Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

ΚΝΕ Ανακοίνωση για την απόφαση καταδίκης της Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι

 
Πηγή: Associated Press

Σε ανακοίνωσή του για την απόφαση καταδίκης της Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι από το ισραηλινό στρατοδικείο, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει:
«Αποτελεί πρόκληση η απόφαση του ισραηλινού στρατοδικείου να τιμωρήσει με 8μηνη φυλάκιση και πρόστιμο 1.500 δολαρίων την Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι και τη μητέρα της επειδή αντιστάθηκαν στις ισραηλινές αρχές κατοχής.

Στο πρόσωπο της Ταμίμι καταδικάζουν τους νέους και τις νέες της Παλαιστίνης που δίνουν ένα δίκαιο αγώνα ενάντια σε Ισραήλ - ΗΠΑ - ΕΕ για να αποκτήσουν τη δική τους πατρίδα. Οι νέοι της Παλαιστίνης στέκονται με περηφάνια ενάντια στις αρχές κατοχής, πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος από τις συνεχείς επιθέσεις του ισραηλινού στρατού. Εκατοντάδες είναι οι νεολαίοι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές γιατί αγωνίζονται άφοβα απέναντι στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.


Η κατοχή, η πείνα, η τρομοκρατία, η φρίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων, που η φωτιά τους καίει επικίνδυνα από τη Μέση Ανατολή ως το Αιγαίο και τα Βαλκάνια, είναι ένας ακόμη λόγος για να δυναμώσει η αλληλεγγύη των λαών.
Καλούμε τους νέους και τις νέες της χώρας μας να καταδικάσουν τη βάρβαρη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το ισραηλινό κράτος και να συνεχίσουν τη στήριξη στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ενισχύει την πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ και να απαιτήσουν την άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στη βάση της απόφασης της Ελληνικής Βουλής το Δεκέμβρη του 2015. Συνολικά να δυναμώσει η λαϊκή και νεανική πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή μας.

Αν νομίζουν οι φονιάδες των λαών ότι με τις φυλακές και την καταστολή θα καταπνίξουν την αντίσταση των λαών, γελιούνται.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Λευτεριά στην Αχέντ Ταμίμι!».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου