Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Μια στη Χρυσή Αυγή και μια στο… πέταλο οι εισαγγελείς



 

Μια στη Χρυσή Αυγή και μια στο… πέταλο οι εισαγγελείς

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Προσφάτως, μάθαμε για εισαγγελέα που κλείνει μέσα την Ηριάννα ως επικίνδυνη κι αφήνει τον Μιχαλολιάκο έξω ως ακίνδυνο και για άλλον που διώκεται γιατί «ξεχνάει» να μεταφράσει σοβαρά δικόγραφα, αλλά επιμένει να θεωρεί επικίνδυνη την Ηριάννα.

Τώρα, η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής ζητά την φυσική παρουσία των προστατευόμενων μαρτύρων.

Οι συγκεκριμένοι μάρτυρες προστατεύονται για ευνόητους λόγους, τους οποίους, όπως φαίνεται, αγνοεί η εισαγγελέας. Έχουν καταθέσει εγγράφως και με κωδική ονομασία ώστε να μην αποκαλυφθούν τα πραγματικά τους στοιχεία. 

 Προβλεπόταν δε, να καταθέσουν και ηχητικά από ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη ΓΑΔΑ.

Ο οποιοσδήποτε στοιχειώδους νοημοσύνης, όχι όμως και η κα εισαγγελέας, αντιλαμβάνεται ότι έτσι οι μάρτυρες οδηγούνται στο στόμα του λύκου, καθώς η πρότασή της, τους καρφώνει στην εγκληματική οργάνωση.

Παρ’ όλα αυτά, η κα εισαγγελέας υποστηρίζει στην πρότασή της πως δεν υφίσταται ουδείς κίνδυνος να συμβεί κάτι στους μάρτυρες (!!!).

Η κα εισαγγελέας, για κάποιο άγνωστο λόγο, αγνοεί την πραγματικότητα. Είναι γνωστή πλέον – ακόμη και σε δεκαπεντάχρονα, η τραμπούκικη επίθεση και ο σοβαρός τραυματισμός από χρυσαυγίτες σε βάρος βασικών μαρτύρων κατηγορίας, λίγο πριν περάσουν την πύλη των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού όπου γινόταν η δίκη.

Επίσης, γνωστές είναι και οι απειλητικές χειρονομίες και ύβρεις που εκτοξεύονται με κάθε ευκαιρία από τους χρυσαυγίτες κατηγορούμενους προς μάρτυρες, συγγενείς θυμάτων και δημοσιογράφους, όπως «θα τα πούμε», «θα σας λιώσουμε σαν σκουλήκια» και άλλα παρόμοια.

Αλλά και οι ίδιοι οι μάρτυρες που κατέθεταν στο δικαστήριο, δήλωναν ότι φοβούνται ακόμα και την ώρα που καταθέτουν.

Όλα αυτά, η κα εισαγγελέας, παραδόξως, δεν τα έχει πληροφορηθεί. Δεν έμαθε ούτε για την κατάθεση του πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής και επιστημονικού συνεργάτη της, που δήλωσε ότι δέχτηκε απειλές από στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, όταν θέλησε να φύγει από την οργάνωση το 2013 ή ότι είχε κλειστεί μήνες στο σπίτι του και φοβόνταν να βγει…

Η κα εισαγγελέας δεν σκέφτηκε ούτε πως με την πράξη της δεν πρόκειται να βρεθεί στο μέλλον μάρτυρας να καταθέσει σε σοβαρές υποθέσεις. Διότι αν υπάρξει τέτοιο ζήτημα αξιοπιστίας σ’ αυτή τη δίκη και κάρφωμα των μαρτύρων στους κατηγορούμενους, ποιος θα δεχθεί να καταθέσει σε άλλη δίκη στο μέλλον;

Δεν περνάει από το μυαλό της κας εισαγγελέα πως έτσι δημιουργούνται οι συνθήκες να μην στηριχθεί η υπόθεση από πλευράς των μαρτύρων καθώς θα αντιμετωπίζουν σωρεία απειλών και κινδύνων ως προς την σωματική ακεραιότητα και την ζωή αυτών και των παιδιών τους. Ούτε το ότι έτσι κινδυνεύει η υπόθεση να πέσει στα μαλακά για τους δολοφόνους

Όλα αυτά τα αγνοεί η κα εισαγγελέας. Ή όχι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου