Σάββατο 12 Μαΐου 2018

«Παράξενη» θεωρεί η ΕΕ την πρόταση της κυβέρνησης για ανάπτυξη μέσω της κάνναβης



Για «παράξενες» προτάσεις που «δεν αξίζουν» γράφει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα «Wirtschaftswoche» για το μεταμνημονιακό σχέδιο ανάπτυξης που παρουσίασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Ευρωζώνη.
 
Η εφημερίδα γράφει ότι η ΕΕ και κυρίως η Γερμανία θέλουν να μάθουν από την ελληνική κυβέρνηση πώς θα οδηγήσει τη χώρα σε αναπτυξιακή ρότα και γράφει ότι «η απάντηση από την Αθήνα είναι παράξενη». Αναφέρει πως «ο πρωθυπουργός Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Τσακαλώτος παρουσίασαν μια αναπτυξιακή στρατηγική η οποία στηρίζεται μεταξύ άλλων και στην ιατρική κάνναβη. Πιο συγκεκριμένα, πιστεύουν ότι μέσω της νομιμοποίησης της κάνναβης για ιατρικούς λόγους θα γίνουν επενδύσεις της τάξης του 1,5, δισ. ευρώ. Αυτό περιλαμβάνεται σε ένα κείμενο 75 σελίδων, το οποίο βρίσκεται στα χέρια Κοινοτικών στις Βρυξέλλες και το οποίο δεν προκάλεσε ενθουσιασμό».

Το δημοσίευμα αναφέρει πως «οι προτάσεις δεν αξίζουν ούτε το χαρτί στο οποίο γράφτηκαν, σχολίασε υψηλόβαθμο Κοινοτικό στέλεχος. Πρόκειται καθαρά για μια εκδήλωση προθέσεων που δεν μπορεί να αξιολογηθεί. Η Κομισιόν αφού έκανε πολλές διορθώσεις απέστειλε το κείμενο στους αποστολείς του για βελτιώσεις».

Επιπλέον, η εφημερίδα θέτει και θέμα Τουρισμού για την Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως αν και είναι ο μοναδικός κλάδος με ανάπτυξη, εντούτοις θεωρεί πως είναι προσωρινή και ότι τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά γιατί πολλοί τουρίστες έρχονται στη χώρα επειδή φοβούνται να ταξιδέψουν σε άλλους προορισμούς στη Μεσόγειο, ενώ δεν γίνονται αρκετές επενδύσεις με αποτέλεσμα να μειώνονται οι τουριστικές δαπάνες. Το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του οικονομολόγου Ντάνιελ Γκρος από τη δεξαμενή σκέψης «Centre for European Policy Affairs» των Βρυξελλών που υποστηρίζει ότι «με αυτό το ποσοστό επενδύσεων η χώρα δεν έχει κανένα μέλλον» και πως «το επιχείρημα ότι οι ελληνικές οικογένειες είναι πολύ φτωχές για λιτότητα δεν είναι πειστικό. Η Πορτογαλία, που είναι το ίδιο φτωχή χώρα, είχε ένα πολύ πιο υψηλό ποσοστό λιτότητας».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου