Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Τιμή και δόξα στην Αντιφασιστική Νίκη των λαών - Ποτέ πια Φασισμός!



Ανακοίνωση για τα 73 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, την 9η Μάη 1945, εξέδωσε η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Αναφέρει συγκεκριμένα: 

«Πέρασαν 73 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, την 9η Μάη 1945 όταν το ναζιστικό τέρας υπέγραψε στο Βερολίνο την άνευ όρων παράδοση του Γ' Ράιχ κι ενώ ήδη από την 1η Μάη 1945 η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο και το αστέρι της ΕΣΣΔ κυμάτιζε συμβολικά στο κτίριο του Ράιχσταγκ. Ο γερμανικός ναζισμός είχε ηττηθεί μετά από τεράστιες θυσίες των λαών.

Σήμερα, 73 χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε το τεράστιο κόστος με τα 50 εκατ. θύματα των λαών -20 εκατ. είναι οι νεκροί της ΕΣΣΔ πού σήκωσε το κύριο βάρος για τη συντριβή του ναζισμού- και τις ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές της ΕΣΣΔ και όσων χωρών έζησαν τη ναζιστική κατοχή, όπως και η Ελλάδα, που αναλογικά σε σχέση με τον πληθυσμό της, είχε τα περισσότερα θύματα στην Ευρώπη.


Δεν ξεχνάμε ότι ο φασισμός είναι δημιούργημα του κεφαλαίου και μορφή άσκησης της αστικής εξουσίας του μονοπωλιακού καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού και η πάλη ενάντιά του είναι συνεπής και αποτελεσματική μόνο αν χτυπά των μονοπώλια και την εξουσία τους. Άλλωστε είναι γνωστό ότι το ναζισμό και τον Χίτλερ στήριξαν πολιτικά και οικονομικά τα γερμανικά και διεθνή μονοπώλια, τόσο για την αναρρίχησή του στην εξουσία όσο και στις πολεμικές του επιχειρήσεις.

Γι' αυτό και είναι ανιστόρητη η προσπάθεια της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων και προπαγανδιστικών μηχανισμών τους που προσπαθούν, με βάση τη θεωρία των ολοκληρωτισμών των δύο άκρων, να εξισώσουν το φασισμό με το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, το Χίτλερ με το Στάλιν, τους θύτες με τα θύματα δηλαδή... αθωώνοντας το φασισμό για τα εγκλήματά κατά της ανθρωπότητας. Γι' αυτό και προσπαθούν να συκοφαντήσουν το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε και την ΕΣΣΔ, κάνοντας τον αντικομμουνισμό επίσημη ιδεολογία της ΕΕ.

Γι' αυτό και είναι απαράδεκτη η απόφαση της ΕΕ να ορίσει την 9η Μάη ως μέρα της Ευρώπης για να σβηστεί από τη μνήμη των λαών, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, να ξεχαστεί η επέτειος της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών.

Εμείς που συμμετείχαμε στον τιτάνιο αντιφασιστικό αγώνα στο όνομα των συναγωνιστών μας που έπεσαν, βασανίστηκαν και έμειναν ανάπηροι στα μέτωπα του πολέμου καταγγέλλουμε την ΕΕ και τους άλλους παραχαράκτες της ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που επιχειρούν να εξισώσουν το φασισμό με το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Που προκαλούν με την αλλοίωση του χαρακτήρα της 9η Μάη ως μέρα της Ευρώπης.

Καταγγέλλουμε την ανοχή και στήριξη που δίνουν σε αντιδραστικά αντικομμουνιστικά καθεστώτα χωρών της ΕΕ, όπως οι Βαλτικές και άλλες πρώην σοσιαλιστικές χώρες (Πολωνία - Ουγγαρία - Ουκρανία κ.ά.) που απαγορεύουν τη δράση κομμουνιστικών κομμάτων και τα σύμβολά τους, αλλά και ανέχονται και καλύπτουν την καταστροφή αντιστασιακών μνημείων και επιβραβεύουν και τιμούν τους συνεργάτες των Γερμανών ναζί, όπως των Waffen SS, ενισχύοντας έτσι τα φασιστικά κόμματα, όπως στην χώρα μας την εγκληματική οργάνωση της "Χρυσής Αυγής".

Σήμερα ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στα πλαίσια των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με τη Ρωσία, την Κίνα κ.λπ., εκτός από την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, επεμβαίνουν και κάνουν πολέμους σε χώρες και λαούς στη Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο, Βαλκάνια, Αφρική, (Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία, Λίβανο, Λιβύη, Ιράκ, Συρία), για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων. Ο κίνδυνος για γενικευμένη πολεμική ανάφλεξη στην περιοχή μας είναι μεγάλος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις δίνοντας γη, θάλασσα και αέρα, βάσεις και στρατιωτικό προσωπικό στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, στην ΕΕ, βάζει σε τεράστιο κίνδυνο το λαό μας, την ίδια τη χώρα μας. Σ' αυτά τα πλαίσια οξύνονται οι ανταγωνισμοί με την Τουρκική αστική τάξη, σ' αυτά τα πλαίσια αναζητά μεγαλύτερο ρόλο στα Βαλκάνια προωθώντας την επέκταση του ΝΑΤΟ, όπως τώρα με την υπόθεση της ΠΓΔΜ.

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλεί το λαό μας σε επαγρύπνηση. Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, επιστροφή στη χώρα όλων των Ελλήνων στρατιωτικών, να κλείσει η βάση στης Σούδας και οι άλλες βάσεις που χρησιμοποιούνται από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Τιμή και δόξα στην Αντιφασιστική Νίκη των λαών.

Ποτέ πια Φασισμός!». 

 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου