Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Γιόρτασαν με φιέστα την ιδιωτικοποίηση της Ναυτικής Εκπαίδευσης


Εφοπλιστές, ο υπουργός Ναυτιλίας, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, ο δήμαρχος Πειραιά κ.ά., στις 17 Μάη, έστησαν ολόκληρη φιέστα στο Μέγαρο Μουσικής, για να εγκαινιάσουν την έναρξη λειτουργίας της πρώτης «ιδιωτικής Ναυτικής Ακαδημίας», δηλαδή τη διαδικασία παράδοσης και επίσημα πια της Ναυτικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης στους επιχειρηματικούς ομίλους.
 Η ιδιωτική Ναυτική Ακαδημία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της κατά το εκπαιδευτικό έτος 2018 - 2019, ως τμήμα του ιδιωτικού Μητροπολιτικού Κολεγίου Πειραιά, σε συνεργασία με τη «ναυτική ακαδημία του Solent University με έδρα το Σαουθάμπτον της Μ. Βρετανίας». Στο σχετικό δελτίο Τύπου του κολεγίου γίνεται λόγος για «νέα εποχή για την ελληνική Εκπαίδευση» καθώς «αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι όλοι οι μεγάλοι εφοπλιστικοί όμιλοι και οι ναυτιλιακές εταιρείες που με ενθουσιασμό υποστήριξαν την προσπάθεια του Μητροπολιτικού Κολεγίου».

Εξάλλου, το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του εφοπλιστικού ομίλου «Tsakos Group», Π. Τσάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πόσο «σημαντική είναι η απόφαση για την ίδρυση της Ναυτικής Ακαδημίας στον Πειραιά, κάτι που έχει τόσο ανάγκη η δουλειά μας και η μεγάλη ναυτιλία των Ελλήνων».


Η κυβέρνηση συνεχίζει την απαξίωση της Ναυτικής Εκπαίδευσης
 
Σε δελτίο Τύπου - καταγγελία της η ΠΕΜΕΝ τονίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την πολιτική της διαχρονικής υποβάθμισης και απαξίωσης της Ναυτικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης των προηγούμενων κυβερνήσεων, ως αποτέλεσμα «της υποχρηματοδότησης και των αδιαφανών διαδικασιών» όσον αφορά τη χρηματοδότηση και τους πόρους του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευης (ΚΝΕ), ανοίγει το δρόμο «στα τρωκτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης» για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Οπως επισημαίνει, εφοπλιστές και κυβέρνηση με τη βοήθεια και των άλλων αστικών κομμάτων στρώνουν το δρόμο στην ιδιωτική εκπαίδευση προωθώντας έτσι «τη διεύρυνση του διεθνούς παρασιτικού κυκλώματος που απομυζά τεράστια κέρδη από την παραγωγή διπλωμάτων, πιστοποιητικών, τις θέσεις εργασίας, συντρίβοντας τις ΣΣΕ, την Κοινωνική Ασφάλιση, το σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών».

Σημειώνει ότι «σε αυτό το βρώμικο κύκλωμα ενεργή συμμετοχή έχει η ομάδα ITF (Διεθνής Οργάνωση Μεταφορών), ETF (Ευρωπαϊκή Οργάνωση Μεταφορών), ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός με επικεφαλής τον γγ της ΠΝΟ, Γ. Χαλά, υπογράφοντας συμφωνίες με τους εφοπλιστές έναντι αμοιβής ανά καράβι ετησίως».

Η ΠΕΜΕΝ απευθύνει το κάλεσμα: «Η αναβάθμιση της δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης να γίνει υπόθεση του συνόλου των ναυτεργατών όλων των ειδικοτήτων. Καλούμε τους σπουδαστές, τους καθηγητές, τους ναυτεργάτες να αγωνιστούμε για αποκλειστικά ενιαία δημόσια δωρεάν σύγχρονη Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση, για δουλειά με ΣΣΕ και Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου