Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Βεβήλωση του μνημείου της Μάχης της Λαμπούσας από φασιστοειδή




Με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι φασιστοειδή βεβήλωσαν το μνημείο της Μάχης της Λαμπούσας, καθώς και την τιμητική πλάκα για το νεκρό ΕΛΑΣίτη της μάχης, Βασίλη Μήτρου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Οι απόγονοι των συνεργατών των Γερμανών ενοχλούνται από το γεγονός πως το ΚΚΕ ήταν εμπνευστής και καθοδηγητής του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ.
Τους ενοχλεί το μνημείο της Μάχης της Λαμπούσας, ιδιαίτερα σήμερα που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην περιοχή, καθώς θυμίζει πως οι κομμουνιστές πάντα βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.


Δεν μπορούν να ησυχάσουν στην ιδέα ότι το ΚΚΕ εδώ και 100 χρόνια εξακολουθεί να οργανώνει την πάλη του λαού για το μεροκάματο, τις συνθήκες δουλειάς και ζωής σε κάθε πόλη και χωριό ενάντια στο κεφάλαιο και τα κόμματά του.

Οι εχθροί του λαού γνωρίζουν ότι αυτά τα παλικάρια γεννήθηκαν μέσα από τα σπλάχνα του ΚΚΕ, ότι το παράδειγμά τους εμπνέει σήμερα χιλιάδες αγωνιστές για την ανιδιοτέλεια, την αφοβία απέναντι στον αντίπαλο, την αγάπη στο φτωχό λαό, την πίστη στα ιδανικά για μια ανώτερη κοινωνία που θα καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Ξεσπούν στα μάρμαρα γιατί φοβούνται την εργατική τάξη, το λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο την επιμονή μας να καθαρίσει η κοινωνία από κάθε φασιστοειδές σκουπίδι και καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να παλέψει μαζί με το ΚΚΕ, μέσα από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, ώστε να το πετύχουμε.

Σήμερα, που οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές λόγω των ανταγωνισμών που οξύνονται στην περιοχή μας, καλούμε κάθε εργαζόμενο, μικρό αγρότη και αυτοαπασχολούμενο, ιδιαίτερα τη νεολαία, δυναμώσει η πάλη ενάντια στην αιτία που εμπλέκει το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς σε επικίνδυνες εξελίξεις και δεν είναι άλλη από το κυνήγι του κέρδους.

Να πέσουν στο κενό οι εθνικιστικές και ρατσιστικές κραυγές, με την αποφασιστική απομόνωση της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, όποια προβιά και αν φορά κάθε φορά. 

Τώρα χρειάζεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα της εργατικής τάξης, όλου του λαού. 

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη που θα απαιτεί καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί, είναι οι κυβερνήσεις τους, οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί.

Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.
Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου