Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Δεν υπάρχει κράτος;


Eurokinissi
«Δεν υπάρχει κράτος...», αυτήν τη φράση την ακούμε και θα την ακούσουμε πολλές φορές αυτές τις μέρες, ειδικά από όσους έζησαν τον εφιάλτη της προηγούμενης Δευτέρας, είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται, φιλικά ή συγγενικά πρόσωπα να χάνονται. Η αλήθεια είναι όμως ότι κράτος υπάρχει. Κράτος υπάρχει όταν πρόκειται να εφαρμόσει πολιτική που στηρίζει τους επιχειρηματικούς ομίλους. Εκεί που χρειάζεται να ανοίξουν πεδία κερδοφόρας δράσης, να τους εξασφαλίσει κάθε είδους προστασία, κάθε νομική κάλυψη, κάθε διευκόλυνση, να τους προσφέρει απαλλαγές από φόρους, κονδύλια ενίσχυσης, χωροταξικό σχεδιασμό με βάση τα συμφέροντά τους. Κράτος υπάρχει για να φορτώνει ασήκωτους φόρους στις πλάτες των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων. Κράτος υπάρχει για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια κομμένες και ραμμένες στην πολιτική μείωσης των κρατικών δαπανών, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της επιχειρηματικής δράσης. Κράτος υπάρχει όταν χρειάζεται για την προστασία της εργοδοσίας να κηρυχθούν απεργίες και εργατικές κινητοποιήσεις παράνομες, κράτος υπάρχει όταν χρειάζεται να προστατευτούν οι πλειστηριασμοί ή ...το άγαλμα του Τρούμαν. Τότε μάλιστα η κυβέρνηση και ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός με ΜΑΤ και άλλες δυνάμεις λειτουργούν ρολόι! Εκεί που δεν υπάρχει κράτος... είναι εκεί που χρειάζεται να παρέμβει υπέρ των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων: Δεν υπάρχει για να εξασφαλίσει εργατικές - λαϊκές ανάγκες σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, δεν υπάρχει για να εξασφαλίσει την προστασία των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων από φυσικές καταστροφές. Αλλωστε, ακριβώς επειδή υπάρχει κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου... δεν μπορεί αυτό το κράτος να υπηρετήσει και τα συμφέροντα της λαϊκής πλειοψηφίας. Αυτή είναι η αλήθεια. Και αυτό το ζήτημα ας γίνει αφορμή η εύλογη οργή και αγανάκτηση απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τον κρατικό μηχανισμό να πάει παραπέρα, ας γίνει προβληματισμός το επόμενο διάστημα για το ποιο κράτος, ποια εξουσία μπορεί πραγματικά να υπηρετήσει τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα.

Η ζυγαριά... 
 
Μπορεί η ζωή, τα σπίτια και η περιουσία των λαϊκών στρωμάτων να μπαίνουν στο ζύγι; Να μην είναι πρώτη και άμεση προτεραιότητα, πάνω απ' όλα τα άλλα; Κι όμως μπορεί. Και το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο απ' ό,τι φαίνεται. Είναι σίγουρο ότι καμιά κυβέρνηση, κανένα κράτος δεν θέλει να καίγονται οι κάτοικοί του ζωντανοί, να πνίγονται, να καταστρέφονται οι περιουσίες τους, κανένας δεν επιδιώκει την καταστροφή. Ομως αυτό δεν φτάνει. Η ουσία είναι ότι όταν ένα σύστημα λειτουργεί με κίνητρο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, μπορεί και η ανθρώπινη ζωή, οι κόποι μιας ζωής να μπουν στο ζύγι, να μην έχουν το απαραίτητο βάρος... Γι' αυτό κανείς δεν έχει άλλοθι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας κατά γράμμα το έργο των προηγούμενων, βάζοντας ως πρώτη προτεραιότητα την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, θυσιάζει τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και σε ζητήματα που αφορούν την προστασία της ζωής τους και των περιουσιών τους. Την ίδια στιγμή που μειώνει κρατικές δαπάνες, υποβαθμίζει μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, προωθεί φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους, αυξάνει στρατιωτικές δαπάνες με βάση τις ΝΑΤΟικές κατευθύνσεις, προετοιμάζει κρατική στήριξη σε μεγάλα επενδυτικά σχέδια. Αυτή η τραγική αλήθεια πρέπει να οδηγήσει σε πολλά συμπεράσματα...

Ελεος!
 
Ενα «έλεος!» χρειάζεται να ακουστεί και για όσα λένε τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) για το χάλι της πολιτικής προστασίας. Γιατί εκτός από τις εξοργιστικές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πάει πολύ οι προηγούμενες κυβερνήσεις να μιλούν για «εγκληματική αμέλεια» και για έλλειψη «σχεδιασμού» ώστε να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές. Γιατί οι ευθύνες για το ότι τα λαϊκά νοικοκυριά είναι ανοχύρωτα μπροστά σε τέτοιες μεγάλες καταστροφές βαραίνουν συνολικά τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα εγκλήματα της «Ρικομέξ», της «Φαράν» και των άλλων παγίδων θανάτου στο σεισμό του 1999, όπως και δεκάδες ακόμα παρόμοια εγκλήματα: Από ναυάγια (π.χ. «Σάμινα») μέχρι πλημμύρες, αλλά και δασικές και αστικές πυρκαγιές που άφησαν πίσω τους νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές (Πάρνηθα, Πελοπόννησος, Υμηττός, Πεντέλη κ.α.). Οπότε, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους παίρνει να κάνουν τους «καμπόσους» πάνω στα αποκαΐδια. Μάλιστα, ακριβώς επειδή όλοι τους είναι συνυπεύθυνοι, γίνεται ακόμα πιο προκλητικό απέναντι στους πληγέντες αυτό το πινγκ - πονγκ ευθυνών μεταξύ τους.

Ούτε νερό!
 
«Εμείς από τους φασίστες δεν παίρνουμε ούτε νερό!» Αυτήν τη ...«θερμή υποδοχή» επιφύλαξαν πυρόπληκτοι στους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής που τόλμησαν να εμφανιστούν στο Μάτι για να πουλήσουν «φιλανθρωπία». Κάποιοι από τους πληγέντες, μάλιστα, τους πέταξαν στα μούτρα τα μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού που μοίραζαν, με τους φασίστες να αντιδρούν με τον γνώριμο ψευτοτσαμπουκά τους, για να πάρουν την ακόμα πιο αποφασιστική απάντηση: «Εξαφανιστείτε!». Μια απάντηση που ταιριάζει «γάντι» στους φασίστες εγκληματίες, που γυρνώντας με τις σβάστικες παριστάνουν τους σωτήρες. Η αλληλεγγύη δεν προσφέρεται για κανενός είδους ξέπλυμα!






Ριζοσπάστης    Σάββατο 28 Ιούλη 2018 - Κυριακή 29 Ιούλη 2018

1 σχόλιο:

  1. Σωστά! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ! ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΌΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ ΚΡΑΤΟΣ! ΑΛΛΑ ΤΙ ΥΠΗΡΧΕ;;;

    ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΜΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ/ΚΡΑΤΏΝ (ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ) Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΙΚΙΑ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ 21ΑΙΩΝΑ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΜΙΑΣ ΞΕΠΕΣΜΕΝΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ! ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ Η ΞΕΠΕΣΜΕΝΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΑΧΑΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΚΑΚΙΕΡΑ!

    ΣΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΞΕΠΕΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΟ ΨΕΜΑ ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ Η ΒΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ (ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΕΣ) ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ!!!

    ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΞΕΠΕΣΜΕΝΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΟΤΕΤΣΙ Η ΕΛΛΑΣ" ΌΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΩΝΤΑΙ 200% ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥ!

    Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΘΩΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΞΕΠΕΣΜΕΝΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ! ΆΣ ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 114! ΆΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΤΑΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΙΚΙΑΚΟΥ ΣΎΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ! ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ" ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΜΕ ΕΥΛΑΒΙΑ (ΚΥΠΡΟΣ/ΑΤΤΙΛΑΣ 1974)! ΤΟΤΕ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΟΙΚΙΑ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΕ ΛΑΪΚΉ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ 1981 ΕΙΘΕΛΕ "ΑΛΛΑΓΗ" ... ΠΡΟΔΟΘΕΙΚΕ ΞΑΝΑ! ΤΟ 1989 Ο ΛΑΟΣ ΕΙΘΕΛΕ "ΚΑΘΑΡΣΗ" ΠΡΟΔΟΘΕΙΚΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΦΕΡΑΝΕ ΤΗΣ "ΑΝΑΛΑΤΕΣ ΦΑΣΟΛΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ"! Ο ΛΑΟΣ ΜΕΤΑ ΕΙΘΕΛΕ "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ" ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ-ΠΡΟΔΟΣΙΑ! ΜΕΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ "ΙΣΧΥΡΟ ΚΡΑΤΟΣ" ΤΟΥ Play Station ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ! ΚΑΙ ΎΣΤΕΡΑ ΎΣΤΕΡΑ ΎΣΤΕΡΑ... ΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΣΤΕΡΑ! ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ! ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΝΑ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΑΥΤΟ ΛΑΟ!

    Για να ξέρεται ΟΛΟΙ ΣΑΣ: Οι Αποικιοκράτες μαζί με Τους Λακεδοραγιάδες Τους "Εχουν" Χαφιέδες μέσα Στον Λαό για να Αφουγκραστούν "Της Κρυφές Του Σκέψεις"! ΥΣΤΕΡΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ! ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ (βλ. Σημερινή ΜΚΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΌΤΙ "ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΣ"!

    Τόσο οι Νεκροί της ΜΑΝΔΡΑΣ... Μας ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΝΔΡΩΣΑΝ!

    Τόσο οι Νεκροί Απανθρακωμένοι στο ΜΑΤΙ... ΜΑΣ ΈΔΕΙΞΑΝ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ!!!

    ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΑ ΜΑΤΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΌΤΙ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ!!! Τί και εάν τρέξει λίγο αίμα;;; ΣΤΗΝ ΜΑΝΔΡΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΙ ΕΤΡΕΞΕ... ΣΑΜΠΑΝΙΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή