Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Ζητάει από πάνω και τα ρέστα επειδή χτυπάει την κορυφαία κατάκτηση της εργατικής τάξης



Λογική θυματοποίησης προσπαθεί να προβάλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με αφορμή τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, ζητώντας από πάνω και τα «ρέστα» την ώρα που ετοιμάζεται να βάλει στο «γύψο» την απεργία, την κορυφαία κατάκτηση της εργατικής τάξης για την οποία χύθηκε αίμα.

Ως συνήθως, τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό της κυβέρνησης ανέλαβε να εξειδικεύσει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Α. Νεφελούδης, χαρακτηρίζοντας τη χθεσινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ως «έκφραση πολιτικής αλητείας». Δίχως ίχνος τσίπας, μιλώντας στον «Αθήνα 984» ανέφερε: «Με λοστάρια, τραμπουκισμούς, μπούλινγκ απέναντι στην υπουργό και με κίνδυνο σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων… αυτό δεν έχει σχέση με συνδικαλισμό αλλά με πολιτική αλητεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε χρησιμοποιήσει τέτοιες μεθόδους για να αντιμετωπίσει φαινόμενα διαφωνίας. Ποτέ δεν τραμπουκίσαμε. Αυτά είναι πρακτικές που χρησιμοποιούσε μερίδα πολιτικής αντιπαράθεσης -λέγε με Ρουβίκωνα- που έχει αντιγράψει το ΠΑΜΕ. Σήμερα θα κάνουμε αποτίμηση των ζημιών και θα στείλουμε το λογαριασμό στο ΠΑΜΕ»! 


Είχε προηγηθεί μία προκλητική ανακοίνωση από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας, που έκανε λόγο για «ακατανόητη εισβολή μελών του ΠΑΜΕ», χαρακτηρίζοντας την κινητοποίηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων ως «επικοινωνιακό σόου χάριν των καμερών»! Εξίσου προκλητικά, το υπουργείο ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση «σέβεται τους εργαζόμενους» και ότι «η καταστολή οποιασδήποτε μορφής κινητοποίησης δεν ήταν και δεν θα γίνει επιλογή μας».

To copy paste πάει σύννεφο... 

Την ίδια καρμπόν φρασεολογία περί μπούλινγκ (sic!) αναπαρήγαγαν και άλλα κυβερνητικά στελέχη, όπως ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, που έγραψε στο twitter ότι «τα υπουργικά γραφεία επί ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντα ανοιχτά για διάλογο και όχι για bulling» και ότι η «εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας ήταν ακατανόητη αφού καμία διάθεση για διάλογο δεν υπήρχε από πλευράς τους». 

«Τελείως ακατανόητη» χαρακτήρισε την κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Σβίγκου, με ανάρτησή της στο twitter, υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι οι πόρτες της είναι ανοιχτές στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους και ότι δεν επιλέγει την καταστολή, αλλά το διάλογο».

Όλα αυτά από μία κυβέρνηση που προσπαθεί να ολοκληρώσει αυτό που δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι, βάζοντας «χέρι» στο απεργιακό δικαίωμα, που εντείνει την καταστολή (στα «Market In» στα Γιάννενα, στα Ειρηνοδικεία, στο υπουργείο Παιδείας κ.ά.), που συλλαμβάνει συνδικαλιστές μέσα στα σπίτια τους, που συνεχίζει τα αγροτοδικεία, που νομοθέτησε νέα κατασταλτικά μέτρα ενάντια σε όσους υπερασπίζονται τη λαϊκή κατοικία, που έχει μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε κολαστήρια.

Την επίθεση ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το ΚΚΕ φρόντισε να «ενοποιήσει» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, εγκαλώντας τους γιατί δεν στήριξαν την κυβέρνηση όταν παζάρευε με το κουαρτέτο για το τι θα χάσουν οι εργαζόμενοι. «Όταν δίναμε τη μάχη για τις διαπραγματεύσεις, για τις συλλογικές συμβάσεις, το ΚΚΕ ήταν απών και αποφάσισε τώρα να κάνει μια επικοινωνιακού τύπου καμπάνια. Δεν έχει στόχο την ενίσχυση της εργασίας, αλλά να δημιουργήσει πολιτικές εντυπώσεις», δήλωσε στον «Real», προσθέτοντας πως η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ θυμίζει «περισσότερο θεατρική παράσταση παρά διαμαρτυρία». 

Χτυπάνε την «καρδιά» της οργάνωσης των εργαζομένων

Mε ανάλογης κοπής κουτοπονηριές προσπαθεί η κυβέρνηση να θολώσει τα νερά για το πραγματικό περιεχόμενο της ρύθμισης. Για παράδειγμα, το υπουργείο Εργασίας ισχυρίζεται ότι «η ρύθμιση σε καμία περίπτωση ούτε καταργεί, ούτε περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας», αφού οι αλλαγές αφορούν μόνο τα πρωτοβάθμια σωματεία και όχι τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια σωματεία.
Όμως δεν επιλέχθηκαν τυχαία τα πρωτοβάθμια σωματεία, αφού σε επίπεδο επιχείρησης εκδηλώνεται η εργοδοτική τρομοκρατία, εκεί επικεντρώνονται οι πιέσεις του εργοδότη και ο υπερδιπλασιασμός της απαιτούμενης απαρτίας για τη λήψη απόφασης έρχεται να υψώσει μεγάλα εμπόδια.

Διόλου τυχαία, η ΝΔ τρίβει τα χέρια της, καθώς ανάλογα σχέδια για την περιστολή του απεργιακού δικαιώματος είχε ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης«Δεν κρατιόμουνα να την ψηφίσω» είχε πει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της, Αδ. Γεωργιάδης, όταν κατατέθηκε μεσάνυχτα η αρχική τροπολογία. 

Μάλιστα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μ. Σπυράκη, έκανε και «εποικοδομητική» κριτική προς την κυβέρνηση, ζητώντας ακόμη πιο «φιλόδοξες» αλλαγές. «Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση οδηγείται μετά από ισχυρές πιέσεις των πιστωτών να νομοθετήσει τελικά ένα ημίμετρο. Δεν αφορά στην πλειοψηφία των εργαζομένων σε μια επιχείρηση, αφορά στην πλειοψηφία της απαρτίας. Εκείνοι είναι που θα αποφασίσουν στο αν θα γίνει ή όχι η απεργία. Εμείς αυτήν τη διάταξη τη θεωρούμε ημίμετρο. Η διάταξη θα έπρεπε να είναι πολύ πιο φιλόδοξη, θα έπρεπε να αποτυπώνει τη θέληση του 50% των εργαζομένων στην επιχείρηση» ανέφερε στον «Real». 

902gr

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Νεφελώδης!
    Πολιτική Αλητεία ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
    ... και ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΡΑΓΙΑΔΟΛΑΚΕΔΩΝ!

    Μετά "Τιμής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή