Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Αλλοθι


Η προσπάθεια της κυβέρνησης να συνδέσει την υπόθεση «Novartis» με τα κρατικά ελλείμματα και το χρέος, και κατά συνέπεια με τα μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική, είναι ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή. Το «έργο» βέβαια το έχουμε ξαναδεί και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως για παράδειγμα με την υπόθεση «Siemens», τα εξοπλιστικά κ.λπ. Σε αυτό το μήκος κύματος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης δήλωσε τις προάλλες: «Πρόκειται για έναν από τους τρόπους με τους οποίους χρεοκόπησε η χώρα. Τα 85 δισ. ευρώ "μαύρου" χρήματος, υπερτιμολογήσεων και παράνομων αμοιβών από το 1991 μέχρι το 2010 αποτελούν το 1/4 του δημόσιου χρέους της χώρας και δυστυχώς την περίοδο 2010 - 2015, όταν ο ελληνικός λαός στέναζε κάτω από την μπότα των μνημονίων, κάποιοι με συγκεκριμένες κινήσεις διατηρούσαν τα κέρδη, συνεχίζοντας τη ροή του "μαύρου" χρήματος». Αυτό είναι το «ρεζουμέ» της υπόθεσης. Ενα υπαρκτό σκάνδαλο, που είναι το αποτέλεσμα και όχι η αιτία του προβλήματος, επιχειρείται να γίνει το «χαλί» κάτω από το οποίο θα σκεπαστούν οι πραγματικές αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης, που δεν είναι βέβαια η κακοδιαχείριση και η σπατάλη, ούτε η «κρατικοδίαιτη ανάπτυξη» των περασμένων χρόνων, αλλά η μεγάλη συγκέντρωση κεφαλαίων, το λυσσαλέο κυνήγι του κέρδους, που βρίσκονται στην ίδια τη φύση του καπιταλισμού. Ο λαός σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανεχτεί να του ρίχνουν στάχτη στα μάτια, να επιτρέψει την αξιοποίηση της υπόθεσης «Novartis» ως άλλοθι για παλιές και νέες περικοπές και αντιλαϊκά μέτρα στο χώρο της Υγείας.

Συνεντεύξεις
 
Κοινή συνέντευξη Τύπου δίνουν την ερχόμενη Τρίτη το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και η Περιφέρεια Αττικής, για να παρουσιάσουν έρευνα που έχουν παραγγείλει για τους όρους εργασίας των εργαζομένων στο Λεκανοπέδιο, καθώς και τις συνθήκες διαβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους. Μόνο που από «έρευνες» και καταγραφές οι εργαζόμενοι στην Αττική και σε όλη τη χώρα έχουν χορτάσει. Χώρια που δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να περιγράψει καλύτερα απ' αυτούς το ζόρι της καθημερινής επιβίωσης, την εκμετάλλευση που βαθαίνει στους χώρους δουλειάς, το βάσανο της ανεργίας. Τι κάνουν όμως στην πράξη για όλα αυτά οι διοργανωτές της συνέντευξης; Μόλις πρόσφατα, η πλειοψηφία του ΕΚΑ απέρριψε την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για απεργία τη μέρα που ψηφιζόταν στη Βουλή το απεργοκτόνο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ενώ η Περιφέρεια, στα χνάρια της κυβέρνησης και ως θεσμός του αστικού κράτους, περικόπτει δαπάνες για κοινωνικές υπηρεσίες, ανακοινώνει προγράμματα για την ανακύκλωση της φτώχειας και υποβαθμίζει παραπέρα τις συνθήκες διαβίωσης του λαού, με τις τεράστιες ελλείψεις σε αντιπλημμυρικές, αντισεισμικές και άλλες υποδομές. Καμία αξία λοιπόν δεν έχουν για τους εργαζόμενους οι έρευνες που παραγγέλνουν, ενώ συν τοις άλλοις αποκρύπτουν και τις ευθύνες τους για όσα ζουν σήμερα η εργατική τάξη και ο λαός. Ειδικά σε ό,τι αφορά το ρόλο της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας του ΕΚΑ, τα συνδικάτα που πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της θα βρίσκονται την Τρίτη στις κινητοποιήσεις που καλεί το ΠΑΜΕ κατά των πλειστηριασμών. Δεν θα συνεντευξιάζονται μαζί με την Περιφέρεια...

Πειρασμός
 
Με αφορμή την υπόθεση «Novartis», η ΟΝΝΕΔ δεν απέφυγε τον πειρασμό να αποδείξει ότι ο αντικομμουνισμός είναι δεύτερη φύση της. Με σχόλιό της για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, η Νεολαία της ΝΔ φτάνει να τον συγκρίνει με τον Βισίνσκι, τον εισαγγελέα των «δικών της Μόσχας», αναπαράγοντας τα γνωστά περί «ανυπόστατων πολιτικών διώξεων» και «εξόντωσης εκατοντάδων χιλιάδων αντιφρονούντων». Βέβαια, όση σχέση έχουν τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με τη Σοβιετική Ενωση και το σοσιαλισμό, άλλη τόση έχει και η Νεολαία της ΝΔ με την ιστορική αλήθεια. Δηλαδή καμία. Αυτή η αντιπαράθεση όμως βολεύει και τους δύο, αφού έτσι συγκαλύπτεται η ουσία, ότι και οι δύο υπηρετούν τη στρατηγική του κεφαλαίου και στο χώρο της Υγείας. Κατά τ' άλλα, «παλιά τους τέχνη κόσκινο» η συκοφάντηση του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, είτε με χυδαίο, είτε με συγκεκαλυμμένο αντικομμουνισμό.

Πρόστιμα!
 
Δεν φτάνει που καταστράφηκαν ολοσχερώς οι κάτοικοι της Σύμης από τις πλημμύρες του περασμένου Νοέμβρη, βρίσκονται κι από πάνω αντιμέτωποι με πρόστιμα και δικαστήρια. Ο λόγος; Οτι ξεκίνησαν μόνοι τους τις εργασίες αποκατάστασης στα ακίνητά τους, για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους, αφού η κρατική συνδρομή και τα έργα αποκατάστασης δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, τρεις μήνες μετά τις καταστροφές. Σύμφωνα με καταγγελίες τους, Αρχαιολογία και Πολεοδομία τούς ειδοποίησαν ότι οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στα σπίτια και στις επιχειρήσεις τους είναι «παράνομες», καθώς δεν εξασφάλισαν τις απαραίτητες άδειες, με αποτέλεσμα να πρέπει να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα! Οι κάτοικοι του νησιού ζητούν να γίνει παρέμβαση για να σταματήσει η έκδοση των ειδοποιητηρίων από την Αρχαιολογία και την Πολεοδομία, ώστε να μην κινδυνεύσουν με πρόστιμα. Δεν φτάνει που το κράτος δεν παρέχει καμία προστασία από τις πλημμύρες και τους σεισμούς, δεν φτάνει που λίγους μήνες πριν, τα αρμόδια υπουργεία είχαν κρίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας στη Σύμη, δεν φτάνει που η αποκατάσταση δεν έχει ξεκινήσει, τώρα τους επιβάλλει και πρόστιμα, επειδή προσπαθούν όπως - όπως να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους.




Ριζοσπάστης

2 σχόλια:

  1. ασχετο!
    ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
    ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
    http://emporoupallilos.blogspot.gr/2018/02/blog-post_84.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριοι μου!

    Τα ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ στα ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙΑ ΑμεριακανοΝατοϊκών Συμφερόντων ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΡΩΜΕΝΑ ΣΩΒΡΑΚΑ! Αλλάζουν Ανάλογα με Τας Ορέξης Των Συμφερόντων Των Αποικιοκρατών!!!

    ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΤΊ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΑΝΟΥΣΙΟ και το Επικαλούντε Μόνο (για Αλλαγή Συντάγματος των Σκοπίων που έχουν 4-5 μεγάλες Εθνότητες μέσα τους) οι Υποταγμένοι και οι Φοβισμένοι ... ΟΙ Από Τους Αγγλοαμερικάνους ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ!!!!!!!!

    ΓΙΑΥΤΟ ΑΠΛΑ ΟΡΘΑ ΚΟΦΤΑ: ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ/ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στα Σκόρπια!!!


    ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!

    (Αναμένεται στο Ακουστικό...)





    Φιλαράκο Alex .... ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ!

    Ίσως δεν το Έχεις καταλάβει από τα πολλά ψυχοφάρμακα που παίρνεις!!!

    ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΕΣΥ Η ΜΚΟ-ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΌΛΑ ΤΑ ΝΤΡΑΒΑΛΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!!!

    Ο ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ-ΣΚΟΠΙΑ-ΑΙΓΑΙΟ/ΙΜΙΑ-ΘΡΑΚΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ 1967 (με ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΟ ως Το Μεδούλι ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Ε.Δ. ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΙΜΙΑ 1996) ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!!

    Η ΛΥΣΗ ΕΣΤΙ:

    Παύλος Μ./Σταύρος Ξαρχάκος/Νίκος Ξυλούρης με Χορωδία

    Τη ΣΠΑΘΑ σήκωσε και πάλι
    Του ξένου πάρε το κεφάλι
    Τον ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ καρτεράνε
    Χτύπα προτού σε φάνε

    Αδέρφι την Καρδιά σου να `ν’ Ατσάλι
    Κάνε την Καρδιά σου φυλακή
    Ό,τι μας ΚΛΕΨΑΝΕ
    Και μας ΝΤΡΟΠΙΑΣΑΝΕ
    Αν θες να τ’ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙΣ ΠΑΛΙ
    Σήκωσε ΣΠΑΘΑ ΦΟΝΙΚΗ

    Τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΟΥ ΜΗΝ ΤΗ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙΣ
    Το ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΜΗΝ ΓΥΡΕΥΕΙΣ
    Τη Σπάθα σήκωσε και πάλι
    Του Ξένου πάρε το Κεφάλι
    Τον ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ ΚΑΡΤΕΡΑΝΕ
    ΧΤΥΠΑ ΠΡΟΤΟΥ ΣΕ ΦΑΝΕ


    ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ/ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ!!!
    Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΓΟΡΔΙΟΥ ΔΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή