Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Μόνο μία ...κεραία; (ΦΩΤΟ)


Το αεροδρόμιο του Άραξου (Πηγή: Google Earth)Το αεροδρόμιο του Άραξου (Πηγή: Google Earth) 
 
«Θέλω να είναι γνωστό ότι από εκείνη την παλιά βάση, μιλάμε για το 1967-1974, έχει παραμείνει μία ανενεργή κεραία, δηλαδή έχει μείνει το κουφάρι της, η οποία δεν μετακινείται λόγω κόστους. Μόλις έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε, θα τη μετακινήσουμε». Αυτά είπε ο υφυπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας, προσπαθώντας να απαντήσει εκ μέρους της κυβέρνησης στις καταγγελίες του ΚΚΕ για προετοιμασίες που παραπέμπουν σε «φιλοξενία» πυρηνικών στον Άραξο.


Ο υφυπουργός Άμυνας επέλεξε να «δείξει», μια παλιά κεραία, ως «απομεινάρι» της βάσης όπου βρίσκονταν αποθηκευμένες οι αμερικανικές πυρηνικές βόμβες Β61, προσπαθώντας να στοιχειοθετήσει ότι δεν υπάρχει θέμα. Πέραν όμως του γεγονότος ότι η παρουσία πυρηνικών όπλων στον Άραξο έχει αποδειχθεί, τουλάχιστον μέχρι μέχρι τους πρώτους μήνες του 2001, απλές, δορυφορικές φωτογραφίες από το «Google», προσβάσιμες σε όλους, δείχνουν ότι στον Άραξο δεν υπάρχει μόνο μία κεραία.
Οι εγκαταστάσεις στην βάση του Άραξου (Πηγή: Google Earth)Οι εγκαταστάσεις στην βάση του Άραξου (Πηγή: Google Earth) 
 
Οι εγκαταστάσεις της φωτογραφίας θυμίζουν ημιυπόγιες αποθήκες. Ο τρόπος και η τοποθεσία που έχουν χτιστεί (κοντά στον αεροδιάδρομο, στοιχισμένες σε συγκεκριμένη απόσταση η μία από την άλλη) έχει ομοιότητες με τις σχετικές δορυφορικές εικόνες από βάσεις στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη, όπου είναι αποδεδειγμένο ότι φυλάσσονται πυρηνικά όπλα:

Στην Bangor Trident Base, την πολιτεία της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη βάση αποθήκευσης του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ.
Η βάση Bangor Trident Base (Πηγή: Google Earth)Η βάση Bangor Trident Base (Πηγή: Google Earth)

Στη βάση Barksdale της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Τη βάση «εφόρμησης» για τα στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ:
Οι εγκαταστάσεις στην βάση Barksdale (Πηγή: Google Earth)Οι εγκαταστάσεις στην βάση Barksdale (Πηγή: Google Earth)

Στη βάση του Ramstein στη Γερμανία:  
Οι εγκαταστάσεις στην βάση του Ramstein (Πηγή: Google Earth) Οι εγκαταστάσεις στην βάση του Ramstein (Πηγή: Google Earth)

Στη βάση του Ghedi Torre στην Ιταλία:
Οι εγκαταστάσεις στην βάση του Ghedi Torre (Πηγή: Google Earth)Οι εγκαταστάσεις στην βάση του Ghedi Torre (Πηγή: Google Earth)

Στη βάση RAF Lakenheath στη Βρετανία:
Οι εγκαταστάσεις στην βάση RAF Lakenheath (Πηγή: Google Earth)Οι εγκαταστάσεις στην βάση RAF Lakenheath (Πηγή: Google Earth)

Αλλά και στη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, απ’ όπου και μελετάται το ενδεχόμενο απόσυρσης των πυρηνικών βομβών των ΗΠΑ:
Οι εγκαταστάσεις στην βάση του Ιντσιρλίκ (Πηγή: Google Earth)Οι εγκαταστάσεις στην βάση του Ιντσιρλίκ (Πηγή: Google Earth) 
 
Τελικά, στη βάση στον Άραξο, εκτός από την κεραία, τι άλλο υπάρχει;

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου