Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Τα συριζαϊκά ΜΑΤ ταράζουν στη νομιμότητα τους κατοίκους της Λευκίμμης με συλλήψεις και τραυματισμό

 
 
Τα “καταργημένα” ΜΑΤ του Τόσκα καταλαμβάνουν κυριολεκτικά την Κέρκυρα για να καταστείλουν τις οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων της Λευκίμμης κατά της λειτουργίας του παράνομου ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.


Θυμάστε τις εποχές που ο Σύριζα διαρρήγνυε τα ιμάτιά του υπέρ των κατοίκων που διαμαρτύρονταν για τη λειτουργία ΧΥΤΑ χωρίς προδιαγραφές στην περιοχή τους στην Κερατέα και άλλες περιοχές της χώρας, καταγγέλλοντας την κρατική βία και την αστυνομοκρατία; Όλα αυτά ήταν “παλιά”, πριν επιστρέψουμε στην “κανονικότητα” και βγούμε από τα μνημόνια (που δε μας χρειάζονται γιατί τα δικά μας είναι καλύτερα). Τώρα οι ΧΥΤΑ μοσχοβολούν ροδόσταμο και όποιος αντιτίθεται στη λειτουργία τους είναι τουλάχιστον σαμποτέρ της “καθαρής εξόδου” από τα μνημόνια.


Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η κανονική απόβαση ΜΑΤ στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, όπου οι κάτοικοι αντιδρούν στον παράνομο και ανθυγιεινό ΧΥΤΑ της περιοχής, που εξυπηρετεί μόνο ντόπια επιχειρηματικά συμφέροντα; 13 διμοιρίες ΜΑΤ παρακαλώ έστειλε η αριστερή κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τους απείθαρχους και αγνώμονες κατοίκους, μαζί με ισχυρή δύναμη ΟΠΚΕ που ενώθηκε με αστυνομικές δυνάμεις του νησιού, υπό τις διαταγές του γενικού επιθεωρητή αστυνομίας νοτίου Ελλάδος και του γενικού αστυνομικού διευθυντή Ιονίων Νήσων. Τα αμυνόμενα ΜΑΤ (που θα έλεγε και ο Βύρων Πολύδωρας) απάντησαν στη θρασύτατη ρίψη κεραμίδων εναντίον τους με προσαγωγές δυο ατόμων κα τραυματισμό ενός διαδηλωτή.

Παρέμβαση στο Νίκο Τόσκα έκανε για το θέμα της αστυνομοκρατίας στο νησί ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, ζητώντας τη μη λειτουργία του ΧΥΤΑ και την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων. Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσαν και μια σειρά σωματεία του νησιού όπου τονίζεται μεταξύ άλλων:
Η προσπάθεια βίαιης λειτουργίας του ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ Λευκίμμης, ύστερα από τη σημερινή (26 Ιούνη 2018) απόβαση δυνάμεων καταστολής των ΜΑΤ, είναι μέρος της “ανάπτυξης” που εδώ και τόσον καιρό διαφημίζουν, είναι η “επιστροφή στην κανονικότητα” και η “μεταμνημονιακή” πραγματικότητα την οποία έχουν ετοιμάσει για το λαό.
Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι μεταξύ Τεμπλονίου και Λευκίμμης, Βορρά ή Νότου αλλά αν τελικά θα εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών ή του λαού. Τα ΜΑΤ που από τα ξημερώματα έχουν κατακλίσει το νησί μας και ήδη έχουν παραταχθεί στη Λευκίμμη έναν και μόνο στόχο έχουν, να διασφαλίσουν τελικά τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, που ετοιμάζονται για ακόμα πιο χρυσές μπίζνες!
Έχουν τεράστιες ευθύνες για ό,τι συμβεί.
Έξω τα ΜΑΤ και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί από τη Λευκίμμη».

 http://www.katiousa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου