Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη


Στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου
 
 
Από τη συνέντευξη ΤύπουΑπό τη συνέντευξη Τύπου

Στους συνταξιούχους της Κεντρικής Μακεδονίας περνάει την Τρίτη 10 Οκτώβρη η σκυτάλη του αγώνα ενάντια στη βάρβαρη αντιασφαλιστική πολιτική. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 11 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα Δευτέρα, μέσα από συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή συγκέντρωση, καθώς όπως είπαν «δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο του αγώνα για εμάς και τα παιδιά μας».

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, συμμετείχαν και μίλησαν ο Βασίλης Ρέβας, β' αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Σούλα Ακζιώτη, μέλος της Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων Δημοσίου της Αθήνας, η Εύη Χαρακλειά, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Κοτουνίδης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Χρήστος Σαλονικιός, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης και ο Δημήτρης Πατσιάς, αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΤΑ.

Αναφέρθηκαν στις μεγάλες περικοπές στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές που έχουν οδηγήσει χιλιάδες συνταξιούχους στην εξαθλίωση και πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους. Όπως είπαν, «τα διεκδικούμε στο ακέραιο γιατί σε όλη μας τη ζωή τα πληρώσαμε. Δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή».

Κατήγγειλαν την προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και να τους φέρει αντιμέτωπους με τα παιδιά τους, προβάλλοντας τη λογική ότι αποτελεί αδικία η σύνταξη να είναι υπερδιπλάσια του κατώτερου μισθού. Επίσης κατήγγειλαν την επιχείρηση που έχει στηθεί από διάφορα σωματεία του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, που κατευθύνουν τους συνταξιούχους στα δικηγορικά γραφεία για να διεκδικήσουν δικαστικά να μπει τέλος στις μειώσεις των συντάξεων. Όπως είπαν, αυτού του είδους η επιχείρηση οδηγεί στον εφησυχασμό και στην αδρανοποίηση των συνταξιούχων.

Ο Β. Ρέβας σημείωσε ότι η ολοκλήρωση του κύκλου των κινητοποιήσεων δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι οι συνταξιούχοι θα σταματήσουν να αγωνίζονται και πολύ περισσότερο δεν σημαίνει ότι θα συρρικνώσουν το διεκδικητικό τους πλαίσιο. Όπως τόνισε, «δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη. Είμαστε και μένουμε στο δρόμο του αγώνα, με αποφασιστική, αδιάκοπη μαζική δράση για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Δε δίνουμε καμία ανοχή στα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης. 

Ανοίγουμε πόλεμο στην αδιαφορία, στον εφησυχασμό, στην απάθεια, στην απογοήτευση, στο φόβο, στη λογική "δε γίνεται τίποτα". (...) Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και αγώνα με την οργάνωση πανελλαδικής δράσης των Συνταξιουχικών Οργανώσεων σε όλες τις περιοχές της χώρας».

Εξάλλου μεγάλη κινητοποίηση των συνταξιούχων της Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 9 Οκτώβρη στην Κοζάνη.

Ο κύκλος των κινητοποιήσεων ολοκληρώνεται με τη συγκέντρωση των συνταξιούχων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που θα γίνει την Τετάρτη στις 11 το πρωί, μπροστά στο Επιμελητήριο στην Αλεξανδρούπολη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου