Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Χρυσή Αυγή: Όταν «αλληλομαχαιρώνονται» οι φασίστες…



 

Χρυσή Αυγή: Όταν «αλληλομαχαιρώνονται» οι φασίστες…


Σε… εμφύλιο πόλεμο μεταξύ Ναζί έχει εξελιχθεί η δημόσια ανταλλαγή κατηγοριών μεταξύ κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής. Η αφορμή δώθηκε με την πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Ν.Μίχου της ναζιστικής οργάνωσης. Πρόκειται για τη δεύτερη ανεξαρτητοποίηση βουλευτή της χρυσαυγίτικης συμμορίας, καθώς είχε προηγηθεί αυτή του Δ.Κουκούτση πριν λίγους μήνες. Στη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του, ο Μίχος άφησε σαφείς αιχμές για την ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης ότι «κωλυσιεργώντας έδωσε το δικαίωμα στους εχθρούς ουσιαστικά του κινήματος να δυναμώσουν και από τη μια να αλώσουν τον κομματικό μηχανισμό» ενώ πρόσθεσε πως «δόθηκε βήμα σε τυχοδιώχτες, αλλοιθωρίζοντες καιροσκόπους και τυχάρπαστους όψιμους εθνικιστές της πλάκας και της αρπαχτής».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, σε συνέντευξη του στην περιθωριακή ακροδεξιά φυλλάδα «Ελεύθερη Ώρα», ο Μίχος έκανε λόγο για «σκουπίδια», «σκουλήκια» και «ρουφιάνους» που μπήκαν, όπως υποστήριξε, στην οργάνωση.
Οι κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Μίχος δεν έμειναν αναπάντητες από τη Χρυσή Αυγή. Σε ανακοίνωση της στις 2 Οκτώβρη, η κεντρική επιτροπή και κοινοβουλευτική ομάδα της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης χαρακτηρίζει τον αποχωρήσαντα Μίχο «συκοφάντη» και «υβριστή». Την ανακοίνωση, εκ μέρους της οργάνωσης, ανέλαβε να αναγνώσει ο- άλλοτε «συναγωνιστής» του Μίχου- Ηλ. Κασιδιάρης.

"Παλιές καλές εποχές": Αγαπημένοι... Ναζί, Μίχος και Κασιδιάρης σε χρυσαυγίτικη εκπομπή.
“Παλιές καλές εποχές”: Αγαπημένοι… Ναζί, Μίχος και Κασιδιάρης σε χρυσαυγίτικη εκπομπή.

Με τα παραπάνω να συμβαίνουν στους κόλπους του ναζιστικού μορφώματος, μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε ορισμένα σχόλια.

1ον: Τα «αλληλομαχαιρώματα» και οι εκατέρρωθεν κατηγορίες μεταξύ «πρωτοκλασσάτων» χρυσαυγιτών επιβεβαιώνουν τον πραγματικό χαρακτήρα της οργάνωσης τους και των δεσμών που αναπτύσσονται μεταξύ των στελεχών και μελών της. Πρόκειται για δεσμούς μεταξύ ατόμων του υποκόσμου, μαφιόζων, μπράβων της νύχτας και καιροσκόπων φασιστοειδών που επιχειρούν να παραστήσουν τους «πατριώτες»

2ον: Δεν χρειάζονταν οι δηλώσεις Μίχου για να μάθει ο κόσμος ότι στην χρυσαυγίτικη συμμορία υπάρχουν «σκουπίδια», «σκουλήκια» και «ρουφιάνοι». Το γνωρίζαμε και πριν αυτό. Ωστόσο, είναι θετικό το γεγονός ότι το επιβεβαιώνει με τα λεγόμενα του ένας ομοϊδεάτης τους.

3ον: Όταν το πλοίο βουλιάζει τα ποντίκια φεύγουν πρώτα. Σαν ποντίκια λοιπόν του πολιτικού «υπονόμου» οι- υπόδικοι για εγκληματικές ενέργειες- χρυσαυγίτες αρχίζουν να εγκαταλείπουν το ναζιστικό σαπιοκάραβο. Η «μαγκιά» και ο «πατριωτισμός» τους είναι τόσο κάλπικοι ώστε εξανεμίζονται όταν αρχίζουν τα δύσκολα και οι ευθύνες. Με τη δίκη της οργάνωσης να πλησιάζει προς το τέλος της και υπό το φόβο καταδικαστικών αποφάσεων, άλλοι εγκαταλείπουν το πλοίο και άλλοι ρίχνουν τις ευθύνες σε άλλους. Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί… πάρτης – να τι πραγματικά πρεσβεύουν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής. 

4ον: Το τέλος της χρυσαυγίτικης εγκληματικής συμμορίας ενδεχομένως να επισπευθεί από το εσωτερικό «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ των αλληλοσπαραζόμενων Ναζί που την απαρτίζουν. Ωστόσο, παραμένει στο ακέραιο το χρέος του εργατικού-λαϊκού κινήματος, του αντιφασιστικού μετώπου, να απομονώσει και να τσακίσει τον φασισμό-χρυσαυγιτισμό παντού, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς. Όπως λέει άλλωστε και ο ποιητής «δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισε τον!».

Ατέχνως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου