Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Παίζουμε δικαιοσύνη; (όπως monopoly)

26-04-2018

ΦΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΕΠΑΦΗΣ: Τι σου είναι η δικαιοσύνη και η ανεξαρτησία της, όταν όχι απλώς μπορεί, αλλά πρέπει και να καταδικάζει όποιον τολμάει να έχει πει ναζί τους χρυσαυγίτες ναζί, πριν αυτοί αποφασίσουν ως υπόδικοι να αυτοαποκαλούνται εθνικιστές, αλλά πάντα πιστοί ιδεολογικοί απόγονοι των ηττημένων του Β’ παγκοσμίου πολέμου.


Πολλή δικαιοσύνη έπεσε, καθόλου νοητή, και δεν ξέρω συντρόφια πόσο θα την αντέξουμε. Ειδικά οι γείτονες εξ ανατολών άρχισαν να το παίζουν το παιχνιδάκι με όρους δύσης, καλύτερα απ’ ό,τι το παίζουν οι κατά καιρούς αθλητικοί δικαστές. Να μην παραλείψω να επισημάνω και την τσόχα της ανεξαρτησίας, στην οποία απλώνονται τα δίκαια χαρτιά. Έτσι αν νομίζετε,  ότι μόνον οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί αιχμαλωτίστηκαν προς ανταλλαγή στον Εβρο, κάνετε λάθος!

Στα Βαρόσια της Κύπρου, δυο Πολωνοί και ένας Λετονός, φοιτητές, εικοσάρηδες προφυλακίστηκαν πριν από λίγες μέρες και τώρα βρίσκονται στα δίκαια νύχια της ανεξάρτητης τουρκοκυπριακής δικαιοσύνης, γιατί τα “παλιόπαιδα”,  που ως γνωστό είχαν επιλέξει τα κατεχόμενα για τουρισμό (!), μάζευαν αντικείμενα από εγκαταλελειμμένα ελληνοκυπριακά σπίτια και θα τράβηξαν και κανά δυο… άδικες selfie.


Παζαρεύοντας νομικά οι Τούρκοι, ανέξοδα και νατοϊκά, ταράζουν στη νομιμότητα, και τις μύγες, και τα κουνούπια. Άλλωστε για να κινούνται πιο ελεύθερα, το ΝΑΤΟ που έχει άλλες σοβαρές δουλειές, απέσυρε τα μεγάλα κατασκοπευτικά του μάτια από το Αιγαίο,  “διευκολύνοντας” τη δίκαιη μαζική φυγή προσφύγων απ’ τα παράλια του Ομήρου, που λέει κι ο ποιητής, προς τα μας.

Κι εκεί που μας χρώσταγαν το γάιδαρο και θέλουν να μας φάνε και το βόδι, μια ελληνική ιστοσελίδα, αδιάφορο ποια,  (εν προκειμένω η e-amyna.com), έγινε παραλήπτης απόφασης του τουρκικού δικαστηρίου που εστάλη στο Νομικό Τμήμα του Twitter, με αίτημα παρέμβασης σε κείμενο. Μηνυτής τρόπον τινά ήταν το τούρκικο γενικό επιτελείο, που ενοχλήθηκε από την καταγραφή, κατά την ιστοσελίδα, απωλειών Τούρκων στρατιωτών κατά την επιχείρηση στο Αφρίν της Συρίας κλπ… Δύσκολα μπορεί κανείς να κατηγορήσει (όχι παίζουμε!) μια νατοϊκή , φίλη και σύμμαχο χώρα που συγκοιμάται μαζί μας τον ύπνο του δικαίου στην μεγάλη αγκαλιά του ΝΑΤΟ, ότι δεν τηρεί αρχές και νόμους σαν τους δικούς μας.

Γιατί τι σου είναι η δικαιοσύνη και η ανεξαρτησία της, όταν όχι απλώς μπορεί, αλλά πρέπει και να καταδικάζει όποιον τολμάει να έχει πει ναζί τους χρυσαυγίτες ναζί, πριν αυτοί αποφασίσουν ως υπόδικοι να αυτοαποκαλούνται εθνικιστές, αλλά πάντα πιστοί ιδεολογικοί απόγονοι των ηττημένων του Β’ παγκοσμίου πολέμου.

Στα πλαίσια του διλήμματος, του ανεπίλυτου, αν έκανε η κότα το αβγό ή το αβγό την κότα, γεννάται πλέον το δίλημμα αν το παζάρι το ανατολίτικο το κάνει η Δύση ή αν το δυτικό το κάνει η Ανατολή. Γιατί άμα ακούς ότι θα πλουτίσουμε επειδή η Ευρώπη θα “τιμωρήσει” την Πολωνία και την Ουγγαρία που φιμώνουνε τον τύπο και θα δώσει σε μας τα λεφτά που τον έχουμε ανεξάρτητο κι ελεύθερο, τότε καταλαβαίνεις πώς γίνεται να έχει προταθεί για τις γριές του ένα νησί για νόμπελ ειρήνης, την ώρα που οι νέοι του φωνάζουν κάψτε τους, και δεν κινείται ούτε ένας εισαγγελέας για να κλείσει το γήπεδο και το παιχνίδι να παίζεται με άδειες κερκίδες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου