Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Προλεταριακός διεθνισμός στην πράξη- Ανάκληση απόλυσης στο Ελ. Βενιζέλος μετά από κοινή δράση ΠΑΜΕ και της ιταλικής USB

 
 
ΠΑΜΕ και USB συντόνισαν τη δράση τους σε Ελλάδα και Ιταλία, για την ανάκληση απόλυσης συνδικαλιστή από κατάστημα ιταλικής εταιρείας στο Ελευθέριος Βενιζέλος. 



Μια μικρή αλλά σημαντική νίκη κατήγαγε το εργατικό κίνημα, με την ανάκληση απόλυσης συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ από την επιχείρηση ιταλικών συμφερόντων Autogrill στο αεροδρόμιο των Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Η ανάκληση αυτή έγινε εφικτή μετά τη συντονισμένη δράση, σε Ελλάδα και Ιταλία, του ΠΑΜΕ και της Ένωσης Συνδικάτων Βάσης (USB) της γειτονικής χώρας. Στην ανακοίνωσή της, η USB σημειώνει τα εξής:

Ο αγώνας ανταμείβει, ο ταξικός διεθνισμός νικά, οι σύντροφοί μας του ΠΑΜΕ μας ανακοίνωσης πως ανακλήθηκε η απόλυση της εταιρείας Autogrill στο εσωτερικό του αεροδρομίου της Αθήνας, χάρη στον αγώνα των Ελλήνων εργαζομένων και χάρη στην υποστήριξη της USB.

Στις 16 Ιούνη και τις επόμενες μέρες η οργάνωσή μας έκανε παραστάσεις διαμαρτυρίας και διανομή φυλλαδίων σε διάφορα παραρτήματα της Autogrill, κι αυτή η συντονισμένη δράση οδήγησε την εταιρεία να κάνει πίσω και να επαναπροσλάβει τον συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ ευχαρίστησε την Ένωση Συνδικάτων Βάσης για την αλληλεγγύη και την υποστήριξη, την ίδια που επιδείχθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην περίπτωση της διαμαρτυρίας κατά της Leroy Merlin που είδε τις δομές των ταξικών συνδικάτων να υποστηρίζουν τον αγώνα του USB στις χώρες τους. Άλλη μια απόδειξη ότι ενωμένοι είμαστε ακαταμάχητοι, ότι η οργάνωση και η συλλογική δράση είναι καθοριστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου