης γνωρίζαμε ότι η πολιτική υποκρισία, η ξεφτίλα και η ξετσιπωσιά τους δε γνωρίζει όρια. Με την παραπάνω ανακοίνωση, οι πολιτικοί απόγονοι του ΠΑΣΟΚ και εκφραστές της νέας σοσιαλδημοκρατίας επιβεβαιώνουν, για πολλοστή φορά, του λόγου το αληθές: Πως η αθλιότητα τους δεν έχει πάτο!
Πρόκειται για την αθλιότητα αυτών που με το ένα χέρι γράφουν πανηγυρικές ανακοινώσεις για την αθώωση του Κ.Πελετίδη και με το άλλο- το κυβερνητικό- «χαϊδεύουν» τους εγκληματίες χρυσαυγίτες. Είναι οι ίδιοι που, όταν δε φορούν τη μάσκα του αντιφασίστα, παίζουν πολιτικάντικα, ψηφοθηρικά παιχνίδια με το ναζιστικό μόρφωμα. Με αφορμή, λοιπόν, την υπόθεση της δίωξης του δημάρχου Κ.Πελετίδη και τις υποκριτικές αντιφασιστικές κορώνες του κυβερνώντος κόμματος, θέτουμε- ρητορικά- το ερώτημα: Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ντρέπεστε καθόλου;


Και εξηγούμαστε:

1. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Βίτσας, Δέδες, Κασιμάτη, Αυλωνίτου, Ντζιμάνης και Ρίζος φωτογραφίζονταν τον περασμένο Δεκέμβρη στο Καστελόριζο και τις ακριτικές νήσους Ρω και Στρογγυλή πλάι-πλάι με τους χρυσαυγίτες Κασιδιάρη και Παππά. Αλήθεια, οι εν λόγω βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τι μήνυμα έδωσαν «κατά του φασισμού και του ρατσισμού» φωτογραφιζόμενοι δίπλα στους υμνητές του Χίτλερ, του Μεταξά και των ταγματασφαλιτών;

KASTELORIZO 

2. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Νίκος Παρασκευόπουλος, πρώην υπουργός δικαιοσύνης, στις 11 Δεκέμβρη έκανε λόγο για «προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας» εκφραζόμενος υπέρ μιας… «σύγκλισης» με τους εγκληματίες Ναζί. Ήταν ή δεν ήταν κραγαυλέα προσπάθεια ξεπλύματος της εγκληματικής οργάνωσης η δήλωση του κ.Παρασκευόπουλου πως «η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα»;

3. Για να έρθουμε και στην περίπτωση της δίωξης του δημάρχου Πάτρας. Να ξαναθυμίσουμε λοιπόν τι θέση είχε πάρει για το θέμα ως υπουργός εσωτερικών, ο νυν πρόεδρος της Βουλής (και πρωτοκλασσάτο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ) Νίκος Βούτσης. Απευθυνόμενος στον κ.Βούτση, την ερώτηση είχε θέσει στη Βουλή ο βουλευτής Μ.Αρβανίτης του ναζιστικού μορφώματος: «Ζητώ από εσάς, κύριε υπουργέ, να μου πείτε τι μέτρα σκοπεύετε να λάβετε κατά του παρεκτραπέντος δημάρχου».

XA 

Να τι είχε απαντήσει ο τότε υπουργός εσωτερικών της κυβέρνησης του κ.Τσίπρα: «Είναι μια πολιτική θέση και ευθύνη την οποία παίρνει ο δήμαρχος, η οποία βεβαίως είναι στην κρίση και των πολιτών και της κοινής γνώμης, του δημόσιου χώρου ευρύτερα. Θα μπορούσε κανείς πράγματι να καταγράψει τους τρόπους που υπάρχουν. Και υπάρχουν διά του ισχύοντος νόμου του “Καλλικράτη”, στο άρθρο 233. Εάν υφίσταται ζήτημα παράβασης καθήκοντος, υπάρχει το ζήτημα των πειθαρχικών ποινών, τις οποίες ο ελεγκτής νομιμότητας επιβάλλει, κ.λπ. Υπάρχει ένα ολόκληρο πλαίσιο στο οποίο θα μπορούσε κανείς να αναφερθεί ως προς αυτό το ζήτημα. Σας το λέω ευθέως, παρότι δεν συμφωνώ – διαφωνώ – με την πολιτική θέση αυτού του δημάρχου. Παρότι – σας επαναλαμβάνω – διαφωνώ, δεν θεωρώ πως υπάρχει ζήτημα πειθαρχικής δίωξης σε ό,τι τουλάχιστον με αφορά, δηλαδή να προκαλέσω μία τέτοια δίωξη του δημάρχου». Διαφωνούσε λοιπόν με την πολιτική στάση του Κ.Πελετίδη ο κ.Βούτσης του ΣΥΡΙΖΑ- του ίδιου κόμματος που σήμερα παριστάνει πως πανηγυρίζει για την αθώωση του δημάρχου Πάτρας. 

Η απάντηση του κ.Βούτση δεν έμεινε ασχολίαστη από τον χρυσαυγίτη βουλευτή, ο οποίος εξέφρασε τον… θαυμασμό του για τον υπουργό. Να τι είχε πει, μεταξύ άλλων: «Κύριε υπουργέ, σας έχω θαυμάσει σε ανύποπτο χρόνο για δύο λόγους: Πρώτον, για την ευθύτητά σας. Κι αυτό δεν είναι ένα ρητορικό σχήμα δικό μου ή ένας χαρακτηρισμός προς επιδαψίλευσιν κάποιων επαίνων (sic!). Σας θυμούμαι ακόμη από του βήματος της Βουλής να κατηγορείτε τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με εύσχημο αλλά ευθύ τρόπο, γιατί διώκει τη Χρυσή Αυγή και ότι πάει να μας εξαφανίσει. Το ενθυμούμαι πολύ καλά. Αυτό ήταν και είναι προς τιμήν σας».
Θα μπορούσαν να γραφτούν περισσότερα. Με βάση τα παραπάνω, όμως, επαναλαμβάνουμε το ερώτημα: Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ντρέπεστε καθόλου;

Προφανώς και δε ντρέπονται, ούτε κατά το ελάχιστο, αυτοί που έχουν διασύρει, με κάθε δυνατό τρόπο, κάθε έννοια της αριστεράς. Προφανώς και δεν έχουν την παραμικρή τσίπα αυτοί που τη μια μέρα καταθέτουν στεφάνια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και την επομένη φωτογραφίζονται δίπλα σε καραμπινάτους Ναζί. Προφανώς και δεν έχουν αίσθηση της ξεφτίλας τους αυτοί που προεκλογικά έταζαν το «σκίσιμο των μνημονίων» και μετεκλογικά αποδείχθηκαν οι καλύτεροι εφαρμοστές των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών. Προφανώς και δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος της αθλιότητας τους αυτοί που καπηλεύονται αισχρά τους αγώνες των κομμουνιστών και του εργατικού-λαϊκού κινήματος προκειμένου να κάνουν καριέρα ως νεροκουβαλητές του κεφαλαίου στα σαλόνια της αστικής πολιτικής. 

Η απάντηση, λοιπόν, είναι σαφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου